Widok

alimenty - zestawienie wydatków na dziecko

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam.

musze przedstawić w sądzie zestawienie wydatków na dziecko, ale nie bardzo umiem sobie z tym poradzić...
może któraś mama miała ostatnio rozprawe i by pomogła?

jakie kwoty podawać, jeśli chodzi o ciuchy, o wakacje itp....

dzieki wielkie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Podaj faktyczne średnie wydatki miesięczne, również przedstaw rachunki za prąd/gaz, czynsz za mieszkanie - ale postaraj się ich sztucznie nie zawyżać, bo z pewnością druga strona będzie to próbowała deprecjonować, a sąd różnie może do tego podejść.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja nie pisalam ale ostatanio dyskutowalysmy z kolezanka o tym bo ona robila zestawienie miala najwiekszy problem z wyzywieniem.
policz ile rzeczy powinnas kupic przez rok - koszulki , majtki spodnie skarpety, kortki, kombinezon buty kapcie artykuly papiernicze i artystyczne itp wez ceny przecientne z markowych sklepow, sprzet sportowy , wakacje itp wszystko razem a potem podziel na 12 miesiecy i zobacz ile Ci wyjdzie, nie patrz ze cos dostajesz od innych (chyba ze to od jego rodziny to troche musisz to uwzglednic)
ja wiecej nie pomoge
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
mimi.. podaj mi maila.. wyslę takie zestawienie.. :) kosztorys.. postaram sie do poniedziałku..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
może ktoś jeszcze? :)
która mama pomoże? :)
Dzień dobry Jesli mozna to ja bym poprosiła o takie zestawienie wydatków na dziecko.
Jestem samotna matką. Męcze sie teraz na d takim zestawieniem. z góry dzięki.
edyta220@poczta.onet.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
-Jeżeli masz dziecko w wieku szkolnym,lub przedszkolnym musisz dokładnie napisać jaki koszt książek,zeszytów,ubezp.rada rodziców itp.
-Na temat żywienia nie ma co się wysilać bo sąd przyjmuje ogólną stawkę żywieniową dla każdego dziecka 10 zł! Niestety tak jest
-ilość i koszt kupionych ubrań(każdy sezon)
-zajęcia dodatkowe
na końcu podsumowanie i podzielone to na pół
Tak naprawdę ja miałam bardzo szczegółowo napisane-każdą pierdołę a sędzina i tak nawet do tego nie zajrzała :)
POWODZENIA
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czy ja mogę prosić o taki kosztorys?Sprawa dosyć pilna.
jolcia1984@interia.pl
czy mogłabym poprosić o kosztorys amanda304@interia.pl dziekuje
witam! czy ja bym mogla tez prosic o zestawienie wydatkow na dzieci mala chodzi do zerowki a maly ma 2latka
Witam,
o wyliczenie kosztów wyżywienia mojej 7-letniej córki poprosiłam dietetyka w przychodni na kowalskiej. Pani przygotowała mi taki jadłospis na tydzień, bez obiadów do córka zjada je w szkole i to przedstawiłam w sądzie
Czy ja bym mogła prosić o takie zestawienie wydatków na dziecko gosia.Sakowicz@gmail.Com
Przepraszam bardzo , to nie wiecie ile wydajecie na dziecko?? nie rozumiem, ....Ktoś musi Wam robić zestawienie wydatków na Wasze dzieci , a jedna z was zapytała nawet jakie kwoty ma wpisywać??? No chyba takie jakie wydajesz!!!?
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
a to nei jest takie oczywiste, mnie tez wydawalo sie ze wiem ile wydaje na zycie, moglam niby powiedziec, a jak zaczelam prowadzic szczegolowe zapiski, dzielac na jedzenie, kawa na miescie, prezenty, poczta rachunki i itp to się sama zdziwilam jak malo wiem o swoich wydatkach - wiec to nic dziwnego, tym bardziej jak ktos chce byc uczciwy w sadzie wrecz pochwalam i podziwiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no najlepiej zbierać imienne rachunki. bez problemu wydają w każdym niemal sklepie (wiem, bo zbieram w innym celu).
bez rachunków sąd Ci może wszystko zakwestionować (o ojcu dziecka nie wspomnę).
Jeśli jeszcze ktoś tu jest to prosiła bym takie zestawienie wydatków na meila asia10.85@gmail.com Dzięki
pewnie dziecko zyje za darmo moze za lizaka fakture brac nie rob z siebie idiotki tym co piszesz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Odsyłam do linka wypełnić i złożyć w sądzie. http://grzybkowski-guzek.pl/pl/pro-publico-bono/167-koszt-utrzymania-maloletniego-wygodne-arkusze-kalkulacyjne.html
Wydatki miesięczne na dziecko miesięczny to conajmniej 4000 tysiące a w przypadkach typu 1000 złotych płatności na miesiąc na alimęty można spokojnie na alimęty żądać 2000 złotych co miesiąc
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11
Witam bardzo proszę o takie zestawienie nikosia1@onet.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeśli ktoś chce to może sobie zerknąć jak ja zrobiłam zestawienie wydatków na 4 latka:
http://chomikuj.pl/zane_d

Sędzia nawet nie spojrzał na to, nawet nie pytał ile na dziecko wydaję.

Rozumiem osoby proszące o takie zestawienie, bo sama kilka miesięcy temu też szukałam jakiegoś wzoru na to, bo nie wiedziałam jak się do tego zabrać.
Ciężko było coś znaleźć, więc usiadłam i zrobiłam takie, chciałam żeby było w miarę przejrzyście, zapisywałam mniej więcej co dziecko zjada ile to kosztuje, a ubrania, buty itp wzięłam na podstawie poprzedniego roku.
Kilkanaście razy podliczałam sumy miesięczne i roczne, kilka razy się pomyliłam więc dla pewności kolejne razy podliczałam.

Więc jeśli ktoś chce to niech spojrzy, może coś pomoże :)
Witam czy mozesz mi takie zestawienie wysłac bo nie moge wejsc w link. Moje konto: marlenka1539@wp.pl
Potrzebuje bardzo pilnie
Pozdrawiam Marlena

Witaj, czy możesz przesłać to zestawienie na mail: daria.blogi@gmail.com
Czy mogła bym mieć wgląd na to zestawienie?
ja tez poprosze takie zestawienie na meilla , jesli oczywiście mozesz. elzbiettaw@wp.pl

Witam ,Czy mogę prosić takie zestawienie, mail ana-s@o2.pl
Pozdrawiam
Witam mam pytanie też mam problem z zestawieniem wychowuje sama 2 dzieci jedno 9lat a 2dziecko 10lat mój mail kobiesak@gmail.com
Witam również potrzebuje takiego zestawienia na dwójkę dzieci w wieku szkolnym.Była bym bardzo wdzieczna.
Podam maila anitaspyta100@gmail.com
Czy ja też mogę poprosić o takie zestawienie annkop5@wp.pl

Tu znajdziecie wzor zestawienia: https://jakwyjsczdlugow.pl/uzasadnienie-pozwu-o-alimenty-wzor-przyklady/#Zestawienie_wydatkow_alimenty_wzor

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

białe blaty w kuchni (42 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (47 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

do góry