Widok

amber gold

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktos posiada tam lokate ?
za pol roku 12%
z gory dziekuje za odpowiedz :)
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
podbijam. ktos slyszal o nich?

My mamy lokatę 3miesięczną, którą odnawiamy ciągle. Ale nie znam szczegółów, bo tym się zajmuje małżonek :)
image
image
eliska,
ale nie bylo nigdy problemow z wyplata itp.
Zastanawiam sie nad lokata ale takie rozne opinie kraza po sieci...

Ostrzeżenia publiczne
W odpowiedzi na kierowane do Urzędu Komisji Nadzoru Finansowego zapytania dotyczące posiadania przez podmioty finansowe prowadzące działalność, wymaganego przepisami prawa zezwolenia, poniżej zamieszczamy listę tych, które stosownego zezwolenia nie posiadają.

Zapytania dotyczące podmiotów wobec, których istnieje podejrzenie, że prowadzą działalność bez wymaganego przepisami prawa zezwolenia, prosimy kierować :

- na adres ostrzezenia@knf.gov.pl
Wykonywanie czynności bankowych

Informujemy, że wymienione podmioty nie posiadają zezwolenia KNF na wykonywanie czynności bankowych, w szczególności na przyjmowanie wkładów pieniężnych w celu obciążania ich ryzykiem:

1. Finroyal FRL Capital Limited
2. Flexworld Inc.
3. Perfect Money Finance Corp. z siedzibą w Panamie
4. Weksel Bank, Aida System Sp. z o.o. z siedzibą w Konstantynowie Łódzkim
5. Amber Gold Sp. z o.o. z siedzibą w Gdańsku
6. GoGo20 Poland
7. Usługi Konsultingowe Artur Swendrak - Swendrak.pl
8. Carwash Investment Sp. z o.o.
9. DOBRALOKATA Sp. z o.o.
10. Pozabankowe Centrum Finansowe sp. z o.o.
11. P.H.U. PROMOTOR z siedzibą we Wrocławiu
12. Care&Cash Sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu
13. POŚREDNICTWO FINANSOWE "KREDYTY-Chwilówki" Sp. z o.o., Tychy

to sp. z o.o. ja bym im nie ufała - zawsze mogą sie zwinąc i kasy nie zobaczysz ...to nie bank to jakas twór pryawtny chyba ... ja bym nie zaryzykowała .
No wlasnie tego sie obawiam wiec chyba nie zaryzykuje...

Zawarliśmy trzeci raz lokatę i nie mieliśmy najmniejszego problemu z wypłatą.
image
image
ale w sytuacji gdy sie beda chcieli zwinac, a nie maja gwarancji panstwowych, (bo nie sa bankiem) to oni (bedac spolka z o. o.) odpowiadaja dluznikom tylko do wysokosci swojego kapitalu poczatkowego, wie marne szanse, ze cos sie odzyska.

dzieki Aniu za wklejenie tego ostrzezenia, bo ja namawialam meza na zrobienie u nich lokaty, ale dzis mi (dzieki Tobie) przeszlo :-)
image
image
Caroca jest dokładnie tak jak piszesz z tą odpowiedzialnością aby założyć sp. z o.o. wystarczy 5 tys zł kapitału ..więc tylko do wysokosci kapitału odpowiadają za długi :-( ....pewnie można zyskać ale to raczej duże ryzyko bo równie dobrze jak zysk można zobaczyć , ze firmy nie ma ...
Tu jest artykuł na ten temat :

http://www.blog.ambergold.com.pl/amber-gold/amber-gold-pozywa-knf

Pewnie zawsze jest jakies ryzyko, ale my na razie korzystamy z tego.
image
image
ale ten blog to jest chyba właśnie prowadzony przez amber gold .... tak czy siak firma jest prywatna , bankiem nie jest , ich gwarancje mozna sobie w sumie na ścianie powiesić bo jak coś się nie tak potoczy to wątpię aby kasę oddali ...
No to jest blog tej firmy, z tego co wyczytalam nie ma nigdzie informacji, za co dokładnie KNF wrzucił ich na czarną listę.
Ja nie czytałam nawet umowy ;) Bo jak pisałam - to mój mąż się tym zajmował - w większości to jego oszczędności ;)
Za to wyczytałam na forum że każda lokata jest ubezpieczona. Tylko do końca nie wiadomo jak PZU to potraktuje, bo zgodnie z OWU jeśli ktoś nie ma podstaw prawnych żeby prowadzić jakąs działalność to nie wypłacą nic.
Musze powiedziec mężowi :) Może faktycznie powinnismy być bardziej ostrozni, choć, jak mówię - do tej pory nie mielismy żadnego problemu i nie słyszałam tez o tym, by komus nie wypłacili pieniędzy po skończeniu lokaty.
image
image
I jak tam lemigi? Cudowne lokaty wyszły Wam bokiem?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (176 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

do góry