Widok

mamy lipcowo-sierpniowe 2017

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej czy ktoś do mnie dołączy?

W sobotę zrobiłam test i wyszły II grube krechy.

Wczoraj byłam u gina. Pęcherzyk ma 9 mm, jest ciałko żółte. Ciąża starsza niż wychodzi z OM.
Według OM to 4 tydz 2 dz a wg gina 5 tydz. Termin na ok połowę lipca :)
Następna wizyta za 22.11.

Wiem że na sierpniówki jest za wcześnie ale od razu założyłam już podwójny wątek :)
zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wyniki bety 5961 w pon, a dziś po 72h 14667 wiec przyrost chyba odpowiedni :)
Rozumiem.
Właśnie ostatnio rozmawiałyśmy z koleżankami, że z jednej strony w dzisiejszych czasach mamy dobrze, bo bardzo szybko można potwierdzić ciążę testem lub badaniem krwi. Jednak ma to też swoją złą stronę, bo często ciąża źle się rozwija i dochodzi do poronienia samoistnego na bardzo wczesnym etapie (co tak na prawdę jest dobre, bo to ciąże z błędami genetycznymi). Kiedyś, gdy matki nie dysponowały testami ciążowymi nawet nie wiedziały, że są w ciąży i uważały, że @ im się po prostu spóźniła, a teraz niestety, gdy kobieta wie, że była w ciąży i doświadczy kilku takich poronień może to źle wpłynąć na jej psychikę, pomimo że badania dowodzą, iż tego typu poronienia nie mają wpływu na możliwość donoszenia zdrowej ciąży.
Ygrex wszystko będzie super :)
Dokładnie. Kobietom we wczesnej ciąży powinno się zabrać przede wszystkim dostęp do internetu, bo sama po sobie wiem, że już milion podejrzeń mam i jeszcze więcej stresu niż bym miała wiedząc tylko, że jestem w ciąży i że lekarza mam za miesiąc :)

Staram się być dobrej myśli... eeee inaczej... musi być dobrze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Taak, przeżyłam to w pierwszej ciąży i niby teraz powinnam być mądrzejsza, a i tak ciągnie do przeglądania "dr google" ;)
byłam dzis na usg i widzialam moja cudowną fasolkę z bijącym serduszkiem :) Wszystko jest w porządku tylko cukier mam za duzy ale to juz chyba najmniejszy problem :)
Super :-) eh te bijące serduszko to niezłe przeżycie. Ja w 1 ciąży płakałam ze szczęścia. A pytałaś o te plamienia?
Dziewczyny,
czy któraś z Was miała robione badania prenatalne bo ja idę 29 grudnia i lekko się denerwuję.
Pytałam o te plamienia, to powiedziała mi, że jeżeli to nie nie były brunatne ani koloru krwi to mówiła, że tak się czasem dzieje po luteinie albo to jeszcze zagniezdza się i macica się zmienia. Gdyby były brunatne albo krwiste to problem ale jesli było to jednorazowo to nie ma sie czym przejmowac. No powiem Ci, że ja też sie prawie poplakalam przy serduszku :)
:) super. Ygrex powiedz mi jaki miałaś wynik cukru? Ja miałam niby w górnej granicy normy, ale moja pani dr stwierdziła, że według ostatnich wytycznych normy dla kobiet w ciąży zostały obniżone i już teraz muszę zrobić krzywą :( co przy tych mdłościach jest chyba niewykonalne.
Ja mam usg prenatalne 27.12. i też się denerwuję, szczególnie, że na samym początku miałam jakieś złe przeczucia czego zupełnie nie miałam w pierwszej ciąży.
Cukier 102 :( przed ciaza zawsze mialam 89. Tez mowila ze trzeba krzywa zrobic, ale jeszcze mam poczekac do kolejnej wizyty.
Ja miałam 99 i powiedziała mi, że niby powyżej 90 w ciąży to już za wysoko. Muszę w tym tygodniu wybrać się na to badanie, ech :(
Mi mowila ze powyzej 92, ze jakies nowe wytyczne sa.
Dziewczyny czy Wy też tak kiepsko się czujecie? Duszno mi, brak powietrza, kręci mi się w głowie i mam wrażenie ze się przewroce. Morfologia ok, śpię sporo, jem dużo i regularnie. Nie wiem co jest. W 1 ciąży tak nie mialam ale może to ta niby zima tak wpływa (wtedy zaszłam w czerwcu)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też tak mam. Lekarka powiedziała mi, że odpowiedzialne są hormony w połączeniu z rosnącym łożyskiem (większy obieg krwi). W moim przypadku kazała więcej pić (trochę odwodniona byłam przez inne ciążowe przypadłości) i faktycznie pomogło na zawroty głowy.
A no wlasnie staram się więcej pić ale chyba nadal za mało.
Byłam dziś u lekarza na nfz. Usg mi nie robiła tym razem ale zwiększyła dawkę luteiny i zalozyla kartę ciąży. Ah i sama zapytała czy chce odpocząć trochę od pracy i iść na L4. Skorzystałam oczywiście :-) a jak tam Wasze wizyty?
Basiu a usg prenatalne to nic strasznego. Jeśli nie macie jakichś poważnych chorób w rodzinie to pewnie wyniki będą bardzo dobre. Ale pamiętaj też ze to się robi po to żeby w razie jakichkolwiek wskazań ze coś może być nie tak to już można poddać dzieciątko leczeniu. Ale bądź dobrej myśli. Ja mam gluchoniema kuzynke dlatego mam wskazanie, w 1 ciąży wyniki ok i córeczka zdrowa
To teraz wypoczniesz miedzy swietami na zwolnieniu :)
Ja jutro mam lekarza na nfz pierwszy raz i tez mam nadzieje ze zalozy mi karte ciazy i przebada dokladnie :)
Narazie wzielam sobie urlop do konca roku zeby odpoczac a pozniej zobacze czy wroce do roboty czy lekarz da mi zwolenienie. Ogolnie mam straszne mdlosci i napady snu, ale tak to sie dobrze czuje.

Powiedzcie mi badanie prenatalne w ktorym tygodniu sie robi?
Hmmm... 3 i 6 lat temu też byłam mama lipcowo-sierpniowa powodzenia dziewczyny szybko ten czas zleci i zaraz będziecie na porodowce

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (31 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry