Widok

mamy lipcowo-sierpniowe 2017

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej czy ktoś do mnie dołączy?

W sobotę zrobiłam test i wyszły II grube krechy.

Wczoraj byłam u gina. Pęcherzyk ma 9 mm, jest ciałko żółte. Ciąża starsza niż wychodzi z OM.
Według OM to 4 tydz 2 dz a wg gina 5 tydz. Termin na ok połowę lipca :)
Następna wizyta za 22.11.

Wiem że na sierpniówki jest za wcześnie ale od razu założyłam już podwójny wątek :)
zapraszam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cześć, moja też pierwsza ciąża, jak się czujesz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja się już czuję w miarę dobrze. Na początku intensywnie wymiotowałam i miałam mocne mdłości, ale już jest lepiej:) Trochę mnie już męczy siedzenie w pracy przez 8 godzin bo mnie boli brzuch. A Ty jak przechodzisz?

Też Orunia czy okolice? Ja na razie Zaspa, ale mam nadzieję, że już maks. Ddo polowy lutego uda nam się przeprowadzić:)

Cześć Asia, mamy ten sam termin, pierwsze dzieci w tym samym wieku i obie jesteśmy z 84 roku :) Takie z nas życiowe siostry bliźniaczki hehe :)

Cześć Dziewczyny,
u mnie ostatnie dni fatalne. Leżałam plackiem 3 dni, miałam ciągłe mdłości i trochę wymiotowałam. Mogę jeść tylko bardzo lekkostrawne rzeczy. Mam w kółko kwaśny posmak w buzi, jakbym rozgryzła wit. C. W pierwszej ciąży nie miałam takich atrakcji. Imienia jeszcze nie wybieramy, bo nie chcę zapeszać, dopiero zaczyna się 9ty tydzień, ale na pewno będzie na M, bo oboje z mężem mamy imiona na M, córka też takie otrzymała, więc i nr 2 będzie na M :) Wybieramy raczej mało popularne imiona. Pomyślcie nad tymi bardziej popularnymi, bo potem takich dzieci będzie sporo. U córki w grupie są np. 3 Niny i panie muszą wołać po nazwisku :(

Powoli coraz lepiej ja dostałam zwolnienie w 6 tyg , a gdzie pracujesz?

Ja pracuję na rejestracji w prywatnej klinice. Dość mi ciężko. Ja bylam na zwolnieniu przez 3 tygodnie w związku z tymi mdłościami.

O jak fajnie :)

Właśnie wróciłam od lekarza. Moje maleństwo, to chyba niezły charakterek ;) obracało się zawsze na przekór lekarzowi, za nic nie chciało współpracować, ostatecznie po kilkunastu próbach, udało się. Wszystko jest ok. przeźerność w porządku, ręce, nogi są ,serduszko bije jak należy :) Mój posiew też wyszedł dobrze, ale żeby nie było za pięknie mam glukozę w moczu :/ lekarz powiedział, że tak się może zdarzyć, najważniejsze, że krzywa cukrowa jest ok. coś mi się wydaje, że do końca ciąży będę miała przeboje z tym cukrem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

A chodzisz prywatnie czy na NFZ do ginekologa? Ja prywatnie.widziałam że masz termin na 13 ja na 12 :) u mnie już 16 tydzień, leci ten czas, jeszcze niedawno dowiedziałam się że jestem w ciąży. A w jakim wieku jesteś?

Właśnie wracam od lekarza z informacją, że na 150% będzie chłopiec i faktycznie sama nawet coś tam widziałam między nogami. ;) Tylko jakoś mi z tą informacją dziwnie, chyba jednak nastawiłam się, że będzie druga dziewczyna i muszę się z tym przespać.

Gratulacje :-) zawsze to parka ;-) tez bym chciała wiedzieć tak szybko, może w poniedziałek na prenatalnym dobrze się ustawi...

U mnie już 17 tc. Na prenatalnym jeszcze nie było widać.

A no wlasnie :-) ja 13 dopiero

Super:-) gratulacje:-) chlopcow to jakos szybko mozna podejrzec:-) fajnie tak trafic parke😃

Gratulacje! Mój mąż też marzy o chłopcu i ze względu na niego, też trzymam kciuki za chłopca, ale jak będzie dziewczynka, to też będę zadowolona :) Dzisiaj widziałam malucha, ma 2 cm, bije serduszko, więc jest wszystko ok.

Chodzę na nfz w szpitalu zaspa do poradni, bo teraz tu mieszkam jeszcze blisko. Jak się przeprowadzę to zobaczę. Ja mam 26 lat a Ty? A gdzie prywatnie chodzisz?

Dziewczyny, odebralam wyniki morfologii i moczu. Morfologia ok, ale martwie sie tym drugim. Mam ph 7 i ciezar wlasciwy 1012:-( . zaczelam czytac net i sie przerazilam, mamnadzieje ze do czwartku wytrzymam, bo mam wizyte.

Mam w tym roku 23lata. Ja chodzę do ginekologa koło Manhattanu,do dr.Olszewskiej, bardzo fajna ginekolog. Mam ją blisko mieszkania bo tylko 15 minut. Właśnie się zastanawiam czy rodzic na klinicznej czy na Zaspie,moja koleżanka 2 miesiące temu tam rodziła i bardzo poleca:)

Też chodzę do Olszewskiej :) co do porodu mam ten sam problem. Zastanawiam się między zaspa a kliniczna co prawda jeszcze mnóstwo czasu. Pierwsze dziecko rodziłam na klinicznej i bardzo dobrze wspominam opieka super. Pojawiły się komplikacje przy porodzie ale czułam się bardzo bezpiecznie. Z lekarzami z zaspy miałam do czynienia teraz w sierpniu na ip przy poronieniu i kiepsko to wspominam. Ale opinie o porodach sa dobre wiec nie wiem.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry