Widok

mamy listopadowo- grudniowe 2014 cz5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz4-t551559,1,160.html#npu1

Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wygląda ciekawie. Poszłabym, ale nie sama ;)
Forumki, kto jeszcze??
wybieracie sie? http://www.ladymama.pl/event/34
Ja na pewno będę szczepić 6w1 jednym kłuciem, niestety moje dzieci sa uczulone na te pojedyncze szczepionki.
A będziemy szli normalnym trybem.
moja mala glowa w dol znowu, szybko sie przeemieszcza ;)

po posiewie moczu wyszlo mi ujemny na szczescie, dzis troche senna jestem
Ja generalnie jestem za szczepień, ale rozsądnym.
I ogólne rady do mnie przemawiają:
- szczepionki bez thimerosalu;
- szczepienia w późniejszym terminie (rozpoczęcie ok. 4 msc);
i podawanie szczepionek pojedynczych, w odstępach czasowych.

I tego chciałabym się trzymać - ale boję się że w szpitalu mogę się spotkać z niezrozumieniem/ zaszczepieniem mimo wszystko albo że z powodu zamieszania nikt mnie nie zapyta i zaszczepią mi maleństwo bez mojej wiedzy;/
My tez mielismy ogromny dylemat, ale w koncu zaszczepilismy Marcela szczepionka 6w1, na pneumokoki i rotawirusa. Teraz zrobimy tak samo, ale zawsze jest jakis stres.
Ja jestem za szczepieniem
Zastanawiam się tylko nad zakupem lepszej szczepionki bardziej oczyszczonej.

Będę szczepic na pnemokoki odrazu przy pierwszych szczepieniachbw przychodni zastanawiam się nad rotawirusem
I napewno tak jak i pierwsza córke beda to 5w1 czyli skojarzone
Iwonus, ja po zajęciach w SR jestem pewna o odwleczeniu szczepień. Najlepszą szczepionką dla naszych maluszków jest nasz pokarm i on na początku w zupełności wystarcza, a taka szczepionka może tylko osłabić jeszcze słaby po narodzinach organizm i narazić na inne infekcje, które mogą panować w szpitalu. I wtedy dopiero mamy problem.
Hejo;)))

Madlenn69 - sciskam kciuki za dentystę - dla mnie to najbardziej przerażający lekarz;/

Juditt - kciuki za potwierdzenie małej;D ja mam o 17:15 USG połówkowe i już doczekać się nie mogę:)

Wiolka mały to już nie taki mały;D to już konkretny chlopak jest:D

Ja dziś zauważyłam wątek i zaczęłam sobie czytać o szczepieniach maluszków i mam mętlik w głowie ...nie jestem przeciwniczką szczepień ale zastanawiam się czy pierwsze dwa odwlec w czasie (argumenty za tym akurat do mnie przemawiają). Wy macie wyrobione jakieś zdanie w tej kwestii?
Hello

1300 ładnie :)

Wiolka miałaś ospe ?
Moja mama ye miała półpasiec 2 mce temu dla dziecka po 12 tyg niea zagrożenia
Spokojnie
A Dopegyt moj "przyjaciel" od 5 tc

Bylam dzisiaj w akademi medycznej na badaniavh krwi moja endo sobie zazyczyla zeby tam zrobić
38 osób przede mną bylo ale w godzine udało się
Jedno dobre ze tańsze dużo są
Wiolka trzymam kciuki, abys sie nie zarazila, no i mam nadzieje,ze tabletki pomoga.

Ladna waga maluszka :)
Hej;) dostałam dopegyt wizyty co dwa tyg i mam przejść na diete, maly waży 1300.W tej ciazy same problemy do tego moja mama ma półpasiec; ( boje sie ze sie zaraze od.niej
Niestety, nie znam przychodni i lekarzy w Pruszczu, ani razu nie byłam tutaj u żadnego lekarza:/ wiec nie pomogę:/

wiolka.....daj znac, jak po wizycie u lekarza oraz czy cisnienie sie ustabilizowało .
Juditt Trzymam kciuki za wizyte :)
Ja to raczej erotyczne sny mam ;) a takie straszne to tylko po glupich filmach..
Chocolate Ty jestes z Pruszcza,orientujesz sie gdzie moge zroaic usg zeby ten brzuszek sprawdzic? Tylko nie w medivec bo tam mam moja doktorke ;)
Madlenn69 też tak mam z tym zamartwiam się i tak szczerze mówiąc 4 tygodnie to dla mnie trochę długo i zawsze sobie coś wkręcam. Ale dziś idę na kontrolę jestem ciekawa czy lekarz potwierdzi dziewczynkę :)

A tak jeszcze zapytam też macie jakieś dziwne sny, koszmary czy ja tylko tak mam? Dziś mi się śniło ze szukałam jakieś zamordowanej dziewczynki..
Hej

Oleczka No wlasnie to jest najgorsze lekarz niby powie ze jest ok ale Ty i tak sie martwisz :/ Ja to jeszcze sobie dodatkowo zaczelam wkrecac bo we wtorek na gimnastyce instruktorka powiedziala ze chyba mam male dziecko bo brzuchol malutki mimo iz wiem ze to nie ma znaczenia ale juz moja glowa pracuje ;)

Ja przed ciaza kilka razy bylam na power bike wiec wole bardziej sie wypocic ale podoba mi sie atmosfera jaka Iwona wprowadza :)

U mnie chyba zaczely sie wycieki siary z piersi bo mam plamki na koszuli ;)

Dzisiaj do dentysty ide, oczywiscie juz sie boje mimo ze znieczulenie dostane ;) Ale musze jak najwiecej ze soba zrobic bo potem to ja przy dwojce zapewne nie dam rady ;)
hehe....ja po pierwszych zajęciach następnego dnia miałam zakwasy:D
A ja dziś poszłam pierwszy raz na gimnastykę do SuperMamy - może nie było tak bardzo męcząco, ale umordowałam swoją prawą nogę i tak mnie pośladek boli, że nie mogę siedzieć.
No i poznałam forumowiczkę Ewkee :)
Madlenn ja mam badane przepływy na każdej juz wizycie.... Właśnie ze względu ze mała jest mniejsza a szła na początku równo i również ze pierwsza córcia miała hipotrofie. Byłam dzisiaj na NFZ i mała mniejsza w dalszym ciągu, do tego słabe wyniki kwi. I prawie 2 kg na plusie... Gin mówi aby się nie przejmować ze mała jest mniejsza ale same wiecie jak to jest...
Nawet nie wiedziałam że w będzie to Rumi taka akcja, ciekawe.
Usypilam córcia właśnie i w końcu mogę odpoczac.....
Ja to bede miala praktycznie za "sciana" i to bedzie weekend przed rozpoczeciem roku szkolnego,wiec pewnie bedzie szal. Swoja droga ja bym sie i tak nie wybrala ze wzgledu na lezenie, ale fajnie,ze taka akcja w ogole jest.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry