Widok

mamy listopadowo- grudniowe 2014 cz5

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Stary wątek: http://forum.trojmiasto.pl/mamy-listopadowo-grudniowe-2014-cz4-t551559,1,160.html#npu1

Listopad
Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Juditt 26.12
anesia 26.12
Inka.ja 27.12
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
inka trzymam kciuki za jutrzejsze usg.

My mamy drewniane, turystyczne i chyba jeszcze odkupie od koleżanki kołyskę ;) Łóżeczka też dostałam od koleżanki więc pewnie na początek postawimy kołyskę w sypialni, a drewniane na dole w pokoju co by w ciągu dnia mała bezpiecznie (przed dwulatkiem) mogła spać ;) Później jak wyrośnie z kołyski to drewniane pójdzie na górę a turystyczne na dole. Jestem leniwa i nie lubię biegać cały dzień z góry na dół i odwrotnie ;)
ja jeszcze nie myślę o praniu ciuszków czy szykowaniu wyprawki:P choć kupiłam na wyprzedaży mothercare trochę ubranek:P nie mogłam się powstrzymać:P chyba czekam az usłyszę 100 razy, że to chłopiec:P jakoś w to nie wierzę, ze będzie chłop:P jeśli tak się stanie to będzie Franek:D
łóżeczko mam drewniane po córce, wózek też, choć ten pewnie zmienię:P mamy x-lnadera x3 ale po mojej Zosi był używany jeszcze w rodzinie przez jedno dziecko i chyba teraz wołałabym skrętne koła:) dokupię spacerówkę xa a gondola i fotelik będą chyba pasowały ze starego:) bo są w idealnym stanie:)
zastanawiam się nad kołyską żeby w salonie postawić, bo na początku maleństwo będzie z nami właśnie w salonie... a potem do pokoju córki przeniesiemy:) choć może do tego czasu wykończymy poddasze i będą mieli swoje pokoje:) czas pokaże:)

ja mam po Zosi dużo ciuszków, jak by ktoś chciał zamienić na chłopięce (o ile potwierdza mi Franka) to ja chętnie sie wymienię:)

jutro mam usg połówkowe :)
My wybralismy wozek Tako City Move Marine. Spelnia to co mial...jak dla nas. Mamy tylko 2 pokoje, wiec Malenstwo z nami w sypialni, pozniej sie pomysli. Lozeczko mamy drewniane po Kuzynce, wiec juz pewnie tak zostanie. My nadal nie znamy plci...juz tak mnie ciekawosc zzera:-) Wizyte mamy 26.08...mam nadzieje, ze pokaze w koncu co tam ma.
ja łóżeczko chce drewniane 3 poziomowe, z szuflada. stwierdziłam że dłużej posłuży i pewniejsze. Turystyczne mam takie proste jak gdzieś pojedziemy. Co do wózka to we wtorek jadę zobaczyć do sklepu czy jedno fyn 4ds mieści mi się w bagażniku.
Ja własnie stoję przed dylematem łóżeczkowym:) Czy zwykłe drewniane czy turystyczne. Ogladaliśmy turystyczne i faktycznie są modele takie "konkretne" no i u nas wiadomo że dużo jeździmy (rodzice/rodzeństwo). Z drugiej strony jakoś większe zaufanie mm do drewnianego, zwykłego. I coś czuje w kościach że skończy się na drewnianym, a dodatkowo kupimy jakies zwykłe (bez udziwnień) turystyczne.

Co do wózka - nasz wybór to camarelo carera :)
Hmm nawet nie wiem :P To bylo 3 lata temu. Kupilismy na allegro caly zestaw, lozeczko z materacem, plus posciel i jeszcze jakies drobiazgi. Ogolnie z lozeczka bylam zadowolona, wiec zostalo dla potomnych :P
Fasolek a jakie kupiliscie lozeczko?
A widzisz ewelka, nawet nie wiedzialam. Marcel przeszedl do lozeczka jak skonczyl 3 miesiace, bo wczesniej byl w kolysce z nami w sypialni i tam mial inny materac, piakowy wlasnie, a ten wzielismy bo poprostu byl jakby w pakiecie. Zobaczymy jak bedzie, jak co to wymienimy. Na poczatku maluch znow bedzie z nami w sypialni.
Mi alergolog też doradzila piankowy, mówiła że nawet zdrowym ( nie alergikom) może nie służyć ;)
My też mamy mutsy urban rider
Jun, Fasolka, co do materacow, bardzo popularne są Kołos gryka, ale potrafią bardzo uczulac. U nas na SR proponowano kupić najzwyklejszy piankowy i my raczej tak zrobimy.
Zastanawiam się w kwestii lozeczka, bo nie wiem czy kupować drewniane czy postawić na turystyczne, bo tez są całkiem niezle.
dziewczyny a jak mam w karcie ciążowej wpisane pierwszą wizytę w 10 tc to nie będę miała problemu z becikowym?
http://www.trojmiasto.pl/Biustonoszka-o58470.html

Jeszcze tu jeden link :)

Ja do gina dopiero 1 września a ciekawa jestem ile urósł maluch
Witam po urlopowo :)

Co di stanikow polecam bardzo
https://m.facebook.com/Biustonoszka
Kasia spotyka się twarza w twarz z klientka
Dobiera profesjonalnie staniki wybór ma duży a zawsze jesli jest potrzebne to domawia id producenta
Polskie marki ceny przystępne bardzo

Ja sama z 15 przymierzylam zanim dobralam ten mój wlasciwy
Bardzo polecam

Wózki dla mnie kosmos w nowych markach się nie znam
Będziemy wozić się mutsy model z przed 7 lat

Ubranek nowych mam troszeczkę od sis z Irlandii
I z babyshowera mlody ma juz 2 pary butów :)
Jun my mielismy do lozeczka materac kokos-gryka chyba, taki kupilismy w zestawie z lozeczkiem.

Co do wozka to mamy mutsy urban rider'a, duzo czasu spedzalismy na wsi, wiec potrzbowalismy wozek czolg, ktorym wjedziemy wszedzie. Sprawdzil sie super, wiec nie sprzedawalam. Pozniej kupilismy druga lekka spacerowke jogger city mini, tez fajny wozek, tylko taki typowo miejski, na chodniki albo na zakupy.
Dziewczyny, czy może macie już typu na wózki?
ja nie ograniam tych wszystch modeli, ehh. Wizualnie spodobał mi się bebetto luca i nico plus, co myślicie o nich? czy może, któraś już ich uzywała?
Mamusie, doradźcie! Jaki materacyk do łóżeczka/ kołyski? I gdzie kupić?
Dimis, są różne;-) musialabys oglądnac i zobaczyć co sie może nadać;-) bo wiadomo jedne beda się podobać inne nie;-) w każdym razie cała reklamowka tego jest;-) tak wiec ja jestem chętna;-) a skąd jesteś? Bo nie bardzo pamiętam dzielnicy;-)
U nas malutka na pewno w naszej sypialni, zresztą ja sobie nie wyobrażam mieć maleństwo gdzieś dalej ;) Inny problem jest taki że nasz dwulatek nadal u nas i wczoraj była pierwsza próba przeniesienia do brata pokoju, ale nic z tego nie wyszło, brat był zły no z nim daliśmy radę a mały mega bunt i nie chciał tam iśc spać więc wieczorem powrót z łóżkiem do sypialni.
Pewnie będziemy mieli dwóch lokatorów ;) Mi to jakoś szczególnie nie przeszkadza, mężowi też nie więc chyba nie będziemy nic zmieniać.

A powiedzcie czy wasze maluchy zaczynają was jakoś męczyć w brzuszkach, moja dzisiaj tak ułożona że szok, strasznie naciąga mi brzuch aż boli.
U nas maly tez na poczatku bedzie z nami w sypialni, a pozniej zobaczymy. Jesli bedzie sypial tak jak Marcel to dlugo razem nie zamieszkaja, bo on zaczal nam dobrze sypiac dopiero od 2 lat, a tak sie budzil i itp, ale wszystko pewnie sie jakos samo ulozy.

Mam kilka kolezanek, ktore maja koty i psy i te oszalaly na punkcie dzieciakow, gdy sie pojawily. Nigdy nie slyszalam,zeby cokolwiek sie stalo, wiec mysle,ze u Was tez wszystko bedzie dobrze, a dzieciaczki beda mialy super ochroniarzy :)
Ej spokojnie dziewczyny dajcie szansę swoim zwierzakom nie ma co zakładać, że coś zrobią. Zresztą to wy znacie swoje zwierzaki lepiej niż tesciowie i reszta rodziny ;)
Też się obawiałam psa a teraz to najlepsi kumple z Tymem :)
Myśmy psa poprostu zaznajomili z zapachem i kontrolowali co robi teraz już nie muszę :)
I koty są jednak delikatniejsze od psów.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

do góry