Widok

mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
cześć 5 http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=555614&c=1&k=130#post9750957

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zdjecia super Dimis ;), i ciesze sie ze sie poprawilo u Ciebie z szyjka ;)
Dzieki dziewczyny :)
oleczkaa może śliczny, ale żeby był jeszcze grzeczny ;)
Hej...No napewno bedzie dużo roboty przy 3 chłopakach...
Z jednej strony sie ciesze że 2-jka już w sumie samodzielna wiec bede miała jakąś pomoc ;)
A myślicie już dziewczyny o jakiś zabezpieczeniach po porodzie?
Co do upławów to faktycznie jest tak że sie wszystko oczyszcza ale dla pewności sie dopytajcie :)
Jak sie dowiedziałam o płci to nawet zakupiłam kilka śpiochów ;) i zachaczyłam koleżanki z synkami także powoli sie rozkręcam z kompletowaniem szafy dla maluszka :)
Miłego wieczorka :)
Dziewczyny przepraszam, że zaśmiecam, ale może Któraś z Was byłaby zainteresowana kurteczką dla niemowlaka :)
http://forum.trojmiasto.pl/Sprzedam-kurteczke-jesienno-zimowa-0-3mies-t558064,1,130.html
Kajka z pewnością prosto nie będzie ale tak jak piszesz, dobrze, że maluszek będzie miał starszych braci. Moja przyjaciółka rodzi 3 dziecko w pażdz. i bedzie 3 niespodzianka, a ma już 2 synków i jej mąż się śmieje, że potrafi tylko chłopaków robić, także nie ma co liczyć na córcie :P
Dimis, jeżeli Twój synek jest tak samo temperamentny jak moja córcia, to 5 minut spokoju w ciągu dnia jest świętem :P moja mała teraz śpi, także sprzątam, gotuje i wypiję kawkę w spokoju
Często mi się śni,że urodziłam i położna się mnie pyta "co pani urodziła"a ja mówię, że córcie, a ona, że nie córeczkę tylko syna, a ja no to mówię, że proszę mi wymienić na dziewczynkę.....masakra jakaś
oleczkaa jest ;) nie usiedzi na miejscu, teraz też śpi więc obiad już ugotowany i czas poleżeć :)
hehe, żeby się tak dało wymienić ;)
Dziewczyny jak widziałyście że macie za duży cukier po glukozie to byłyście najpierw gin a potem u diabetologa czy sam gin wystarczył?

Pytam bo dostałam skierowanie na glukozę ale na wizytę idę dopiero 18.09,a że mój M ma cukrzycę i wczoraj jak się źle czułam zmierzyłam cukier i miałam 160. Dziś rano 109 ale po śniadaniu+ 0,5h wynik był 206. Tak się zastanawiam czy w pon nie iść na glukozę i potem do lekarza czy czekać do 18.09, co sądzicie?
ja z wynikami glukozy szlam do gin, i dala skierowanie do diabetologa, teraz juz chodze do diabetologa co 2tyg
Juditt, a może zadzwoń do swojego lekarza?
Ja bym pewne już dawno po telefonie była ;)
a wizyty z gin tez są co 2 tyg czy normalnie co 4?

Dimis ja nie mam tel do swojego lekarza.
No mój mąż też tylko chłopaków umie "robić" :D chociaż jego brat ma 3 córki....No tylko że moja strona to taka w chłopakach...
No wizyty są coraz częstsze bliżej porodu...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
gin mam co 2tyg
No to mój musiał się chyba gdzieś nauczyć bo za czwartym razem wyszła mu córcia ;) Oby przy porodzie nie było niespodzianki, ale po tym jak się mała pokazuje nie ma wątpliwości :D

Widzę że godzina 13 to nasza chwila relaksu, u mnie mały też o 13 chodzi spać i trochę spokoju, bo starsi wiedzą że muszą siedzieć cicho to nawet się nie kłócą ;)

Po obiadku idziemy na basen, trzeba ostatnie dni wakacji jakoś wykorzystać.
A pogoda przepiękna żeby tak cały wrzesień był :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chciałabym kupić materacyk do kołyski i mam zagwozdkę - wymierzyłam dno kołyski i wyszło mi 38x86, materacyk standardowy ma 40x90. Czy do mojej kołyski taki się zmieści? W jakim sklepie kupowałyście materacyk, co możecie polecić?
ja od teraz czyli po 30 tyg mam juz chodzic co 2 tyg
nawet jestem zapisana na 1.09 a potem na 15.09

ładnie sie zrobiło ciepełko :)
a na budowie za oknem kopary nawalaja i ciezarówy non stop ehh
Juditt im bliżej porodu, tym wizyty częstsze. W pierwszej ciąży ostatnie 2-3 wizyty miałam co już tydzień. Nie masz żadnego kontaktu ze swoim gin? np przez rejestracje? Na twoim miejscu zrobiłabym badanie glukozy już teraz, a gdyby wyniki były bardzo niepokojące to próbowała skontaktować się z lekarzem.
zawsze umawiam się przez rejestrację w swissie. umówiłam się na środę do gin więc w pon czeka mnie glukoza, aż się boję
Jejku dziewczyny Ja nie nadążam czytać waszych wpisów...myślałam że tylko mój 1,5 roczny syn to taki wulkan energii ;-)...jestem z nim w domu od tygodnia i już chcę do pracy bo mam dość, nawet głupi spacer z nim to mega wyzwanie dla mnie a jeszcze brzuch wcale nie taki duży a ja już nie daje rady ;-)...ale od poniedziałku do pracy, mały do żłobka i aby nie chorował to będzie OK...nawet nie mam czasu pomyśleć o sobie:-\
Widze,ze wszystkie mamy mega ruchliwe dzieci. Moj Marcel to spokojny byl tylko w brzuchu, pozniej to juz ciezko go bylo zatrzymac i tak jest do teraz. Wszystko zawsze w tempie, obecnie bardzo brakuje mi tego ruchu jaki mialam z nim codziennie :( ale jeszcze troche..
Juditt masz wg mnie bardzo wysoki cukier! Nie czekaj tylko rób glukozę. Ja miałam po 2h - 180 i teraz chodzę do diabetologa, ale to musisz dostać skierowanie, więc na pewno jak odbierzesz wynik i bedzie za wysoki zapiszą Cię szybciej do gina.
Norma dla ciężarnych teraz jest ok. 150 po obciążeniu glukoza 75g. Odstaw cukier w każdej postaci, również w owocach i sokach, jasne pieczywo, ziemniaki i wszelkie potrawy mączne. Jedz mało a często.
Jeżeli mierzysz poziom cukru glukometrem to rób to 1 GODZINĘ po posiłku. Powodzenia!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry