Widok

mamy listopadowo-grudniowe 2014 cz6

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
cześć 5 http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=555614&c=1&k=130#post9750957

Listopad

Józefina 1.11
xmuchomorkax 2.11
Gagata 8.11 - z przesunięcie ostatnio na 3/11 -chłopiec - Zaspa
Gosia9 8-10.11 syn/Wejherowo
MamaMalejM 10.11
DagaJaga 10.11 synek
fasolek 11.11
onaa156 13.11 córka
Madlenn69 13.11
zlota 13.11
ewelkaet 14.11 synek
styczniowka82 15.11/córka
Karotka 16.11
wiolka210 17/21.11 synek
Agam205 14/22.11 córka/zaspa
Dimis 19/22.11 córka/redłowo
emkarc 19.11 syn/kliniczna
ariba20 26.11 zaspa

Grudzień
Takaja_84 (-cytrynowa) 1.12
Chocolate 4.12
mamma(mia) 6.12
dorotek 6.12
alicjja73 10.12
victoria221 10.12
Jun87 10.12 córka/ Redłowo
iwonus.p 14.12/9.12 synek/Wejherowo
Oleczkaa 15.12 córeczka/ Redłowo
~asia 21.12
Lenson 22.12. /Kliniczna
zosiasamosia 23.12
Inka.ja 25.12
Juditt 26.12
anesia 26.12 córeczka/Kliniczna
Ewkaa 27.12
Kajtka 28.12
Nina80 30.12
Kama 31.12
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja nigdzie nie byłam, bo cukrzycy nie mam, ale lekarz kazał na dietę cukrzycową przejść. Agam chodzi chyba do diabetologa.
chodze chodze do diabetologa od konca lipca co dwa tyg, jest sprawdzana waga, cisnienie, i wszystkie pomiary cukrow, ktore robie 4xdziennie, zapisuje w specjalnym notesie ktory dostalam, sa robione tez badania z krwi co jakis czas, no i oczywiscie dieta.
ja chodze do diabetologa w przychodni na swietokrzyskiej w gdansku, gin mi proponowala poradnie dla ciezarnych przy klinicznej, ja niestety odmowilam, bo ja tego szpitala juz nie przekrocze...
a Ja wczoraj po wizycie i wszystko ok...mała była akurat taka ruchliwa że aż śmiać mi się chciało czego ona nie wyprawiała;-)...jutro idę na badania między innymi glukozę. Co do wyprawki to ja jeszcze kompletnie nic nie mam przygotowane...wszystko leży po synku w piwnicy ;-), w połowie października planuję iść na zwolnienie więc myślę że wtedy się tym zajmę...a pieluchy tak z wygody napewno zostaną jednorazowe ;-)
hej
mnie też glukoza czeka:( odkładam ja na ostatni moment:P czyli na przyszły tydzień:) Mam mieć zbadany poziom cukru na czczo, po godzinie i po dwóch, ciekawe czy dadzą radę mi się wkłuć ;/ bo mam mega problem z pobieraniem krwi i muszę do głównego laboratorium jeździć;/

ja wyprawke bardzo bardzo pomału kompletuję, ale na spokojnie:)
pieluchy na pewno jednorazowe:P jestem zbyt wygodna i nienawidzę suszenia w domu...
córka też była na jednorazowych i w wieku 1,5 roku całkowicie odpieluchowana:) wiec jak dziewczyny pisały tu nie ma reguły :)

wizyta dopiero za tydzień a ja się doczekac nie mogę:)
Ja musze jeszcze raz powtórzyć badanie glukozy i kontrolować się w jedzeniu słodyczy/owoców itp. Niby nie miałam przekroczonej granicy, bo przed badaniem cukier wynosił 75, a po 138. Agam, czy miałaś dużo więcej? Trochę sie boję, że wyjdzie mi więcej, ale póki co przez dwa tygodnie wyeliminuje na ile mogę słodycze/miód/koniftury...nie ukrywam, że jest to dla mniej meeeega trudne, nigdy wcześniej niczego sobie nie odmawiałam, a moje standardowe śniadanie, to była bułka z konifiturą lub nutella, ehhh....ale dla mojej małej Oli dam radę:).
Dłuuugo mnie tu nie było, miałam sporo do nadrobienia:).
Miłego dzionka dziewczyny, zapowiada się baaardzo ładnie:).
Chocolate po 2godz mialam 153, norma jest do 140
Juditt dobrze, że możesz po prostu przestrzegać diety.To zawsze lepsze niż leki czy zastrzyki.

Inka a jak oduczyłaś małą w nocy od pieluchy? czy ją po prostu w nocy wysadzałaś? Moja częstą ma suchą pieluchę a ostatnio w nocy mnie woła ze chce siusiu i zastanawiam się, czy jest sens zakładać jej w nocy jeszcze pieluchę.

Dzisiaj lekarz, już się nie mogę doczekać :D Oby wszystko było dobrze.
Mam zbyt wysokie ft4 21,6 i boję się, ze to już niebezpieczne dla dziecka...
miała przez kolka nocy suchą pieluchę wiec przestałam zakładać:P sama się oduczyła sikania w nocy:) nie wysadzałam, a piła mleko do zasypiania:)
dla bezpieczeństwa miałam położony pod prześcieradło podkład w razie wpadki... które zdarzyły się później może z dwa razy :)

a II trymestrze ft4 może być wyższe,
znalazłam normy dla kobiet w ciąży, fT4, - 1 trymestr: 11,1-24,1, a 2 i 3 trymestr: 8,2-24,7 w jednostkach pmol/l
u mnie chyba przyszedl okres zgagi...ech zjadlam tylko chleb z pomidorem i to chyba przez tegp czerwone warzywko ;), pali mne jak nie wiem co ;), migdaly poszly w ruch, zobaczymy czy pomoga ;)
Mnie ostatnio co wieczór pali.. Szklanka mleka zazwyczaj pomaga;-)
Mnie jak raz zlapala mega zgaga to sushi pomoglo :D Dostalam tego dnia niespodzianke od kolezanki i mimo zgagi pozarlam, bo bym chyba nie wytrzymala, przeszlo jak reka odjal :D

Moje ft4 troche ostatnio spadlo i myslalam,ze pani doktor powie,ze nie mam juz brac letroxu, przy ft4=jakos 17,6, a ona mi zwiekszyla z 25 na 50.Mowila,ze to tez lepiej dla dziecka, wiec biore bo co mam zrobic.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Mi wyniki tarczycy pięknie wróciły do normy a leki zostały zwiększone.

Niestety i mnie zgaga dopadła, pomidory już dawno odstawiłam, ale teraz to na wieczór tak mnie zaczyna palić aż cały przełyk boli.

Chocolate czemu nie było cię na ćwiczeniach, miło byłoby się poznać :) Madlenn to samo, czemu cię nie było?
Dwa tygodnie temu byłam chora;/. Natomiast ostatnio miałam lekarza, więc tak wyszło :). ale planuje już we wtorek się pojawić:), bo mój tyłek mi za duży urośnie od braku ruchu;). Ważyłam się i mam już 6 kg na plusie. Jakoś strasznie dużo mi się wydaje;/.
Ja miewałam zgagę już przed ciążą, ale tylko wtedy, gdy się przejadłam na noc...typu chipsy, batoniki, piwko:D. Ale od czasu ciązy, gdy no wiadomo piwa nie pije, chipsy może z 5-10 razy jadłam i zgagi nie miałam. Dlatego ku uciesze objadłam się słodyczami, ale od tygodnia nie jem słodyczy z powodu wysokiego cukru;/. Straszne katorgi są to dla mnie, ale cóż....najgorsze jest to jak oglądam gazetki ze sklepów i widzę te słodycze:D:D:D. Ale dzisiaj na poprawę samopoczucia upiekłam ciasteczka owsiane z żurawinką, mniam pycha :). bez dodatku cukru, miodu itp słodzików:).
Możemy założyć kółko mam dietujących bez cukru :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja mam dzisiaj ciężki dzień... Od tygodnia na diecie cukrzycowej i strasznie mnie dzisiaj wzięło na słodycze, ale jest 16 i nie dałam się! :)
W pon. do ginekologa i SR.
Widzę, że dziewczyny wzięłyście się za robienie wyprawki a ja daleko w polu...
Kupowałyście/kupujecie laktator? Jeżeli tak, to jaki?
Gosia, ja się Zastanawiam cały czas nad laktatorem. Chyba kupie ręczny madeli, ale ten dwufazowy, bo ten najzwyklejszy jest mniej przyjemny w obsłudze, tzn ze jest taka pompka jak do roweru;-) a teraz wszystkie nowsze maja taka rączkę do pompowania,wiec pewnie taki wezme. Myślę ze się przyda, albo w szpitalu na pobudzenie laktacji, albo potem w domu żeby moc maluszka z kimś zostawić i żeby miał co jeść, bo nie chciałabym mu zbyt wcześnie o ile w ogóle podawać modifikowanego mleka..
Hej,

Styczniowka Mnie nie bylo bo z zebami walczylam a raczej z jednym i bylam nie do zycia :/ ale we wtorek powinnam byc :)

Dzisiaj bylam ostatni raz u dentysty teraz dopiero po porodzie na wyrwanie osemek :)

Wam tez czesto brzuszki sie napinaja? Bo ja sie zastanawiam czy nie zaczac liczyc bo nie pamietam zebym z Lena tak miala ...
Za jakies 2 tygodnie musze isc do jakiegos gina na kontrole bo moja Pani Doktor na urlopie do 8 pazdziernika i kazala mi do kogos innego isc. Moze polecicie kogos?

Co do laktatora to ja kupie reczny TT bo bylam z niego zadowolona
hej, ja już po lekarzu. Mała urosła w wazy 800 gr, już tylko tydzień mniejsza a nie 2 .....ale.....
mam trochę za mało wód, anemię i najgorsze jest to, że mam już pogorszenie przepływów. Muszę brać aspirynę i theovent...dobrze, że mam tego doplera robionego na każdej wizycie, bo dzięki temu można wyłapać nieprawidłowości.... ehhh trochę się już martwię.
image
image
ech. musze sie chyba znowu zaprzyjaznic z pania zgaga, nic nie pomaga poki co, jutro moze rennie zakupie

jutro mam dzien lekarzy, najpierw gin, potem hematolog w uck, i kolejne zastrzyki, chyba to bedzie przedostatnia wizyta u pana doktora przed porodem

sporo nas tu mam z cukrzyca, bo my jestesmy słodkie mamy...ech snickers mi sie sni po nocach ;)
Hej:)

Ah ja miałam dzień nerwowy - wiecie taki dzień, że wszystko denerwuje. Drobnostki mnie dziś z równowagi wyprowadzały - ah;/

Co do laktatora dostanę od bratowej aventa ręczny. Używała przy dwójce maluchów i zadowolona:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry