Widok

angina w ciazy

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoras z was przechodizla moze angine w ciazy ale bez goraczki?
Ja zauwazylam u siebie w gardle biale czopy ale ogolnie dobrze sie czuje jednak mysle ze to angina bo juz nie raz przed ciaza tak mialam.
Nie chcialabym tylko brac antybiotykow.
Znacie jakies domowe sposoby na wyleczenie tego?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam w ciazy 3 anginy ale niestety musiałam za kazdym razem brac antybiotyk

może popłucz solą ?!
ja na poczatku ciąży miałam zapalenie zatok ... zeszło mi na gardło .... to płukałam solą a jak bolało to psikałam tantum verde :) pomagało !

Jesteśmy małżeństwem od 27.07.2007
image
moja znajoma wlasnie to przebyla,a jest w 1-szym trymestrze.Pnoc mozna uzywac Tantum Verde w spray'u Ja jednak polecam zeby uniknac jakichkolwiek chorob to profilaktycznie brac codziennie 2 tabletki rutinoscorbinu-ale konkretnie pod ta nazwa,a nie jakis cerutin czy costam innego!!!Wtedy nic Was nie zlapie i bedzie dobrze-mi pomagalo,a potem mozna to tez brac podczas laktacji:-)
Kazimiera mialam angine i dostalam Bioparox - dziala miejscowo i jest bezpieczny w ciazy, nie wiem czy jak sa juz czopy to mozna cos poradzic samemu, uwazam ze lepiej skonsultowac to z lekarzem

ja miałam w ciąży anginę, dostałam GANGARIN( taki proszek do płukania gardła) rewelacyjnie działa, poza tym miód i cytryna.Pomogło

[url=http://bejbej.pl/]
image
[/url]
Ja właśnie przechodzę zapalenie oskrzeli i niestety nie obeszło się bez antybiotyku. Pytałam lekarza i ginekologa czy to bezpieczne. Mówili, że tak, że dzidzi nic nie będzie. Gorzej nie leczyć bo mogą wyjść różne komplikacje.
A z domowych sposobów to: jedzenie cytrusów, herbatka lub mleko z miodem, czosnek.
Potwierdzam, tantum verde do ssania, rutinoscorbin jako jedna dawka możesz wziąc nawet 5 tabletek (spytaj w aptece to Ci napewno potwierdzą), na goraczkę i kaszel brałam PANADOL w syropie truskawkowy, taki jak dla dzieci od 3 miesiaca.
Do tego duz wody z cytryną + imbir do tego (surowy, utrzeć) naprawde rozgrzewa, płukanie gardła woda+ sól.

powodzenia

image
Dzieki za rady dziewczyny:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

kolorowanki do druku (31 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

do góry