Widok

antybiotyk- a dwór

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
synek ma angine i od piątku bierze antybiotyk..teraz nie widać po nim kompletnie,ze jest chory.Nie ma gorączki,kaszlu ani kataru..antybiotyk w dalszym ciągu mu podaję,zastanawiam się czy można wychodzić na dwor?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja wychodzę jak nie jest mega zimno czy wietrznie i jeśli dzieci ubrane tak, że wiem, że się nie zapocą :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
wszystko zalezy od choroby, ale ja przy anginie niestety nie wychodzilabym na dwor bo dziecko powinno miec jak najmniej wysiku, bo moze przerzucic sie na serce.

ale jezeli dzieciak dziczy dostaje w domu to lepszy spokojny spacer z posiadowkami, niz swir w domu, wiec trzeba ocenic samemu.

ogolnie na antybiotyku nie zaleca sie mocnego slonca,wiatru i szalenstwa(oczywiscie jak juz nie ma goraczki goraczki)
wilgoc i swierze powietrze jest bardzo dobre na choroby. i mieszkanie przy okazji mozna pozadnie wywietrzyc lacznie z posciela itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
angine proponuje jednak przetrzymać ja przez niedoleczoną anginę byłam w szpitalu bo miałam zapalenie jakieś i brzuch jak balon a znajoma przez ciągłe anginy ma zapalenie stawów bo po anginie są rzuty reumatyczne

Angina nie jest groźną chorobą, bo nie powoduje poważnych powikłań

NIE. Zwłaszcza nieleczona lub źle leczona angina może dawać groźne powikłania. Najpoważniejsze to gorączka reumatyczna, której efektem bywa zastawkowa nabyta wada serca, oraz popaciorkowcowe kłębkowe zapalenie nerek, które może doprowadzić do ich przewlekłej niewydolności. Częstszymi, ale mniej groźnymi powikłaniami są zapalenie ucha środkowego, zatok obocznych nosa, węzłów chłonnych czy ropień okołomigdałkowy

http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/sygnaly-ciala/angina-choroba-gornych-drog-oddechowych-ktorej-nie-wolno-bagatelizowac_34431.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeśli dzień jest słoneczny nie zaleca się wychodzenia przy antybiotyku (reakcja na słońce), ale teraz słoneczka mało więc nie sądzę by to robiło zbyt wiele.

Ja bym jednak posiedziała przy tej anginie w domu, lepiej posiedzieć kilka dni niż potem się męczyć przy (odpukać) zaostrzeniu choroby.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
zapomniałam dodać, że z dziećmi wózkowymi, więc nie biegają ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bez przesady, mrozu nie ma przecież , ciepło jest, widziałam dziś małe dzieci we wózkach nawet bez czapek.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z tego co ja wiem biorąc antybiotyk ( dzieci) nie powinny wychodzić na dwór
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Mi dwóch czy nawet trzech pediatrów potwierdziło,że ja dziecko nie ma temp. i stan ogólny jest dobry to jak najbardziej można wyjść na spacer oczywiście nie na plac zabaw i bez biegania,przy dobrej pogodzie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
I oczywiście bez odwiedzania centrów handlowych.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja bym z moim dzieckiem wyszła na troszkę chociaż na pospacerowanie,bez biegania,kontaktu z dziećmi.Jeśli nie ma wiatru i słońca.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (73 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

dr Maciej Krynicki - endokrynolog - ktoś zna??? (69 odpowiedzi)

j.w. przyjmuje prywatnie w Pruszczu Gd., zastanawiam się, czy warto iść??

do góry