Widok

farbowanie ubran

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam do Was pytanie. Ale zaczne od poczatku. Mam kilka ładnych i dobrych gatunkowo ręczników, a przede wszystkim dużych ale sa białe...zależałoby mi aby je zafarbować no i tu jest problem.. GDZIE ZAFARBOWALI BY MI TO PROFESJONALNIE AZEBY POTEM NIC SIĘ Z TYM NIE DZIAŁO? Poleccie mi coś na terenie Wejherowo-Rumia-Gdynia do Gdanska za daleko do sopotu tez.A może w domu ktoś próbował?tyle, że wanny nie mam a ręczniki są spore.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja koszulki bawelniane farbiwalam, tylko ze to trzebabylo gotowac ok 30min , barwniki kupowalam w plastycznym, dodaje sie troche octu.
bylo w miare trwale, ale jak to przy recznbikach ktore sie gotuje to nie wiem.
to w domu nie ma szans nie zmiescilabym ich do zadnego gara hehe:))
A może ktos poleci gdzie profesjonalnie to zrobia? Prosze o pomoc??
jesienia farbowałam kurtkę. w pralce. farbami iberia classic. farbowałam na czarno. miałam obawy, że farba spłynie na pierwszym deszczu, ale nic sie nie działo (nie wyprałam w 90st, bałam się, że kurtka nie wytrzyma). nie farbuje ani od zewnątrz ani podszewka. jestem bardzo zadowolona. polecam tą farbę. zamawiałam przez internet, za 25zł jakoś (razem z przesyłką).

p.s. pralce też nic się nie stało. nie ma śladu po farbowaniu.
o super to jest pomysl a na opakowaniu jest napisane jak to zrobić w pralce? Jeśli nie to napisz w ilu st. farbowałaś tzn jaki program ustwaić na takie farbowanie i farbe do srodka czy tam gdzie proszek? Może banalne pytania ale dla mnei istotne z gory slicznie dziękuje za odpowiedź?
może ktos jeszcze ma jakies pomysły?
http://www.trojmiasto.pl/Pralnia-Farbiarnia-o23068.html

Tutaj farbowałam swoją marynarkę kilka lat temu, ale musiałam ją później prać ręcznie. Musiałabyś zadzwonić, pojechać tam i się dowiedzieć jak to jest z ręcznikami :)

farbiarnia ta znajduję się w Oliwie w takich pawilonach

ooo, napisałaś że do Gdańska za daleko... dopiero zauważyłam

w instrukcji jest tak: załadować pół pralki, do bębna dodać szklankę soli kuchennej albo octu (jak tkanina jest bardziej sztuczna), jak włączyć na 80-90st bez wirowania, jak pralka wypełni sie wodą, to rozpuszczony w bardzo ciepłej wodzie barwnik wlać tam, gdzie proszek i jeszcze zalać ciepłą wodą.

aby oczyścić pralkę trzeba włączyć program z najwyższą temperaturą (ja zapakowałam szmaty jeszcze), dodać proszek i wybielacz.
ja farbowalam moją suknie slubną w oliwie wlaśnie;) na fioletowo
super dziękuje bardzo najpierw spróbuje z jednym w pralce a może się uda:))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (136 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

malejące piersi po porodzie? :) heh... (60 odpowiedzi)

hej dziewczęta... Temat może i banalny, ale dla mnie taki se :) Pytam z ciekawości-czy...

do góry