Widok

farby colours z castoramy- ktoś nimi malował?

kupiłam te farmy, bardzo mi się spodobały kolory i dziś znalazłam na jakimś forum, że nie są dobre, że trzeba po 4 razy malować i zacieki zostają.
może ktoś z was nimi malował i się wypowie? w czwartek zaczynamy malowanie.. i aż się boję! może lepiej je oddać i kupić inne kolory...innych firm?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja polecam dulux nie widać różnicy między kolorami jak się maluje na raty , a przy dekoralu niestety były różnice tam gdzie farba szybciej wyschła, ale ja malowałam z mężem nie fachowiec, z tymi farbami co piszesz może być podobnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
daja rade,co do duluxa to jestem w szoku zawsze na nich było widać każde domalowanie,unikac nowych farb senseo z nomi totalna porazka woda babelkowa:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
wątek co prawda stary, ale może komuś pomoge w wyborze - farby colours z castoramy rzeczywiście są kiepskie - malowalismy nimi 2 pokoje, poprawianie zacieków norma, słabe krycie standard - nie polecam.....pozostałe pomieszczenia malowalismy duluxem zarowno farbami gotowymi jak i z mieszalnika - i tu bez zarzutu, farba co prawda droższa w momencie zakupu ale bardziej ekonomiczna w zużyciu na m2 i oczywiście robociznę, ale przede wszystkim efekt końcowy. dodadam tylko, że nie kupowaliśmy farb colour ze względu na cenę a ze względu na dostępność gotowych kolorów. Gdybym wiedziala ile z nimi będziemy mieli problemów wybrałabym z całą pewnością inną farbę, nawet jeśli miała bym ja kupić w innym kolorze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Oszczędźcie sobie czas i nerwy i malujcie Fluggerem.
Kupcie sobie próbkę wybranego koloru.
Pomalujcie. Zobaczcie, jak się maluje, jak kryje i jak wygląda po wyschnięciu.
Nie kupicie więcej innej farby.
Sami sprawdźcie - a uwierzycie.. :)

---
To nie jest reklama, kryptoreklama ani "lokowanie produktu" :)
Mam w d.. sukces finansowy f-my Flugger. Po prostu - przekonałem się do ich farb :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 7
Mam tymi farbami pomalowany cały dom. Malarze chwalili farby, nie było żadnych zacieków czy problemów, zupełnie nie czaję podstaw krytyki
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja również stosowałam coloursa. mam piękne kolory w pokoju i żadnych śladów ani zacieków nie zauważyłam. mimo, że kolory są intensywne (turkus i brąz), a pokój jest północny, to światło i tak ładnie się rozprasza i pokój nie jest za ciemny. a malowało mi się nimi bardzo wygodnie. ja polecam.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1
Niedawno malowałam coloursem pokój, który dzielę z koleżanką. Farba była wydajniejsza, niż gwarantował producent, kolor uzyskałyśmy już po drugiej warstwie (a malowałyśmy na jasną żółć, a pod spodem był pomarańczowy!). Nie widać żadnych zacieków. Tuż po pomalowaniu, ok, nie wygląda zachwycająco, ale kiedy farba dobrze wyschnie, wszystko wygląda równomiernie. Co do kolorów, to jest duży wybór i są ładne. Co prawda nie aż tak znowu żywe. Jeśli chodzi o farbę białą, to, niestety, trzeba ją było grubiej niż zwykle nakładać.
Jak dla mnie colours to farba jak farba, spełniająca zadanie farby. Poradziły sobie z nią dwie kompletne amatorki. I w dodatku cena też jest zachęcająca, dostępna nawet na studencką kieszeń :)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja ostatnio malowalam duluksem,nobilesem i sniezka i musze przyznac ze z nobilesu najbardziej jestem zadowolona.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Chyba ktoś tu się nie zna na rzeczy... Miałam malowany pokój farbą "szmaragdowy toń" i odcieniem pomarańczu. Wszystko OK, o dziwo już za pierwszym razem były dobre rezultaty. Polecam.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja właśnie kładę trzecią warstwę w kuchni i nie wiem czy to wystarczy. Heh, skąpstwo nie popłaca.. ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7
No dokładnie. Farby typu dulux, śnieżka, decoral nie zdają egzaminu. Owszem są tanie, ale jakość tych farb pozostawia wiele do życzenia.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 6
Jestem świeżo po malowaniu całego domu. Malowałam zarówno Duluxem, Dekoralem, Bondexem i właśnie Coloursem. Dulux był ok, ale ściany po gładzi, więc nie miał "ciężko". Dekoral i Bondex wymagał 3 warstw - mimo, że każda z farb miała pokryć dobrze zagruntowane jasnożółte ściany, zarówno Kaszmir Bondexa, Lody Malaga i intensywny łososiowy kolor (nie pamiętam teraz nazwy koloru) po 2 warstwach zostawiały 'mazy'. Natomiast piękny fiolet (Leśna jagoda) właśnie Coloursa bez problemu za 2 razem pokrył ścianę.
Wg mnie trzeba po prostu mieć odpowiedni wałek i nie za małą ilość farby na nim, żeby wszystko ładnie pokryło.
Podsumowując: jeżeli komuś przypasował kolor Coloursa to uważam, że nie ma sensu przepłacać :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam pomalowane mieszkanie farbami Colours i jestem zadowolona, sami z mężem malowaliśmy i nie było problemu
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja polecam farbę Luxens z Leroy Merlin, ekstra kryje i ładne kolorki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja po latach błedów remontowych przekonałam się, że tylko dulux z mieszalnika z podkładem satynowym zdaje rezultat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Malowanie robia ludzie pracujacy wtym zawodzie .Tyle w temacie pozatym dulux , dekoral i inne badziewie z castoramy to syf .Prawdziwe farby to Flugger . Wszystko podparte jest doswiadczeniem i wiedza !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 19
Nie wysilaj się stary bo do tych tłuków i tak nic nie dociera...... Zaraz jakaś kolejna Pani fachowiec napisze że malowała w domu i jest super..... Beuhahahaha!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 19
a w czym konkretnie przejawia się ewenement fluggera (poza ceną oczywiście) i badziewność duluxa?

mam mieszkanie wykańczane "obiema firmami" i nie zauważyłam, żeby różnica była aż tak powalająca żeby przepłacać za flugger
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
colours z castoramyto badziewie. Dzisiaj malowałem jeden pokój nobilesem i wystarczyła jedna warstwa. Drugi pokój maluję już trzecią warstwę colours i ciągle wychodzą zacieki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

nnt. allegro (30 odpowiedzi)

często robicie w ten sposób zakupy? coraz częściej łapię się na tym , ze nie chce mi się iść...

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

do góry