Widok

ratujcie - zafarbowały mi białe jeansy

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
do pralki zakradło się coś, co zafarbowało moje białe jeansy na jasny róż

czy jest sposób, by to odbarwić??

pomóżcie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi sie wydaje ze raczej nie ma sposobu:(
Ja bym sprobowala je zafarbowac na inny kolor barwnikiem do ubran, bo wydaje mi sie ze do bialego to juz nie da sie wrocic... no chyba ze jakis super mocny odplamiacz no ale moze zniszyczyc spodnie
ja sobie odfarbowałam białą bluzkę ACE niebieskim. Była biała jak przedtem. Nie zaszkodzi spróbować - może i Twoje spodnie się wybielą.
nie uzywaj ace to niszczy material. wiem z doswiadczenia. przepierz je kilka razy w proszku do bialego. moze pomoze. jesli bardzo ci na nich zalezy to to jest jedyna sluszna metoda.
Moja bluzka była z lnu i nic jej nie jest. Absolutnie nic. A jeansy są z mocnej tkaniny.
mi raz zafarbowała bluzka męża jasna niebieska. odeprała się sposobem vanish i pranie kilkakrotne.
Do kolorów Vanish, do białego ACE. Może i niszczy ubrania... ale na pewno nie po 1,2 czy też 10- ciu użyciach :) Tylko po codziennym laniu na ciuchy i moczeniu ich przez pół dnia :)
I tak nie będziesz nosić tych białych jeansów przez 10 lat, bo w końcu zszarzeją więc co Ci szkodzi spróbować.

Ja bardzo często używam ACE do białych rzeczy- plamy po perfumach czy też po jakiś czerwonych sokach i uwierz że ciuchy mi się nie niszczą. A mają już naprawdę po dobre kilka lat :)
image
ja ręczniki zafarbowane na szaro (czarna chusta się zaplątała) wyprałam kilka razy w Arielu do białego (tym niemieckim)+ odplamiacz Oxy z Biedronki. są takie jak były przed zafarbowaniem.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja męża białe skarpety zafarbowałam na różowo:odplamiacz,odplamiacz soda i proszek do pieczenia z proszkiem do prania i było ok.
image
image
pocieszyłyście mnie i dałyście nadzieję na ich założenie :))

Póki co moczą się w odplamiaczu OXY z Biedronki (wcześniej ten odplamiacz dał sobie radę z wielką plamą po herbacie na białej piżamce Młodej, nawet pod światło nie widać, że była tam plama)

A najlepsze jest to, że były tam też inne białe ubrania, a zafarbowały jeansy i jedna para majtek :))
annika , ale się :wykosztowałaś;
Pozdrawiam L....k
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Domestos wybiela, na opakowaniu znajdziesz informację, jakie proporcje zastosować

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Matka chrzestna bez bierzmowania? Gdzie? (50 odpowiedzi)

Hey, Bardzo zależy mi na tym, aby moja siostra była matką chrzestną mojej córeczki. Nasz ksiądz...

do góry