Widok

babcia i dziadek

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś z was słyszał o podziekowaniach dla babci i dizadka?
W którym momencie najlepiej to zrobić?

beatka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak juz coś takiego chcesz zaaranzować to chyba najlepiej połączyć to z podziękowaniem dla rodziców

córcia nr1
image

córcia nr2
image
no to może jeszcze chrzestnym ?????

papilio1@op.pl
podziekumy tez rodzenstwu, swiadkom chyba wspominac nie trzeba

acha, ja bede dziekowac mojej wychowawczyni z podstawowki no i oczywiscie sasiadce ;)
dla mnie dziadkowie pelnili duza role w moim zyciu !!!!(została mi tylko babcia)i ubolewam nad tym ze nie bedzie ich na weselu ktore bedzie w przyszłym roku i choc ich nie bedzie to chce im podziekowac za to co dla mnie zrobili z zycia!!!!!!moze dla kogos to sa bzdety ale nie dla mnie!!wczesniejsza przedmówczyni to chyba jest jakas ...:////
bylam na weselu gdzie byly pod rzad podziekowania dla rodzicow, dziadkow, chrzestnym, swiadkom.... troche sie dłużyło i nudziło to śpiewanie sto lat...:/

no i gdzieś się zapodziewa ta niepowtarzalna okazja, by czuć się jedynymi i najwazniejszymi tego dnia ...

może ktoś się jeszcze trafi, kto akurat ma urodziny? a może ktoś rocznicę ślubu? można tak w nieskończoność ...

papilio1@op.pl
moja przjaciolka ma urodziny :) (ale to juz na serio)
u nas nie bedzie na weselu podziękowania dla rodziców (tylko w domu po błogosławieństwie kosze z kwiatami dla mam ) ale na weselu na pewno zaśpiewamy sto lat mojemu wujkowi z okazji 40 i mojej mamie z okazji imienin :)

córcia nr1
image

córcia nr2
image
Masakra jakaś;-)))Myślę, że na wesele dziękuje sie tylko rodzicom, ale jeśłi dziadkowie Twoi mają dla Ciebie tak duże znaczenie, że chcesz to zrobić to wtedy razem kiedy dziękujecie rodzicom. Pamietajcie, że to ślub gdzie każda z nas może mieć jakieś inne zdanie czy wyobrażenie swojego ślubu, więc skoro grzecznie zapytała kiedy dziękować to tekst o sąsiadce był mocno przesadzony.

ma do tego prawo bo to jej dzień !!!

image
image
dziewczyny przesadzacie moze dziadkowie dla nich sa wazni np wazniejsi niz rodzice jak chce dziekowac to niech dziekuje a wy nie musicie jej z tego powodu dopiekac

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Złośliwośc taka jakaś z Was emanuje..

image
image
jedno z pytań brzmiało: "Czy ktoś z was słyszał o podziekowaniach dla babci i dizadka?" wiec chyba sama nie uznaje tego za normalne i oczywiste, ze się dzadkom na weselu dziękuje :)))

a o sąsiadce? no cóż, czasem może być bliższa niż babcia i chrzestna razem wzięte ... więc czemu nie? skoro już idziemy za ciosem?

papilio1@op.pl
Peace ;-))) Forum ma nam pomagać, jest formą dyskusji czasem rady, a nie wrzucania sobie nawzajem;-))

ja to mogę, ale Ty Tokio nie powinnas się chyba denerować;-)

Pozdrawiam ciepło;-)

image
image
hihi, ja to nad wyraz spokojna jestem ... czasem mam wrazenie, ze to ja ludzi do szału doprowadzam, a po mnie wszytsko spływa :))))

papilio1@op.pl
tokio napisał(a):

> jedno z pytań brzmiało: "Czy ktoś z was słyszał o
> podziekowaniach dla babci i dizadka?" wiec chyba sama nie
> uznaje tego za normalne i oczywiste, ze się dzadkom na weselu
> dziękuje :)))
>
> a o sąsiadce? no cóż, czasem może być bliższa niż babcia i
> chrzestna razem wzięte ... więc czemu nie? skoro już idziemy za
> ciosem?
>
>
TOKIO NORMALNE I OCZYWISTE NIE JKEST RÓWNIEŻ ZACIĄŻENIE PRZED ŚLUBEM A JEDNAK TY TEGO DOKONAŁAŚ!

image
kijeksamobijek napisał(a):

> TOKIO NORMALNE I OCZYWISTE NIE JKEST RÓWNIEŻ ZACIĄŻENIE PRZED
> ŚLUBEM A JEDNAK TY TEGO DOKONAŁAŚ!

hmmm, wiesz co? wytłumaczyłabym ci jak się "robi dzieci", ale myślę, że na edukację już za późno dla ciebie ...

powiem tylko tyle ... NORMALNE I OCZYWISTE jest , że jeśli ludzie współżyją, to powinni być świadomi konsekwencji ... więc uważam, ze ciąża to normalna i naturalna kolej rzeczy ... ale jeśli uważasz to za "dokonanie" no to dziękuję :)

papilio1@op.pl
Z tego co kojarze na weselach, których bylam, to w czasie oczepin poproszono dziadków, czasami nawet i pradziadków, chrzestnych na srodeczek na krzeselka, prowadzacy w imieniu Pary Mlodej podziekowal za pomoc w wychowywaniu i zaspiewano im wspólne Sto Lat. My juz nie mamy dziadków, ale chrzestnym tez podziekujemy :)

image image
na jednym z wesel, na których byłam, było podziękowanie dla babc w trakcie wesela, tak ok. 22:00, podobnie na innym weselu było podziekowanie dla chrzestnych. mi się to podobało, niestety u nas już babc ani dziadków nie będzie, ale chrzestnym planujemy podziękowac, zwłaszcza, ze oboje wczesnie stracilismy ojców i w moim zyciu chrzestny ojciec, a u mojego Narzeczonego chrzestna mama odegrali wówczas dużą rolę...

nie widzę nic złego ani w takich podziękowaniach, ani w ich braku...

Ja zrobiłam podziękowanie dla moich dziadków. Moja mama pracowała i w dużej mierze oni mnie wychowali. Są dla mnie bardzo ważni i nie wyobrażałam sobie by im również nie podziękować. Po podziękowaniu dla rodziców poprosiłam gości by jeszcze chwilkę zostali i poprosiłam moją babcię i dziadka i podziękowałam im-miałam kwiaty i prezent-taki sam jak dla rodziców.

Dziadkowie byli bardzo zaskoczeni, pierwszy raz widziałam łzy w oczach dziadka i był to dla mnie niesamowity moment.

Goście wzruszyli się bardziej niż przy podziękowaniu dla rodziców.

Więc dziewczyny troszkę taktu proszę.

Acha-nie miałam piosenki "Cudownych rodziców mam" i nie tańczyliśmy w kółku. Piosenka którą wybrałam, leciała w tle w trakcie naszych podziękowań. Została zgłośniona przy wręczaniu kwiatów, a potem przy podziękowaniu dla dziadków znów leciała cichutko w tle.

image
mozna dziadkom zadedykowac jakąś piosenkę z dawnych lat, może dowiedzieć się czy maja jakąś ulubioną, ktora pamietają i która im się milo kojarzy, np. z ich slubem ???

Nasza Kochana Lenka
image
image
u nas byly podziekowania, poniewaz uwazamy ze to mily gest podziekowac osobom ktore sa dla ciebie wazne...nie trwalo to dlugo.Dj poprosil dziadkow , cchestnych i swiadkow na srodek a my wreczylismy kazdemu po rozyczce i sto lat dla wszystkich razem...potem byly podziekowania dla rodzicow...

imageimage
U nas były również takie podziękowania i wyrożnienie dla babć - dzoadków już nie mamy :) było to nie od razu po podziękowaniach dla rodziców tylko wręcz po całeym bloku oczepinowym.

http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
u nas będzie podziękowanie dla Rodziców, Chrzestnych, świadków, Babć, Rodzeństwa, nie wyobrażam sobie inaczej.

image
fajnie, że więcej osób to popiera :)
mi też się podobają takie gesty...

Mnie tez sie to podoba, tez widizlam jak dziekowalo sie rodzicom, chrzestnym i dziadkom, bylo to bardzo wzruszajace:)
A ja też uważam, że należy podziękować komu się należy!! Są osoby, które równie mocno, jak rodzice zasługują na wyróżnienie tego dnia! My dziękujemy wielu osobom, a jak by sie należało, to również i sąsiadce!! A rodzice nei są małymi dziećmi, nie będzie im przykro, że nie tylko oni zostałi wyróżnieni, wrfcz przeciwnie!! My zamierzamy to rozłożyć, ale jak dokładnie-jescze myślimy. POzdrawiam

image

image
u mnie podziekowania dla dziadkow beda obowiazkowo! Pomagali bardzo w moim wychowaniu i do dzis wspieraja mnie dobrym slowem i a czasem nawet finansowo, nalezy im sie glośne sto lat!
Maja-a jaką piosenkę wybrałaś? Podoba mi się ten pomysł z ta myzyczka w tle:)) A podziękowania dla dziadków uważam za bardzo miłe i jak najbardziej na miejscu!!!
Ja nie miałam od urodzenia babci :(, a dziadkowie tez już odeszli...
Mój M. ma dwie cudowne babcie, które bardzo się cieszą że się pobieramy, i wiem że BARDZO emocjonalnie podchodzą do życia swoich wnuków, a dla mnie są one bardzo ważne, bo biorąc ślub zyskam 2 babcie. Dlatego wiem, że napewno będziemy w jakiś sposób dziękować babciom, po to aby poczuły jakie są dla nas ważne.

W ostatnich latach byłam na kilku weselach, robionych w różnym stylu i ZAWSZE było podziękowanie dla babć i dziadków, w różnych formach, więc naprawdę nie rozumiem złośliwości na ten temat...

Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
może piosenkę "przeżyłam z tobą tyle lat"

córcia nr1
image

córcia nr2
image
Dziekuje dziewczyny za wszystkie dopowiedzi:))
Nawet Tobie tokio:P

beatka
i znów zostałam wyróżniona, bo nie lubię szopek na weselu ... :))

papilio1@op.pl
Tokio - "szopką" (ulubionym wyrazem wszystkich zgorzkniałych ludzi) można nazwać również podziękowanie dla rodziców, nieprawda? Czemu tak bardzo kole cię to, że ktoś chce bardziej wyróżnić dziadków, którzy czasem bardziej zasługują na to niż rodzice?

image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
buninka ... nie !! nie tak :)) .. szopką jest przesada, szeroko pojęta przesada ... i tylko to :) z resztą zauważ, że to nie ja pisałam o sąsiadach, o nauczycieklach z podstawówki, ja chciałam zauważyć, że to nie czas i miejsce na trwające 3 godziny śpiewanie "sto lat" ale to mi się za takie złośliwości "dziękuje" już sie przyzwyczaiłam :)

i tak każdy zorganizuje swoje wesel jak ma ochotę, ja tylko bezskutecznie nawołuję do zachowaniu umiaru ...

papilio1@op.pl
Ja pisałam o sąsiadach i nauczycielkach z podstawówki? Albo mam sklerozę albo czegoś nie kumam. Nie , no poważnie, nie wiem o co chodzi.

image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
nie, nie ty ... waśnie przejrzałam watek :) połowa postów usunięta i zostały tylko moje niepochwalające tego pomysłu ... ktoś się naśmiewał, ze może jeszcz sąsiadce, może nauczycielce z podstawówki itd ... ale admin zadziałał częściowo kasując posty :)

hmm, swoją droga to ciekawe ... czuję sie osamotniona w moim podejściu do tematu ... :)))

tak czy inaczej życzę wszystkim udanych wesel :)

papilio1@op.pl
Nikt tu nie mówi o trwających godzinę podziękowanaich dla wszystkich członków rodziny. My nawet nie śpiewaliśmy sto lat dla rodziców czy dziadków (w czasie podziękowań, 100 lat było w trakcie imprezy-w czasie toastów).
Nasze podziękowania trwały ok 10 min -w sumie.

Nie nazywałabym wdzięczności przesadą. Ale każdy ma inną sytuację rodzinną i powinien dostosować ten moment do niej.

Piosenkę miałam całkiem nie znaną tu Klaudia Chwołka "Do was mamo i tato"-to śpiewa mała dziewczynka-i zaciąga lekko po śląsku. Bardzo "biesiadna";) ale słowa piękne. Poza tym mojej mamie się bardzo podobała gdy usłyszała ją kiedyś w radio. Ciężko było ją zdobyć,ale udało się:)

Uprzedzę pytania-nie mogę jej wysłać bo nie mam jej już na kompie:)

image
Maja571 napisał(a):

> Nikt tu nie mówi o trwających godzinę podziękowanaich dla
> wszystkich członków rodziny.

wiem, wiem, mam skłonności do przesady :)

papilio1@op.pl
Babo nie da sie czytac tych bzdur, ktorych wypisujesz przy kazdym watku:/
Biore za rok slub i szukam podzioekowan dla dziadkow i babci.Niketorzy tego nie rozumieja ale jest wiele osob ktore wychowane zostaly przez rodzicow.JA i moj narzeczony stracilismy niestety babcie i chcielibismy wspomniec o nich podczas podziekowan dla rodzicow niestety nie potrafie znalesc zadnych podziekowan dla zyjacych i niezyjacych dziadkow i babci jezeli ktos ma talent do pisania takich podziekowan bardzo prosze o kontakt gg 7912027 dzieki andzia
U nas na weselu bedzie uroczyst toast za seniorke rodu bo niestety tylko on nam juz zostala i uwazam to za sympatczny gest
cześć! ja też biorę ślub w przyszłym roku i też zukam podziękowań dla babci i dziadziusia! Gdybyś otrzymała jakieś piękne życzenia to przelij mi na e-maila : alysiak1@o2.pl uważam, ze podziękowania dla dziadków też muszą być moje rodzeństwo nie wprowadziło tego w życie a miałam 4 siostry i brata i nikt nie podziękował babci i dziadzi! wyglądało to okropnie bo moi dziadkowie są wspaniali !!!!!!!!!!!
Z reguły robi się tylko podziękowania dla Rodziców ale niektórzy dziękują jeszcze babcią i dziadką, rodzicą chrzestnym, świadkom, rodzeństwu. My zastanawialiśmy się nad tym tylko co jeśli zaczniesz pokole i tak dziekowac i o kimś zapomnicie...
Zostaniemy pewnie przy podziękowaniach dla Rodziców :)

"A gdyby tak świat leżał u Twych stóp...?"

''Nie odkładać marzeń, bo nie zmieszczą się na półce"
Ups... wkradł się błąd rodzicom miało być :)

czasem warto podziękowac Babciom i Dziadkom, np. którzy cię wychowywali lub pomagali i wspierali bardziej niż rodzice.... To nie duzy gest, a pozostanie to w ich pamięci....

Ostatnio nawet wykonałam podziekowania dla dziadków
oto one:
image
Bardzo podobają mi się te podziękowania. Zresztą zastanawiam się czy gdy bedziemy wybierali zaproszenia i winietki na slub czy nie zgłosić się do Ciebie z taką prośbą :)

Zapraszam więc :)
Mogę ci zrobić próbniki i obejrzysz w realu interesujący was wzór
POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
Madzia86 - do powyższego wzoru Podziękowań - zaproszenia, winietki i zawieszki :) Oczywiście można zrobić zupełnie w innym stylu...
image

image

POLIGRAFIA ŚLUBNA - Zaproszenia Menu Tablice Winietki Zawieszki http://doriart.ucoz.comimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja dziękowałam na osobności, babci
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
U mnie po podiekowaniach dla rodziców poproszono chrzestnych i dziadków a babci dziękowałam jeszcze potem na osobności :)
image

image
Baaardzo mi się podoba pomysł podziękowania dziadkom.
Szczególnie że więcej akceptacji, zrozumienia i wsparcia od nich otrzymaliśmy z narzeczonym niż od innych.
I wiem już teraz że finansowo też znacznie mocniej nas wesprą na wesele -zatem też będę dziękować mojej babci i dziadkowi.

Ale nie chcę żadnych podziękowań piosenkowych typu "Cudownych rodziców mam" i chodzenia w kółko bo jak dla mnie to mega wioska -nie urażając nikogo.

Więc wymyśliłam że po prostu podziękuję osobiście im przez mikrofon dedykując jakąś piosenkę i poprosimy z moim narzeczonym ich do tańca.
Nie wymyśliłam jeszcze jaka to będzie piosenka.. ale chyba nie ma to większego znaczeni. Może będzie to coś co oni lubią. Wypytam się ich jutro delikatnie o to :)
image
Na wszystkich weselach, na których byłam były podziękowania dla rodziców, dziadków i rodziców chrzestnych. Także to raczej zależy od albo miejsca zamieszkania (inne tradycje na Kaszubach, inne na Śląsku etc.) albo od takich małych zwyczajów lokalnych czy też rodzinnych.

Tylko nie wiem dlaczego, ktoś to od razu wyśmiewa, ale tak wiadomo - najłatwiej.
Ja również na swoim weselu zorganizowałam podziękowania dla dziadków. Uważam, że jest to bardzo miły gest. Dziadkowie ok. 22:00 dostali bukiet kwiatów i specjalnie dla nich został zagrany ich ulubiony utwór. Do tej pory to wspominają:) A rodzicom podziękowaliśmy tradycyjnie około północy.
image

Inne tematy z forum Wesele

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

czy to dobry pomysł na prezent? (53 odpowiedzi)

Doradźcie mi proszę czy jednodniowy romantyczny wyjazd z noclegiem kolacją przy świecach i...

do góry