Widok

babcia i dziadek

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś z was słyszał o podziekowaniach dla babci i dizadka?
W którym momencie najlepiej to zrobić?

beatka
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak juz coś takiego chcesz zaaranzować to chyba najlepiej połączyć to z podziękowaniem dla rodziców

córcia nr1
image

córcia nr2
image
no to może jeszcze chrzestnym ?????

papilio1@op.pl
podziekumy tez rodzenstwu, swiadkom chyba wspominac nie trzeba

acha, ja bede dziekowac mojej wychowawczyni z podstawowki no i oczywiscie sasiadce ;)
bylam na weselu gdzie byly pod rzad podziekowania dla rodzicow, dziadkow, chrzestnym, swiadkom.... troche sie dłużyło i nudziło to śpiewanie sto lat...:/

no i gdzieś się zapodziewa ta niepowtarzalna okazja, by czuć się jedynymi i najwazniejszymi tego dnia ...

może ktoś się jeszcze trafi, kto akurat ma urodziny? a może ktoś rocznicę ślubu? można tak w nieskończoność ...

papilio1@op.pl
moja przjaciolka ma urodziny :) (ale to juz na serio)
u nas nie bedzie na weselu podziękowania dla rodziców (tylko w domu po błogosławieństwie kosze z kwiatami dla mam ) ale na weselu na pewno zaśpiewamy sto lat mojemu wujkowi z okazji 40 i mojej mamie z okazji imienin :)

córcia nr1
image

córcia nr2
image
Masakra jakaś;-)))Myślę, że na wesele dziękuje sie tylko rodzicom, ale jeśłi dziadkowie Twoi mają dla Ciebie tak duże znaczenie, że chcesz to zrobić to wtedy razem kiedy dziękujecie rodzicom. Pamietajcie, że to ślub gdzie każda z nas może mieć jakieś inne zdanie czy wyobrażenie swojego ślubu, więc skoro grzecznie zapytała kiedy dziękować to tekst o sąsiadce był mocno przesadzony.

ma do tego prawo bo to jej dzień !!!

image
image
dziewczyny przesadzacie moze dziadkowie dla nich sa wazni np wazniejsi niz rodzice jak chce dziekowac to niech dziekuje a wy nie musicie jej z tego powodu dopiekac

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Złośliwośc taka jakaś z Was emanuje..

image
image
jedno z pytań brzmiało: "Czy ktoś z was słyszał o podziekowaniach dla babci i dizadka?" wiec chyba sama nie uznaje tego za normalne i oczywiste, ze się dzadkom na weselu dziękuje :)))

a o sąsiadce? no cóż, czasem może być bliższa niż babcia i chrzestna razem wzięte ... więc czemu nie? skoro już idziemy za ciosem?

papilio1@op.pl
Peace ;-))) Forum ma nam pomagać, jest formą dyskusji czasem rady, a nie wrzucania sobie nawzajem;-))

ja to mogę, ale Ty Tokio nie powinnas się chyba denerować;-)

Pozdrawiam ciepło;-)

image
image
hihi, ja to nad wyraz spokojna jestem ... czasem mam wrazenie, ze to ja ludzi do szału doprowadzam, a po mnie wszytsko spływa :))))

papilio1@op.pl
Z tego co kojarze na weselach, których bylam, to w czasie oczepin poproszono dziadków, czasami nawet i pradziadków, chrzestnych na srodeczek na krzeselka, prowadzacy w imieniu Pary Mlodej podziekowal za pomoc w wychowywaniu i zaspiewano im wspólne Sto Lat. My juz nie mamy dziadków, ale chrzestnym tez podziekujemy :)

image image
na jednym z wesel, na których byłam, było podziękowanie dla babc w trakcie wesela, tak ok. 22:00, podobnie na innym weselu było podziekowanie dla chrzestnych. mi się to podobało, niestety u nas już babc ani dziadków nie będzie, ale chrzestnym planujemy podziękowac, zwłaszcza, ze oboje wczesnie stracilismy ojców i w moim zyciu chrzestny ojciec, a u mojego Narzeczonego chrzestna mama odegrali wówczas dużą rolę...

nie widzę nic złego ani w takich podziękowaniach, ani w ich braku...

Ja zrobiłam podziękowanie dla moich dziadków. Moja mama pracowała i w dużej mierze oni mnie wychowali. Są dla mnie bardzo ważni i nie wyobrażałam sobie by im również nie podziękować. Po podziękowaniu dla rodziców poprosiłam gości by jeszcze chwilkę zostali i poprosiłam moją babcię i dziadka i podziękowałam im-miałam kwiaty i prezent-taki sam jak dla rodziców.

Dziadkowie byli bardzo zaskoczeni, pierwszy raz widziałam łzy w oczach dziadka i był to dla mnie niesamowity moment.

Goście wzruszyli się bardziej niż przy podziękowaniu dla rodziców.

Więc dziewczyny troszkę taktu proszę.

Acha-nie miałam piosenki "Cudownych rodziców mam" i nie tańczyliśmy w kółku. Piosenka którą wybrałam, leciała w tle w trakcie naszych podziękowań. Została zgłośniona przy wręczaniu kwiatów, a potem przy podziękowaniu dla dziadków znów leciała cichutko w tle.

image
mozna dziadkom zadedykowac jakąś piosenkę z dawnych lat, może dowiedzieć się czy maja jakąś ulubioną, ktora pamietają i która im się milo kojarzy, np. z ich slubem ???

Nasza Kochana Lenka
image
image
u nas byly podziekowania, poniewaz uwazamy ze to mily gest podziekowac osobom ktore sa dla ciebie wazne...nie trwalo to dlugo.Dj poprosil dziadkow , cchestnych i swiadkow na srodek a my wreczylismy kazdemu po rozyczce i sto lat dla wszystkich razem...potem byly podziekowania dla rodzicow...

imageimage
U nas były również takie podziękowania i wyrożnienie dla babć - dzoadków już nie mamy :) było to nie od razu po podziękowaniach dla rodziców tylko wręcz po całeym bloku oczepinowym.

http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
do góry