Widok
Masakra jakaś;-)))Myślę, że na wesele dziękuje sie tylko rodzicom, ale jeśłi dziadkowie Twoi mają dla Ciebie tak duże znaczenie, że chcesz to zrobić to wtedy razem kiedy dziękujecie rodzicom. Pamietajcie, że to ślub gdzie każda z nas może mieć jakieś inne zdanie czy wyobrażenie swojego ślubu, więc skoro grzecznie zapytała kiedy dziękować to tekst o sąsiadce był mocno przesadzony.
ma do tego prawo bo to jej dzień !!!
ma do tego prawo bo to jej dzień !!!
jedno z pytań brzmiało: "Czy ktoś z was słyszał o podziekowaniach dla babci i dizadka?" wiec chyba sama nie uznaje tego za normalne i oczywiste, ze się dzadkom na weselu dziękuje :)))
a o sąsiadce? no cóż, czasem może być bliższa niż babcia i chrzestna razem wzięte ... więc czemu nie? skoro już idziemy za ciosem?
a o sąsiadce? no cóż, czasem może być bliższa niż babcia i chrzestna razem wzięte ... więc czemu nie? skoro już idziemy za ciosem?
papilio1@op.pl
Z tego co kojarze na weselach, których bylam, to w czasie oczepin poproszono dziadków, czasami nawet i pradziadków, chrzestnych na srodeczek na krzeselka, prowadzacy w imieniu Pary Mlodej podziekowal za pomoc w wychowywaniu i zaspiewano im wspólne Sto Lat. My juz nie mamy dziadków, ale chrzestnym tez podziekujemy :)
na jednym z wesel, na których byłam, było podziękowanie dla babc w trakcie wesela, tak ok. 22:00, podobnie na innym weselu było podziekowanie dla chrzestnych. mi się to podobało, niestety u nas już babc ani dziadków nie będzie, ale chrzestnym planujemy podziękowac, zwłaszcza, ze oboje wczesnie stracilismy ojców i w moim zyciu chrzestny ojciec, a u mojego Narzeczonego chrzestna mama odegrali wówczas dużą rolę...
nie widzę nic złego ani w takich podziękowaniach, ani w ich braku...
nie widzę nic złego ani w takich podziękowaniach, ani w ich braku...
Ja zrobiłam podziękowanie dla moich dziadków. Moja mama pracowała i w dużej mierze oni mnie wychowali. Są dla mnie bardzo ważni i nie wyobrażałam sobie by im również nie podziękować. Po podziękowaniu dla rodziców poprosiłam gości by jeszcze chwilkę zostali i poprosiłam moją babcię i dziadka i podziękowałam im-miałam kwiaty i prezent-taki sam jak dla rodziców.
Dziadkowie byli bardzo zaskoczeni, pierwszy raz widziałam łzy w oczach dziadka i był to dla mnie niesamowity moment.
Goście wzruszyli się bardziej niż przy podziękowaniu dla rodziców.
Więc dziewczyny troszkę taktu proszę.
Acha-nie miałam piosenki "Cudownych rodziców mam" i nie tańczyliśmy w kółku. Piosenka którą wybrałam, leciała w tle w trakcie naszych podziękowań. Została zgłośniona przy wręczaniu kwiatów, a potem przy podziękowaniu dla dziadków znów leciała cichutko w tle.
Dziadkowie byli bardzo zaskoczeni, pierwszy raz widziałam łzy w oczach dziadka i był to dla mnie niesamowity moment.
Goście wzruszyli się bardziej niż przy podziękowaniu dla rodziców.
Więc dziewczyny troszkę taktu proszę.
Acha-nie miałam piosenki "Cudownych rodziców mam" i nie tańczyliśmy w kółku. Piosenka którą wybrałam, leciała w tle w trakcie naszych podziękowań. Została zgłośniona przy wręczaniu kwiatów, a potem przy podziękowaniu dla dziadków znów leciała cichutko w tle.
U nas były również takie podziękowania i wyrożnienie dla babć - dzoadków już nie mamy :) było to nie od razu po podziękowaniach dla rodziców tylko wręcz po całeym bloku oczepinowym.
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych