Widok
bebilon pepti-co ile godzin podawac?
zmienilismy mleko na bebilon pepti1 i pojawia sie problem bo synek sie nie najada. kacperek skonczy jutro 4 tygodnie i na poczatku podawalismy mu 90/3 miarki co 3 godziny ale kacper nim skonczyl ta butelke to juz"myslał" o nastepnej wiec podalismy mu 120/4miarki i jest to samo(no moze bylo 30 min spokoju) i zastanawiam sie czy moge podawac to mleko czesciej niz co 3 godziny. jak wy podajecie i czy wasze dzieci sie najadaja nim?
ja podawałam (co prawda nie pepti ale tez bebilon 1) wg tego co jest napisane na opakowaniu, czasami mniej ale nigdy więcej. Mniej dawałm dlatego, że karmiłam też piersią.
U nas było tak, że jak było koniec butli to był płacz i na początku zwiekszaliśmy dokarmianie sztucznym, a potem zakumaliśmy, że tan płacz to jest reakcja na brak smoczka w buzi. I jak już się synkowi ładnie odbiło to zasypiał. Może i przez takie coraz większe dokarmianie to synek odzwyczaił się od cycka i karmiłam tylko 5 miesięcy.
A Ty karmisz też piersią?
U nas było tak, że jak było koniec butli to był płacz i na początku zwiekszaliśmy dokarmianie sztucznym, a potem zakumaliśmy, że tan płacz to jest reakcja na brak smoczka w buzi. I jak już się synkowi ładnie odbiło to zasypiał. Może i przez takie coraz większe dokarmianie to synek odzwyczaił się od cycka i karmiłam tylko 5 miesięcy.
A Ty karmisz też piersią?
palla i co zrobilas zmienilas mleko ? kurde nie wiem nie chce tez za bardzo eksperymentowac najpierw podawalismy mu bebiko bo takie dostawal w szpitalu ale po nim to mega strasznie bola go brzuszek, potem przeszlismy na bebilon 1 brzuszek dalej bolal dodatkowo mocno ulewal, nie odbijal po jedzieniu itp wiec lekarz powiedzial zeby zmienic mleko albo na bebilon pepti 1 albo na takie oznaczone HA. zdecydowalismy sie na bebilon pepti i od wczoraj podajemy. no i ja juz nie wyrabiam bo maly wiecznie glodny ssa piesc placze "warczy" a jak widzi jedzenie to jaby mogl to by sie na nie rzucil...a jak dam mu butelke i dokarmie piersia to ulewa. jak dam smoczek to possa pare min i wywala go i placz...
iwonka, wstyd sie przynac, ale robert pił juz chyba kazde mleko. Bebilon, bebiko, bebilon pepti, nan i nutramigen..
bebiko to podobno syf - wiec odstawiłam.
bebilon - miał okropne kolki
nan - sie nie najadał
bebilon pepti - lekarka przepisała nutramigen
nutramigen - przepisała lekara
hehe, ale napisałam :P
nan pił co godzine, po 100ml wiec odstawilismy. pogadaj z lekarzem, zageszczac nie mozesz bo jest za malutki. na ulewanie kup nutriton, mi pomogło.
bebiko to podobno syf - wiec odstawiłam.
bebilon - miał okropne kolki
nan - sie nie najadał
bebilon pepti - lekarka przepisała nutramigen
nutramigen - przepisała lekara
hehe, ale napisałam :P
nan pił co godzine, po 100ml wiec odstawilismy. pogadaj z lekarzem, zageszczac nie mozesz bo jest za malutki. na ulewanie kup nutriton, mi pomogło.