Widok

bebilon pepti czy moze uczulac?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
juz sama nie wiem, co moze uczulac małą daje jej mleko bebilon pepti 1 ( mala ma 1,5 mies) niby ma atopowe, piersią nie karmię, czy moze być uczulona jak to bedzie skaza białkowa, uczulenie ma na twarzy, glowie i szyi, , sucha skory ze szok, czerwone place, i drobne chrostki chropowate,
jak tu u was z dziecmi, mi już rece opadaja, bo nie wiem co stosowac, a lekarz jak spojrzy na mnie to od razu mowi ze malej sprzedałam atopowe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
u nas tez tak bylo po bebilonie pepti..ale lekarz kazal dalej dawac a krostki smarowac kremem Atopiclar i wszystko zniknelo :)
Ewciak dzwoń o skutku. Najlepiej dzwonić o 10 rano.
zamierzam, ale dzwonilam do przychodni to pani stwierdzila ze 1,,5 mies dziecko jest malutkie i nie przyjmą:) super teraz szukam prywatnie, dzwonilam do dr MArka ale nie odbiera
oj:( ja na Twoim miejscu poszłabym do dermatologa, może on coś pomoże...
...
ja też bym tak chciala:( a tu nic ciągle te uczulenie az takie mocno czerwone !!!! i juz plecy, i kark
U nas byla ta sama historia, córcia miała wyspkę na twarzy i główce juz od 5 tygodnia zycia bardzo się meczyla bo wyraznie ją to swedzialo poza tym kolki i jeszcze raz kolki. Po przepisaniu przed pediatrę Bebilonu Pepti 1 ustały kolki ale niestety wysypka dalej miala sie dobrze. Próbowalismy chyba wszystkich kremow swiata i nic zmienilismy herbatki hippa na bobovita, użyliśmy emulsji oiliatum do kapieli i kilka razy dziennie smarowalismy oiliatum soft i wysypka po 5 dniach znikla bez sladu:) To było 1,5 miesiaca temu i narazie wszystko jest ok :) Powodzenia
...
uczulac moze wszytko niestety :(
Też mieliśmy problemy, ale bólowe. Dr Krzysztof Marek tłumaczył, że Bebilon Pepti i Nutramigen to dwa różne białka, więc jak jedno uczula lub nie pomaga, to przechodzi się na drugie i nie trzeba zmieniać stopniowo, bo to tak, jak byś zmieniła Colę na Pepsi. Jak byś chciała Nutramigen to zostało mi 7 opakowań. Sprzedam po okazyjnej cenie.
dzieki, smaruje mascią na recepte chlodzaca, oprocz na skore suchą takze robioną, oliatum soft, mąką i nic!!!
Mój mały był na poczatku na Nan Activ, później na Bebilon pepti i musial końcu dostac Nutramigen. Do tego emolienty do kąpania: Oillan i Emolium. A teraz juz od 4 miesięcy jest na Bebiko i zwykłych srodkach do pielegnacji np Nivea baby
Ewciak - u nas Bebilon pepti też nie rozwiązał problemów zarówno u Milenki jak i Ignasia musieliśmy wprowadzić Nutramigen i jest ok - a do tego do pielęgnacji seria emolium i jest ok. Proponuję zapytać lekarza o zmianę mleka. Powodzenia
a czym smarujesz jej skórę?

koleżanki córcia miała takie problemy - lekarka najpierw przepisała maść na receptę - super zeszło :)

ale przy wprowadzaniu nowych pokarmów znowu potrafiło wywalić :/

tez ma azs

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (177 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

krem nawilżający do twarzy (45 odpowiedzi)

Jaki krem jest dobry bo nie wiem jaki kupić używałam garniera ale mi nie służy i teraz mam taka...

Szkola podstawowa nr 60 i nr 77 (3 odpowiedzi)

Prosze o opinie rodzicow, ktorych dzieci chodza do tych szkol. Co Wam sie podoba, co nie, jakie...

do góry