Widok

bebilon pepti czy moze uczulac?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
juz sama nie wiem, co moze uczulac małą daje jej mleko bebilon pepti 1 ( mala ma 1,5 mies) niby ma atopowe, piersią nie karmię, czy moze być uczulona jak to bedzie skaza białkowa, uczulenie ma na twarzy, glowie i szyi, , sucha skory ze szok, czerwone place, i drobne chrostki chropowate,
jak tu u was z dziecmi, mi już rece opadaja, bo nie wiem co stosowac, a lekarz jak spojrzy na mnie to od razu mowi ze malej sprzedałam atopowe.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a czym smarujesz jej skórę?

koleżanki córcia miała takie problemy - lekarka najpierw przepisała maść na receptę - super zeszło :)

ale przy wprowadzaniu nowych pokarmów znowu potrafiło wywalić :/

tez ma azs
Ewciak - u nas Bebilon pepti też nie rozwiązał problemów zarówno u Milenki jak i Ignasia musieliśmy wprowadzić Nutramigen i jest ok - a do tego do pielęgnacji seria emolium i jest ok. Proponuję zapytać lekarza o zmianę mleka. Powodzenia
Mój mały był na poczatku na Nan Activ, później na Bebilon pepti i musial końcu dostac Nutramigen. Do tego emolienty do kąpania: Oillan i Emolium. A teraz juz od 4 miesięcy jest na Bebiko i zwykłych srodkach do pielegnacji np Nivea baby
dzieki, smaruje mascią na recepte chlodzaca, oprocz na skore suchą takze robioną, oliatum soft, mąką i nic!!!
Też mieliśmy problemy, ale bólowe. Dr Krzysztof Marek tłumaczył, że Bebilon Pepti i Nutramigen to dwa różne białka, więc jak jedno uczula lub nie pomaga, to przechodzi się na drugie i nie trzeba zmieniać stopniowo, bo to tak, jak byś zmieniła Colę na Pepsi. Jak byś chciała Nutramigen to zostało mi 7 opakowań. Sprzedam po okazyjnej cenie.
uczulac moze wszytko niestety :(
U nas byla ta sama historia, córcia miała wyspkę na twarzy i główce juz od 5 tygodnia zycia bardzo się meczyla bo wyraznie ją to swedzialo poza tym kolki i jeszcze raz kolki. Po przepisaniu przed pediatrę Bebilonu Pepti 1 ustały kolki ale niestety wysypka dalej miala sie dobrze. Próbowalismy chyba wszystkich kremow swiata i nic zmienilismy herbatki hippa na bobovita, użyliśmy emulsji oiliatum do kapieli i kilka razy dziennie smarowalismy oiliatum soft i wysypka po 5 dniach znikla bez sladu:) To było 1,5 miesiaca temu i narazie wszystko jest ok :) Powodzenia
...
ja też bym tak chciala:( a tu nic ciągle te uczulenie az takie mocno czerwone !!!! i juz plecy, i kark
oj:( ja na Twoim miejscu poszłabym do dermatologa, może on coś pomoże...
...
zamierzam, ale dzwonilam do przychodni to pani stwierdzila ze 1,,5 mies dziecko jest malutkie i nie przyjmą:) super teraz szukam prywatnie, dzwonilam do dr MArka ale nie odbiera
Ewciak dzwoń o skutku. Najlepiej dzwonić o 10 rano.
u nas tez tak bylo po bebilonie pepti..ale lekarz kazal dalej dawac a krostki smarowac kremem Atopiclar i wszystko zniknelo :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

do góry