Widok
zeby uzyskac takie swiadczenie Twoja firma musi miec podpisana umowe z jakas firma ubezpieczeniowa, ta umowa okresla zasady na jakich dostaje sie pieniazki. jesli Twoj pracodawca ma taka umowe np. z PZU, jest to ubezpieczenie grupowe i Ty w takim wypadku musialabys podpisac deklaracje przystapienia, jezeli oczywiscie wyrazilas zgode na potracanie skladek i przystapienie do ubezpieczenia.
ja mam dokładnie tak jak malaciężarówka. składka co miesiąc niecałe 42 zł, a do wypłaty ok 1500zl. z tym że ja zapisałąm się do ubezpieczenia grupowego w pracy, cały zakład był zwolniony z tzw. okresu karencji, nie wiem jak to jest jak się to załatwia indywidualnie.
"Nikt tak nie docenia geniuszu zawartego w twoich słowach jak twój pies."
Christopher Morley
Christopher Morley
mój Mąż ma jakieś takie ubezpieczenie w swojej pracy :) nie wiem dokładnie na jakich zasadach :) bo inaczej ma On, a inaczej ja i Gabryś(jako żona i syn)
my mamy tylko ubezpieczenie zdrowotne(chyba)
a Mariusz ma jeszcze na życie itp.
no i warunek przy tej wypłacie za urodzenie dziecka - to płacić przynajmniej 3 m-ce ubezpieczenie (nie pamiętam czy przed porodem czy przed zajściem w ciążę - ale chyba to drugie)
za urodzenie Gabrysia dostaniemy trochę więcej niż normalnego becikowego ;)
my mamy tylko ubezpieczenie zdrowotne(chyba)
a Mariusz ma jeszcze na życie itp.
no i warunek przy tej wypłacie za urodzenie dziecka - to płacić przynajmniej 3 m-ce ubezpieczenie (nie pamiętam czy przed porodem czy przed zajściem w ciążę - ale chyba to drugie)
za urodzenie Gabrysia dostaniemy trochę więcej niż normalnego becikowego ;)
pracownicza składka czyli coś co płaci pracodawca czy trzeba osobno się zgłosić i podpisać umowę z ubezpieczalnią?
wybaczcie pytania z serii głupich ale nie do końca rozumiem na czym to polega. z matematyki wychodzi mi 9mcyx40zł (przykładowo) = 360zł
czy o takim rzędzie wielkości mowa?w jaki sposób naliczana jest kwota do wypłaty? czy trzeba donosić np wyniki badań czy inne dokumenty?
jak to praktycznie wygląda?
wybaczcie pytania z serii głupich ale nie do końca rozumiem na czym to polega. z matematyki wychodzi mi 9mcyx40zł (przykładowo) = 360zł
czy o takim rzędzie wielkości mowa?w jaki sposób naliczana jest kwota do wypłaty? czy trzeba donosić np wyniki badań czy inne dokumenty?
jak to praktycznie wygląda?