wątek zablokowany

Widok

biegunka - jelitówka??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Córeczki od czwartku-rana mają biegunkę, różnego koloru zielona, pomarańczowa, czarna, w sumie ok 10-13 razy, noce nieprzespane. Podaję smectę, lacidobaby, troszke udalo się kisielu z ryżem, na gorączkę 38stop - wczoraj panadol dla dzieci, starsza córka (3latka) narzeka na bóle brzuszka, młodsza (1,8 m na szczęście nie ma bólów)dawałam jagody, stąd ta ciemna kupka, wczoraj dalam 2 kostki gorzkiej czekolady, ale nic nie pomaga, juz nie wiem co robić, o marchewce nie ccą słuszeć i nie da rady
a może babany, słyszałam też o n/gazowanej pepsi, a może jeszcze poczekać, byłam u lakarza i nie sa odwodnione, na szczęście
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na moją córkę zawsze działa Dicoflor 30.
Wyjda z tego, ale musisz pamietac zeby sie nie odwodnily. Najwazniejsze zeby pily plyny. Mozesz podac troszke coli, ale cola jest dobra w przypadku gdy przyczyna samopoczucia jest zaleganie w zoladku, np. Skorka od pomidora itp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pamiętaj o probiotykach. Ja przy biegunce podaje kleik ryżowy zmieszany z bananem bardzo mocno rozgniecionym bo mój młody też pluje marchewka..i co najważniejsze duuuuuzzzo pić podawaj..malo a często.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cola odgazowana i pepsi bardziej przy wymiotach ,na samą biegunke nie bardzo,gdyż zbyt duża ilość cukru zawarta w coli powoduje fermentacje w jelitach a to nasila biegunkę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki, o coli zapominam a co z bananami?
podaję im od dzisiaj lacitobaby więc z pro i pre powinno być ok, a co z mlekiem ?
Lekarka powiedziała że mogę dać, ale mam wątpliwości. Młodszej dałam dzisiaj co prawda 100ml bebilonu3 i jest ok, starsza pije już mleko woreczkowe 2%, nie wiem czy u Was takie jeszcze istenieje :) jest podobno zdrowsze od sklepowego butelkowego - kuouję z mleczarni, mogę jej dac również bebilon3 bo nie ma z tym problemu, tylko czy to nie zaszkodzi po ponownym podaniu, problem w tym że one przy tym mleku zasypiają
a przepraszam jest odp na temat banana, dzięki
a co z tym mlekiem
Mi lekarze zawsze kazali zawsze pasować z mlekiem przy biegunce,jeżeli nie da się inacze to połowe mm na przewidzianą porcję wody, w żadnym wypadku nie podawać krowiego.Chrupki kukurydziane,paluszki słone.
Sprobuj dac troszke czekolady, najlepiej gorzkiej
Przecier jabłko -jagoda gerbera.
już to zrobiłam, pisałam wyżej
czekolada, jagody były
zdrecydowałam się podać ryż ugotowany z bananem, zobaczymy
mleko musiałam dla młodszej też zrobić, ale dałam 150ml wody, dwie miarki mleka i 3 miarki kaszki, mysle że jest ok
chrupeczki i paluszki w obiegu :)
Kleik ryżowy npbobowity mieszam z bananem nie dodając przy tym wody aby powstala taka papka. Na obiad same pogniecione ziemniaczki spróbuj moze dać..moj młody nawet jak widzi lekkie zabarwienie po marchewce to nie chce jesc:). Zdrówka dla dziewczynek!
Polecam mleko Humana z MCT. Jest to mleko służące li tylko leczeniu biegunki. Po dwóch - trzech dniach jest spokój. Dostępne w aptece bez recepty, a przy posiadaniu recepty refundowane 30%. Nadaje się dla każdego - od malutkich dzieci po dorosłych, różne jest tylko dawkowanie.
Kup orsalit żeby się nie odwodniły, taninal, smecta, dicoflor, mogą jeść paluszki, chrupki, biszkopty, duuuuzo pic,

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pytanie o wynajem (32 odpowiedzi)

Mam pytanie jesli wynajmuje mieszkanie rodzinie a umowę najmu podpisze tylko 1 osoba. To gdzie...

szkoła podstawowa nr 24 we Wrzeszczu - poproszę o opinie (21 odpowiedzi)

szkoła znajduje się przy ul .Lilli Wenedy, muszę zapisać córkę i szukam opinii o tej szkole.

otworzyć firmę ?? (37 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

do góry