Widok
biustonosz pod gorset?
mam pytanie do wszystkich przyszłych panien młodych jak i mężatek, które mają suknie z gorsetem. Czy zakładacie pod gorset biustonosz? W wypożyczalnie gdzie pożyczam suknię poinformowano mnie że musze mieć biustonosz. Niestety sukienka nie była szyta na mnie na miarę, stąd myślę potrzebny jest ten biustonosz aby conieco było wyeksponowane. Czy Wy też będziecie miały biustonosz i czy będzie z nim wygodnie (mam namyśli biustonosz bez ramiączek) i czy są jakieś specjalnie szyte pod gorset biustonosze czy może być jakiś zwykły push up?
polecam firmę selmark, m.in. jej staniki są w domu towarowym batory w gdyni na parterze ale sądzę że w każdym porządnym sklepie z bielizną powinny być. Zwróćcie uwagę na model z odpinanymi ramiączkami biały matowy w niematowe promyczki. Idealnie się nadaje pod ślubną sukienkę i trzyma się po odpięciu ramiączek wyśmienicie!!
w zasadzie to nie ma specjalnych biustonoszy pod gorset, ale rzeczywiście dobrze go mieć , bo o wiele lepiej układa się w nim biust,
nie radze zwracać się z tym to pracowni gorseciarskich, bo naogół robią tandete, Idealnym biustonoszem pod gorset jest biustonosz "Lisca" i można go zakupić w niektórych salonach ślubnych lub z tego co wiem są w slkepie z bielizną w Wielkim Młynie, cena ok 100-130 zł. Nadaje sie również do codziennego noszenia, idealnie przylega do ciała i ma sie pewność że nie spadnie, sama takowego uzywam i szalenie jestem zadowolona. Ale staniczki te polecam paniom z rozmiarem biustu do miseczki "C". Jeśli którąś z was szokuje cena , to mozna szukać tańszej wersji, pamiętać tylko żeby mówić ekspedientką ,że stanik ma zbierać biust do środka i wypychać do góry.
pozdrawiam :)
nie radze zwracać się z tym to pracowni gorseciarskich, bo naogół robią tandete, Idealnym biustonoszem pod gorset jest biustonosz "Lisca" i można go zakupić w niektórych salonach ślubnych lub z tego co wiem są w slkepie z bielizną w Wielkim Młynie, cena ok 100-130 zł. Nadaje sie również do codziennego noszenia, idealnie przylega do ciała i ma sie pewność że nie spadnie, sama takowego uzywam i szalenie jestem zadowolona. Ale staniczki te polecam paniom z rozmiarem biustu do miseczki "C". Jeśli którąś z was szokuje cena , to mozna szukać tańszej wersji, pamiętać tylko żeby mówić ekspedientką ,że stanik ma zbierać biust do środka i wypychać do góry.
pozdrawiam :)
znalazlam stronke firmy S****, tam jest dzial slubny, sa rozne rodzaje biustonoszy, m.in. tez takie z odpinanymi ramiaczkami. tak mi przyszlo do glowy, ze jezeli ktoras z was bedzie sie czula malo swobodnie w biustonoszu bez ramiaczek, to mozna przeciez przyczepic takie przezroczyste - jak dla mnie to wole jednak bez, bo z bliska i tak je widac :-) ale jest taka opcja :o)
WITAJ! JESTEM MŁODĄ MĘŻATKĄ , MIAŁAM ŚLUB W LATO 2004. MOJA SUKIENKA BYŁA 2-CZĘŚCIOWA Z GORSETEM I NIE MIAŁAM BIUSTONOSZA Z CZEGO SIĘ BARDZO CIESZE BO I TAK BYŁO MI GORĄCO. GORSET JEST ŚCIŚLE DOPASOWANY DO CIAŁA I JEST DOŚĆ GRUBY. POZA TYM NOSIŁAM BIUSTONOSZE BEZ RAMIACZEK I ZAWSZE MI SPADAŁY A NIE ZAPOMINAJ ŻE PRZETAŃCZYSZ CAŁĄ NOC.
POZDRAWIAM ANNA
POZDRAWIAM ANNA
Miałam sukienke dwuczęsciową. Ponieważ sukienka była szyta już do zdjęcia wymiarów musiałam miec stanik. Oczywiście wybrałam taki który miał odpinane ramiączka i był od wewnatrz podszyty silikonem. Nie przeszkadzał mi absolutnie (mimo tego że wesele było w sierpniu) i ładnie podnosił biust. O ile dobrze pamietam zapłaciłam około 80 zł. Nie był to wyrob Triumpha, ale jakość niezła, bo nosze go do dzis i wyglada nadal tak jak po zakupie :) Myslę że każdy szanujący się sklep z bielizna bedzie miał cos takiego w sprzedaży...