Widok

blurp

e tam nalazło, my tylko tyle gadamy ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jimmy

no wreszcie jakiś lepszy tekst przeczytałam ale co do 1 rzeczy brak ci konsekfencji, przez co robisz się mało wiarygodny!! Wiesz gdzie????

Jimmy

no no no Pan mnie coraz bardziej zaskakuje, pełana uznania jestem........Ale bardziej chodziło mi o styl retoryki i to właśnie jej bym nie pomijała gdyż nie ważne co mówimy tylko jak!

Wcale Panu nie napisałam że Pan sympatyzuje z Samoobroną, dlaczego się Pan więc tłumaczy z tego??? Miał Pan silną potrzebę powiedzenia tego tej nielicznej garstce która tu zagląda????...Czy warto?????
hmmm...dlaczego piszesz o Leperze w czasie przyszłym???

Agentko

No wy jako wielce tolerancyjni i dobroduszni ludzie chyba powinniscie zauwazyc ze to jest Hyde Park i kazdy moze pisac co chce. Co do tego ze ludzie wszedzie podobnie reaguja to wiem o tym. Tzw. "opinia publiczna" zazwyczaj tak reaguje na tzw. "wywrotowców" czyli tych, którzy nie zgadzają się z twoją Agentko opinią - czyli że "nic się nie da zrobić". Proponuję więc abyś realizowała to co uważasz za swoją "jedyną słuszną prawdę", która jest "jedyną słuszną prawdą" tzw. opinii publicznej, a więc chodź do pracy, dawaj się wykorzystywać i pozwalaj dalej aby politycy kolejnymi podpisami zabierali ci coraz więcej no i oczywiscie "nic nie rób", bo tak jest wygodnie. Nikt nie bedzie się Ciebie czepiać, nikt się nie bedzie z Ciebie smiać, ze próbujesz się z czymś nie zgadzać i ze próbujesz coś zmieniać. Po za tym na czaty nie mam czasu i nie interesuje mnie gdzie tam jeszcze Klaudi pisuje - jego sprawa to chyba a nie wasza

Gajeczka

Tak wiem chodzi ci o Leppera. Jesli juz mam mówić obiektywnie ze swojej strony, pomijając retorykę pana Leppera to słusznie mówi on o wielu sprawach, które wolą pomijac milczeniem politycy innych opcji szczególnie gdy mówimy o partiach "solidaruchów", a więc tych co byli wpierw w KLD i UD, a potem przefarbowali się na UWoli i AWS, by znów zmienić nazwę na Picformę i PiSuarów. Podobne manewry zaczyna stosować Lewica, która w praktyce jest liberalną prawicą, a tylko w nazwie ma słowo na L. Po za tym Gajeczko z z Samoobroną nie sympatyzuję ponieważ wiem jak wygląda sytuacja na Wybrzeżu i mozna dojść do wniosku, że ta partia bedzie co najwyżej użyta do skupiania w sobie buntów społecznych. Lepper tak jak Wałęsa da ludziom nadzieję, ale naprawdę poprzez niekompetencję swoją i swych partyjnych ziomków prawdopodobnie doprowadzi kraj do jeszcze większej ruiny. Postulaty i pretensje Leppera są często słuszne, wiadomo że prawicowe w większości media próbują go na każdym kroku ośmieszyć, natomiast Lepper nie bedzie miał narzędzi aby zrobić w Polsce porządek, wiadomo w koncu że większość jego partii to niedouczeni aferzyści. Nie musisz się obawiać - na jego partię w wyborach nie zagłosuję, ogólnie nie bedzie na kogo głosować, na razie

blurp

Paniom psycholog bende!:)

Madzik

Czekam na tel. ok. 4:30. :)

Jimmy

Jaki styl wypowiedzi....... zupełnie jak u pewnego polityka, znanego poniekąd i często pokazywanego, ale...nie- nie możliwe, nie upodobniał byś swej retoryki do owego człwieka, czyżby nieświadomie???........A może to nie tak, może czerpiecie z tego samego źródła????

Jimmy

nie chcę być niegrzeczna i nie będę, ale właśnie jest u mnie z wizytą Gaja, która bardzo obrazowo komentuje to co piszecie Ty i Klaudi...Właśnie zauważyła, że na dyskusje tego typu miejscem bardziej właściwym są rozmaite czaty, czy listy dyskusyjne tam można spotkać osoby o tych samych zainteresowaniach.Właśnie Ty powinieneś wiedzieć, że takie sorry za wyrażenie politykierstwo i wręcz ślepe patrzenie tylko i wyłącznie w jedną stronę było wręcz idealnym celem.Nie chodzi mi tu bynajmniej o Ciebie, tylko rozśmiesza mnie chęć Klaudiego do pchania nam na siłę jedynej i prawdziwej wg niego postawy życiowej.On najwyraźniej nie jest w stanie zrozumieć, że to co robi jest śmieszne i żałosne.Czy wiesz, że nie tylko tutejszy HP zalewany jest jego przemyśleniami?Tak, tak i większość reaguje podobnie jak my tutaj...

Kiszczu

Widze ze dołaczasz swoją przeciętnością do pozostalych Twych ziomkow tutaj piszacych - oprocz Gaji, która cokolwiek na temat miała mi do napisania. Baw sie dalej w obrońcę swoich znajomych, ale coż Klaudi miał rację - wy nie znacie definicji słowa krytyka. Wasza zjadliwość powoduje, ze pozostajecie na poziomie myslenia potocznego. proponuje Tobie także abyś na stronie z wierszykami napisał coś o np. Lewandowskim, który zostal przewodniczącym Komisji Budżetowej w parlamencie Europejskim i kolejny raz ma okazję aby wymigac się od rozpraw sądowych, które mu grożą w Krakowie za jego bandycka politykę. Twoje ataki na Leppera, który ze swoją szkodliwością przy Obywatelskich Platfusach jest malutki dowodzą, ze dajesz się łapać jak małe dziecko na pułapki zastawiane przez prawicowe media, które aby odwrócić uwagę za wszystko obwiniają Leppera.Na razie

Gaja

może mi się wydaje, ale miałaś być u mnie ok.17tej...czekaliśmy...

Kiszczaku

przecież nie znikam na zawsze i na stałe, "więc co się przejmujesz"

Klaudi

Jesteś kretynem i masz słow...znaczy ślinotok.Ty parchawy entuzjasto kurzych odbytów, powiedziałbym ci w co możesz mnie pocałować ze swoją " mądrością" ale ty na pewno byś to zrobił.Wiesz , jak ciebie czytam to jestem za aborcją...Pa

Jimmy

To co piszesz jest równie dęte, niedorzeczne i nie ważne jak ty.

Gaja

Mój blog jest opowieścią , nie sprawozdaniem.Są tam inne miasta , inne światy...poza tym nie będzie już ciebie zaraz , więc co się przejmujesz.

Mart

Real przyjeżdża do Polski!!! jupijajej!gdzieś mam patriotyzm-to przeżytek ;) chce się wepchnąć komuś do samochodu i pojechać do Krakowa^_^ będę skakać i krzyczeć Ro-ber-to!wśród sympatycznych kibiców Wisły.Nic to, przecież ja brejw jestem niczym G.I.Jane :)pojedziesz ze mną? ^_^

kotek..

.. jest naprawdę uroczy :)a mój pies dostał już depresji, tata zły, kwiaty zjedzone, nerwy na wyczerpaniu -_- A zwie się Yuki-Yuki (nie blurp, bo sie mama zbuntowała, że to nie-do-wymówienia i nic nie znaczy ;))

Mart

jesteś pewna, że nie zamienisz Leona na kotka? ^_^

blurp

nie chcesz kotka?

PUKU_PUK?

prooooszę! przygarnijcie kotka!

tak tak....

Nie czytałam całego.
Nie mam na to siły.
Za długie.
Jednak jako ekonomiście rzuciły mi się w oczy słowa "fasada gospdoarki rynkowej"...
Czy nadal??

Inne tematy z forum Hydepark

Czy jesteście tu, ateiści-rodzice? Pomóżcie. (6 odpowiedzi)

Jak tłumaczycie dzieciom, czym są Święta? Jak tłumaczycie, czym jest śmierć? A nadzieja, a sens...

Czy mężczyźni mogą chodzić w spódnicy? (29 odpowiedzi)

Tu i ówdzie kreatorzy mody zachęcają mężczyzn do założenia spódnicy. Chodzi o spódnicę szytą dla...

Święta Bożego Narodzenia - czy ateiści mają moralne prawo mieć w tym czasie wolne? (74 odpowiedzi)

Poprzez pryzmat szeregu dyskusji na tym forum pomiędzy osobami wierzącymi, a zagorzałymi...

do góry