Widok
Ja nie bardzo wiem co to dla Ciebie znaczy tanie..?
Ale my przeznaczamy na obączki 1000-1500 zł Sądze, że za 1000 zł spokojnie znajdziemy takie nasze wymarzone :)
Mi podobał sie wybór a sklapie Apart, ale i tak chyba zdecydujemy się na specjalne zamówienie u jubilera, na wzór który mam w głowie.. i na palcu znajomej :)
A może ktoś zna dobrego jubilera, który robi 'cudeńka' na zamównienie??
Pozdrawiam :)
Ale my przeznaczamy na obączki 1000-1500 zł Sądze, że za 1000 zł spokojnie znajdziemy takie nasze wymarzone :)
Mi podobał sie wybór a sklapie Apart, ale i tak chyba zdecydujemy się na specjalne zamówienie u jubilera, na wzór który mam w głowie.. i na palcu znajomej :)
A może ktoś zna dobrego jubilera, który robi 'cudeńka' na zamównienie??
Pozdrawiam :)
Ciezko to troszke wytlumaczyc..
Ale musisz sobie wyobarazic jedna obraczke, ktora sklada sie jakby z dwóch obrączek.. jedna większa, druga mniejsza..
ta większa jest "kanałem" dla tej drugiej..
w ktorym to "kanale" tamta mniejsza moze sie swobodnie obracac do okoła.. :)
Mniejsza jest z białego, a wieksza ("kanał") z żółtego złota..
Moze troszke udalo mi sie rozjaśnić :)
pozdrawiam :)
Ale musisz sobie wyobarazic jedna obraczke, ktora sklada sie jakby z dwóch obrączek.. jedna większa, druga mniejsza..
ta większa jest "kanałem" dla tej drugiej..
w ktorym to "kanale" tamta mniejsza moze sie swobodnie obracac do okoła.. :)
Mniejsza jest z białego, a wieksza ("kanał") z żółtego złota..
Moze troszke udalo mi sie rozjaśnić :)
pozdrawiam :)
polecamy obrączki u Jubilera w Realu. Ceny są przystępne, ale najwazniejsze jest to, że mają dużżży wybór!!!
My mamy płaskie, szerokie, białe złoto, a na samychbrzegach białe złoto.
W prezencie grawerują, co sobie zażyczycie, i jest rabat ok. 20% lub złoty lańcuszek z wisiorkiem.
(tak było w sierpniu)
My mamy płaskie, szerokie, białe złoto, a na samychbrzegach białe złoto.
W prezencie grawerują, co sobie zażyczycie, i jest rabat ok. 20% lub złoty lańcuszek z wisiorkiem.
(tak było w sierpniu)
jagusia, pewnie, że się trochę porysowały.
Ale przecież żadne obrączki, nawet te bardzo dorgie nie pozostaną nietkniete. No chyba, że nie będziesz jej nosić tylko odłożysz:-)
Poza tym niektórzy jubilerzy oferują polerowanie, czy jak to się tam nazywa, w ramach gwarancji.
Niezależnie od ceny obrączki tak samo wyglądają.
Pozdr.
Ale przecież żadne obrączki, nawet te bardzo dorgie nie pozostaną nietkniete. No chyba, że nie będziesz jej nosić tylko odłożysz:-)
Poza tym niektórzy jubilerzy oferują polerowanie, czy jak to się tam nazywa, w ramach gwarancji.
Niezależnie od ceny obrączki tak samo wyglądają.
Pozdr.
No dokladnie wlasnie przeciez kazde zloto ma inna probe i w tym jest wlasnie roznica. Nie nalezy tylko patrzec na cene, a na jakos zlota. I jest istotna roznica, poczytaj sobie cytrusowa na innych forach gdzie wypowiadaja sie dziewczyny, ktore juz te obraczki nosza, ja dziekuje zaplacic nawet pol ceny i miec obraczke tak szybko zniszczona. To pol ceny zazwyczaj jest cena wysoka i ja wole doplacic i miec cos trwalszego, ale jak kto tam sobie chce... Jagusia
nie, no pewnie dziewczyny. Nie musze czytać na innych forach, bo wiem.
Tylko chyba nie bierzecie jednej poprawki - za ręcznie robione obrączki czy jakieś tam merga doskonałe próby złota trzeba zapłacić.
Jeśli stać was na to - gratulacje. I jeśli chcecie tyle płacić za kawałek złota - super.
Ale nie wszystkich na to stać, bądz nie chcą tyle kasy w to ładować.
Tak samao zresztą jak w całą imprezę i wszystko, co z nią zwiazane.
To nie jest wydarzenie typu "pokaż na co cie najlepszego stać"
My nie mamy najtańszych obrączek - bo chyba dla was nie jest tano 900 złotych?
Tylko chyba nie bierzecie jednej poprawki - za ręcznie robione obrączki czy jakieś tam merga doskonałe próby złota trzeba zapłacić.
Jeśli stać was na to - gratulacje. I jeśli chcecie tyle płacić za kawałek złota - super.
Ale nie wszystkich na to stać, bądz nie chcą tyle kasy w to ładować.
Tak samao zresztą jak w całą imprezę i wszystko, co z nią zwiazane.
To nie jest wydarzenie typu "pokaż na co cie najlepszego stać"
My nie mamy najtańszych obrączek - bo chyba dla was nie jest tano 900 złotych?
My robiliśmy obrączki na zamówienie u jubilera na ul. Śląskiej w Gdyni-pracownia znajduje się na przeciwko zejścia do tunelu. Dał nam katalogi i moglismy wybrać jakie nam sie podobały a on je zrobił. Nie polecał nam łaczenia złota, bo jak mówił później jest problem z poszerzaniem - jak palce puchną, robią sie grubsze, co jest normalne w ciągu zycia. Jesteśmy bardzo zadowolenie bo wyszło nam taniej niż w sklepie, wyrób jest jakościowa bardzo dobry. To stary jubiler, wnętrze może nie zachwyca, lecz precyzja i jakość tak. Tilda