Widok
Witaj,
my zleciliśmy robienie obrączek (ze zdjęcia) galerii Hemerling (Gdańsk, ul. Mariacka). Wykonano je fantastycznie, wyglądają dokładnie tak, jak chcieliśmy, nie różnią się niczym od tych z przyniesionej przez nas fotografii. Gdybyś wybranych przez Was modeli nie dostała jednak w salonie kruka czy aparta, polecam Hemmerlingów.
my zleciliśmy robienie obrączek (ze zdjęcia) galerii Hemerling (Gdańsk, ul. Mariacka). Wykonano je fantastycznie, wyglądają dokładnie tak, jak chcieliśmy, nie różnią się niczym od tych z przyniesionej przez nas fotografii. Gdybyś wybranych przez Was modeli nie dostała jednak w salonie kruka czy aparta, polecam Hemmerlingów.
Nie wybraliśmy jeszcze obrączek. Szczerze mówiąc też nie wyobrażam sobie takiej obrączki na palcu mężczyzny a inny model a noszenie różnych też nie jest najfajniejsze...
Na pewno obydwoje będziemy mieli z brylancikami ale prawdopodobnie z trzema. Ten ostatni model jest ciekawy i bardziej prawdopodobny jest jego wybór.
Na pewno obydwoje będziemy mieli z brylancikami ale prawdopodobnie z trzema. Ten ostatni model jest ciekawy i bardziej prawdopodobny jest jego wybór.
Ja tez uwazam ze dla facreta obraczka wygladajaca jak pierscionek z cyrjowaniami albo brulantami wyglada beznadziejnie.Jak dla kobiety,owszem,sliczna jest ale facet powinien miec bez niczego zeby wygladac jak facet;...dlatego tez chcac miec jednak jednakowe obraczki zdecydowalismy sie na wzor bez kamieni za to mieszkanka zoltego zlota z bialym,i dla mnie elegancko bardzo i jemu sie podoba.Mysleliscie o tym??
slonko napisał(a):
> Ja tez uwazam ze dla facreta obraczka wygladajaca jak
> pierscionek z cyrjowaniami albo brulantami wyglada
> beznadziejnie.Jak dla kobiety,owszem,sliczna jest ale facet
> powinien miec bez niczego zeby wygladac jak facet;...dlatego
> tez chcac miec jednak jednakowe obraczki zdecydowalismy sie na
> wzor bez kamieni za to mieszkanka zoltego zlota z bialym,i dla
> mnie elegancko bardzo i jemu sie podoba.Mysleliscie o tym??
My myśleliśmy tak samo, wybraliśmy połączenie białego złota z żółtym, z przewagą białego (żółty jest tu właściwie tylko do podkreślenia charakteru obrączki), natomiast w mojej umieściliśmy dodatkowo mały brylancik, co nie zmienia faktu, że obie obrączki tworzą wspólnie piękną całość i nie ma wątpliwości, że są z jednej pary (mają dokładnie ten sam wzór);-).
> Ja tez uwazam ze dla facreta obraczka wygladajaca jak
> pierscionek z cyrjowaniami albo brulantami wyglada
> beznadziejnie.Jak dla kobiety,owszem,sliczna jest ale facet
> powinien miec bez niczego zeby wygladac jak facet;...dlatego
> tez chcac miec jednak jednakowe obraczki zdecydowalismy sie na
> wzor bez kamieni za to mieszkanka zoltego zlota z bialym,i dla
> mnie elegancko bardzo i jemu sie podoba.Mysleliscie o tym??
My myśleliśmy tak samo, wybraliśmy połączenie białego złota z żółtym, z przewagą białego (żółty jest tu właściwie tylko do podkreślenia charakteru obrączki), natomiast w mojej umieściliśmy dodatkowo mały brylancik, co nie zmienia faktu, że obie obrączki tworzą wspólnie piękną całość i nie ma wątpliwości, że są z jednej pary (mają dokładnie ten sam wzór);-).
My wybraliśmy białe złoto z niewielką domieszką żółtości (prawie wcale) płaskie i matowane a boki scięte ukosnie i błyszczące Ja mam z 3 cyrkoniami skośnie ułozonymi, a mąż - jak prawdziwy facet - oczywiście bez żadnych świecidełek :)
Oto nasze :)
---- nie są za małe (spotakałm się juz z takimi opiniami po wklejeniu tej fotki) tylko my po całodniowym opalaniu się i ze spuchniętymi palcami :)
Hmmmm tak sobie myslę na d tymi pierszymi że może tylko do połowy (no 60 % obraczki) można by dac z brylancikami a to co jest pod spodem palce bez ?? Wg mnie i tak tego nie widać w 99% noszenia obraczki a i cena byłaby mniejsza .... Co o tym sadzicie ??
A tu jeszcze kilka wzorów z cyrkoniami a na niektórych z fajnym rozwiązaniem co do damskiej i męskiej obraczki:
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Oto nasze :)
---- nie są za małe (spotakałm się juz z takimi opiniami po wklejeniu tej fotki) tylko my po całodniowym opalaniu się i ze spuchniętymi palcami :)Hmmmm tak sobie myslę na d tymi pierszymi że może tylko do połowy (no 60 % obraczki) można by dac z brylancikami a to co jest pod spodem palce bez ?? Wg mnie i tak tego nie widać w 99% noszenia obraczki a i cena byłaby mniejsza .... Co o tym sadzicie ??
A tu jeszcze kilka wzorów z cyrkoniami a na niektórych z fajnym rozwiązaniem co do damskiej i męskiej obraczki:
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Moja siostra brała ślub 8 lat temu. Ale z obrączkami zrobili tak: mieli tzw. złom, czyli jeden kolczyk, bo drugi zgubiła, a szwagier jedną dużą obrączkę i dali to do jubilera, który to przetopił no i dostali zupełnie nowe obrączki 5.5 i 6,5 grama. Szerokie na 5mm, ładnie wypukłe ale beż żadnych wzorów. A zapłacili 30 zł!!! My zrobimy to samo. Może wybierzemy jakiś ozdobny wzór, albo połącznie z białym złotem.
hehe tą ostatnią, która wkeiła Dori to ja chciałam jako pierścionek zaręczynowy ;D ona jest z tytanu i złota
ostatecznie wybrałam sobie z kruka z kolekcji z brylantami model nr 027 z białego matowego złota w połączeniu z różowym złotem i maleńkim brylancikiem. moje małe cudeńko z którym wiąże się tyle serdecznych wspomnień :) ach!
ostatecznie wybrałam sobie z kruka z kolekcji z brylantami model nr 027 z białego matowego złota w połączeniu z różowym złotem i maleńkim brylancikiem. moje małe cudeńko z którym wiąże się tyle serdecznych wspomnień :) ach!