Widok
My również robimy ze swojego złota , taniej wychodzi . Jeden z jubilerów z Gdańska robi z katalogu APART , o wiele taniej wychodzi niż w sklepie za parę płacisz 900 (taki wzór jak my chcemy) , a my za robociznę zapłacimy 200-350 zł można i taniej oczywiście to zależy od wzoru.
Po drugie obraczke wybiera się na całe życie i nie można wybierać wymyślnych wzorów , które nie będzie można np. powiększyć ( bo ciąża lub poprosu przytyje jeden z małżonków ) lub zmniejszyć ...
POzdrawiam Beata
Po drugie obraczke wybiera się na całe życie i nie można wybierać wymyślnych wzorów , które nie będzie można np. powiększyć ( bo ciąża lub poprosu przytyje jeden z małżonków ) lub zmniejszyć ...
POzdrawiam Beata
hehe tą ostatnią, która wkeiła Dori to ja chciałam jako pierścionek zaręczynowy ;D ona jest z tytanu i złota
ostatecznie wybrałam sobie z kruka z kolekcji z brylantami model nr 027 z białego matowego złota w połączeniu z różowym złotem i maleńkim brylancikiem. moje małe cudeńko z którym wiąże się tyle serdecznych wspomnień :) ach!
ostatecznie wybrałam sobie z kruka z kolekcji z brylantami model nr 027 z białego matowego złota w połączeniu z różowym złotem i maleńkim brylancikiem. moje małe cudeńko z którym wiąże się tyle serdecznych wspomnień :) ach!
Moja siostra brała ślub 8 lat temu. Ale z obrączkami zrobili tak: mieli tzw. złom, czyli jeden kolczyk, bo drugi zgubiła, a szwagier jedną dużą obrączkę i dali to do jubilera, który to przetopił no i dostali zupełnie nowe obrączki 5.5 i 6,5 grama. Szerokie na 5mm, ładnie wypukłe ale beż żadnych wzorów. A zapłacili 30 zł!!! My zrobimy to samo. Może wybierzemy jakiś ozdobny wzór, albo połącznie z białym złotem.
My wybraliśmy białe złoto z niewielką domieszką żółtości (prawie wcale) płaskie i matowane a boki scięte ukosnie i błyszczące Ja mam z 3 cyrkoniami skośnie ułozonymi, a mąż - jak prawdziwy facet - oczywiście bez żadnych świecidełek :)
Oto nasze :)
---- nie są za małe (spotakałm się juz z takimi opiniami po wklejeniu tej fotki) tylko my po całodniowym opalaniu się i ze spuchniętymi palcami :)
Hmmmm tak sobie myslę na d tymi pierszymi że może tylko do połowy (no 60 % obraczki) można by dac z brylancikami a to co jest pod spodem palce bez ?? Wg mnie i tak tego nie widać w 99% noszenia obraczki a i cena byłaby mniejsza .... Co o tym sadzicie ??
A tu jeszcze kilka wzorów z cyrkoniami a na niektórych z fajnym rozwiązaniem co do damskiej i męskiej obraczki:
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Oto nasze :)
---- nie są za małe (spotakałm się juz z takimi opiniami po wklejeniu tej fotki) tylko my po całodniowym opalaniu się i ze spuchniętymi palcami :)Hmmmm tak sobie myslę na d tymi pierszymi że może tylko do połowy (no 60 % obraczki) można by dac z brylancikami a to co jest pod spodem palce bez ?? Wg mnie i tak tego nie widać w 99% noszenia obraczki a i cena byłaby mniejsza .... Co o tym sadzicie ??
A tu jeszcze kilka wzorów z cyrkoniami a na niektórych z fajnym rozwiązaniem co do damskiej i męskiej obraczki:
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

slonko napisał(a):
> Ja tez uwazam ze dla facreta obraczka wygladajaca jak
> pierscionek z cyrjowaniami albo brulantami wyglada
> beznadziejnie.Jak dla kobiety,owszem,sliczna jest ale facet
> powinien miec bez niczego zeby wygladac jak facet;...dlatego
> tez chcac miec jednak jednakowe obraczki zdecydowalismy sie na
> wzor bez kamieni za to mieszkanka zoltego zlota z bialym,i dla
> mnie elegancko bardzo i jemu sie podoba.Mysleliscie o tym??
My myśleliśmy tak samo, wybraliśmy połączenie białego złota z żółtym, z przewagą białego (żółty jest tu właściwie tylko do podkreślenia charakteru obrączki), natomiast w mojej umieściliśmy dodatkowo mały brylancik, co nie zmienia faktu, że obie obrączki tworzą wspólnie piękną całość i nie ma wątpliwości, że są z jednej pary (mają dokładnie ten sam wzór);-).
> Ja tez uwazam ze dla facreta obraczka wygladajaca jak
> pierscionek z cyrjowaniami albo brulantami wyglada
> beznadziejnie.Jak dla kobiety,owszem,sliczna jest ale facet
> powinien miec bez niczego zeby wygladac jak facet;...dlatego
> tez chcac miec jednak jednakowe obraczki zdecydowalismy sie na
> wzor bez kamieni za to mieszkanka zoltego zlota z bialym,i dla
> mnie elegancko bardzo i jemu sie podoba.Mysleliscie o tym??
My myśleliśmy tak samo, wybraliśmy połączenie białego złota z żółtym, z przewagą białego (żółty jest tu właściwie tylko do podkreślenia charakteru obrączki), natomiast w mojej umieściliśmy dodatkowo mały brylancik, co nie zmienia faktu, że obie obrączki tworzą wspólnie piękną całość i nie ma wątpliwości, że są z jednej pary (mają dokładnie ten sam wzór);-).
Ja tez uwazam ze dla facreta obraczka wygladajaca jak pierscionek z cyrjowaniami albo brulantami wyglada beznadziejnie.Jak dla kobiety,owszem,sliczna jest ale facet powinien miec bez niczego zeby wygladac jak facet;...dlatego tez chcac miec jednak jednakowe obraczki zdecydowalismy sie na wzor bez kamieni za to mieszkanka zoltego zlota z bialym,i dla mnie elegancko bardzo i jemu sie podoba.Mysleliscie o tym??
Nie wybraliśmy jeszcze obrączek. Szczerze mówiąc też nie wyobrażam sobie takiej obrączki na palcu mężczyzny a inny model a noszenie różnych też nie jest najfajniejsze...
Na pewno obydwoje będziemy mieli z brylancikami ale prawdopodobnie z trzema. Ten ostatni model jest ciekawy i bardziej prawdopodobny jest jego wybór.
Na pewno obydwoje będziemy mieli z brylancikami ale prawdopodobnie z trzema. Ten ostatni model jest ciekawy i bardziej prawdopodobny jest jego wybór.