Widok
wiesz co ja narazie swojego nie zamawailam , ale moja sis wychodzi za maz 23. 06 i zamawialysmy dzis dla niej...same wybieralysmy kwiatki ale dziewczyna nam troszke pomagala...generalnie to jest taka nasza sprawdzona kwiaciarnia i jestesmy na 100% pewne ze beda piekne. zamawialysmy wlasnie bukiet slubny+bukiet dla swiadkowej+ butonierki+ kosz kwiatow przed oltarz +kwiaty w wazony boczne (4) + kokardki z kwiatkami na lawki, krzesla i klecznik(20szt) i za to wszystko 430 zl. wiec uwazam ze nawet tanio;)
Byłam w mojej ulubionej kwiacarni koło ETC i przeżyłam szok ;)
Malutki bukiecik ślubny w cenie 180 PLN. Uważam że to przesada.
Do tej pory zamawiałam tam bukiety na różne okazje i byłam zadowolona zarówno z wykonania jaki i ceny. Niedawno za 2 przepiękne wiązanki na ślub zapłaciłam 100 PLN, nie rozumiem więc skąd taka różnica w bukiecie ślubnym.
W każdym razie będę musiała szukać innej kwiaciarni.
Malutki bukiecik ślubny w cenie 180 PLN. Uważam że to przesada.
Do tej pory zamawiałam tam bukiety na różne okazje i byłam zadowolona zarówno z wykonania jaki i ceny. Niedawno za 2 przepiękne wiązanki na ślub zapłaciłam 100 PLN, nie rozumiem więc skąd taka różnica w bukiecie ślubnym.
W każdym razie będę musiała szukać innej kwiaciarni.
A różnica - moim zdaniem - w przymiotniku "ślubny" niestety :-/
W Sopocie u Zdrojewskich za jakikolwiek bukiet ślubny - nawet najskromniejszy - rozmowa zaczyna się od 150zł, a zwykle są to sumy typu 200, a nawet 250zł.
Jasne - u nich są piękne bukiety, ale ja z mojego za 6 dych też byłam b.zadowolona.
(a potem i tak zapomniałam go zabrać po weselu z knajpy, więc tym bardziej cieszę się, że nie płaciłam za niego więcej;-)))
W Sopocie u Zdrojewskich za jakikolwiek bukiet ślubny - nawet najskromniejszy - rozmowa zaczyna się od 150zł, a zwykle są to sumy typu 200, a nawet 250zł.
Jasne - u nich są piękne bukiety, ale ja z mojego za 6 dych też byłam b.zadowolona.
(a potem i tak zapomniałam go zabrać po weselu z knajpy, więc tym bardziej cieszę się, że nie płaciłam za niego więcej;-)))
moja mama nie jest dermatologiem;) a kwiatki zamawiamy w takiej malutkiej kwiaciarni niedaleko manhatanu we wrzeszczu ale to nie jest ta kwiaciarnia ktora znajduje sie za manhatanem ( kwiaciarnia alternatywna) a po tej samej stronie ulicy tuz za mc donaldem,to ta uliczka ktora jedzie sie w kierunku srebrzyska.a kwiaciarnia jadac od manhatanu w str. srebrzyska po lewej stronie.
Jolga, chyba mowisz o kwiaciarni Ewka na ul Batorego.
Tez tam mialam :) I chyba chodzi o moj polecany bukiet. Eustomy, gozdziki, roze i frezje.
Wzorowany na bukiecie kasiab.
Za swoj + dwa bukiety dla swiadkowych + dwie butonierki + strojenie auta z tiulem placilam 350 zl. W porownaniu z innymi kwiaciarniami - tanio.
(Tu jeszcze przed slubem, wiec głęboko oddycham z nerwów):

Tez tam mialam :) I chyba chodzi o moj polecany bukiet. Eustomy, gozdziki, roze i frezje.
Wzorowany na bukiecie kasiab.
Za swoj + dwa bukiety dla swiadkowych + dwie butonierki + strojenie auta z tiulem placilam 350 zl. W porownaniu z innymi kwiaciarniami - tanio.
(Tu jeszcze przed slubem, wiec głęboko oddycham z nerwów):

Czy mówimy o kwiaciarni na przeciwko straży pożarnej ?
Jeżeli tak to też polecam wszystkim, Ewa poprostu kocha to co robi i każdy bukiet który wyjdzie spod jej ręki jest poprostu uroczy :) i napewno podbije serce :)) Kupuję kwiatki w owej kwiaciarni juz jakieś 10 lat i jeszcze nigdy się nie zawiodłam :)
Jeżeli tak to też polecam wszystkim, Ewa poprostu kocha to co robi i każdy bukiet który wyjdzie spod jej ręki jest poprostu uroczy :) i napewno podbije serce :)) Kupuję kwiatki w owej kwiaciarni juz jakieś 10 lat i jeszcze nigdy się nie zawiodłam :)
ja dzisiaj bylam w kwiaciarni pytac o moj bukiet, chce miec w ksztalcie kuli cały z samych roz bez zadnych dodatkow, taki na tasiemce ktory mozna trzymac na dloni lub jako torebka. pani powidziala ze tak okolo 250 zl taki bukiet, bo duzo roz trzeba okolo 50 -60 szt, za 2 butonierki 30 zl + bukiet dla swiadkowej z 11 roz z przybraniem, ktory kosztuje ok 60 zl, tym bukietem swiadkowej bede rzucac na oczepinach tak mi doradzila ta pani bo ja chcialam zrobic miniaturke kuli do rzucania, ale mi doradzila ze po co robic nowy jak moge swiadkowej bukiet wykorzystac, nie wiem czy to duzo juz sama jeszce sie nie zdecydowalam, wiecie moze po ile sa roze na gieldzie tak dla porownania chcialm sprawdzic
Ja bym się nie sugerowała ceną a wyglądem kompozycji. Przecudnie robią u nich http://amarantkwiaty.pl/bukiety-na-stoly-weselne-16-dekoracyjnych-inspiracji/ . Zamówisz u ich wszystko co związane z dekoracja kwiatową i ślubem.