Widok

bukiet ślubny-cena

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
sluchajcie
jutro jade zamowic bukiet slubny. nie mam zielonego pojecia na jaka cene sie przygotowac. mozecie mi podac orientacyjne ceny?
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tez bym chciala wiedziec wiec podbijam

jak pisalam do kilka kwiaciarni maila to dostawalam przewaznie odpiwedz kolo 150 zl

100zł
to zależy z jakich kwiatów. Ja będę miała bukiet za góra 60zł, bo z margaretek, a to są stosunkowo tanie kwiaty w porownaniu np. do cantadesek

moja sis bukiet z roz, frezji i eustomy + bukiet dla swiadkowej+butonierki 200zl

Jolga a wzorujesz sie na jakims bukiecie czy wedlug Twojego pomyslu zrobi Ci kwiaciarka?

wiesz co ja narazie swojego nie zamawailam , ale moja sis wychodzi za maz 23. 06 i zamawialysmy dzis dla niej...same wybieralysmy kwiatki ale dziewczyna nam troszke pomagala...generalnie to jest taka nasza sprawdzona kwiaciarnia i jestesmy na 100% pewne ze beda piekne. zamawialysmy wlasnie bukiet slubny+bukiet dla swiadkowej+ butonierki+ kosz kwiatow przed oltarz +kwiaty w wazony boczne (4) + kokardki z kwiatkami na lawki, krzesla i klecznik(20szt) i za to wszystko 430 zl. wiec uwazam ze nawet tanio;)

Jolga, a możesz zdradzić, co to za kwiaciarnia?

image
za ten 200zl na fikakowie

Za dwa bukiety, ślubny i dla świadkowej, butonierkę i przystrojenie samochodu płaciłam podajże 300zł. A i kwiatek we włosy ;)

200zl za sam bukiet... drogo chyba.

Jolga Czy Twoja mama jest dermatologiem?

Jolga a gdzie zamawiasz kwiatki?
bedzie kosztowac ok 100 zl taki bukiet bo ja mialam bardzo podobny
Ja za bukiet z kalii i eustomy zapłaciłam 100 zł - zaniosłam swojej kwiaciarce zdjęcie i zrobiła mi prześliczny bukiet. Naprawdę uważam, że wycenianie bukietów na 200 zł to lekka przesada. Kwiatki zamawiałam w kwiaciarmi w Rumi Janowie u p. Gabrysi.

Ja za bukiet z miniaturowych słoneczników i przypinkę z jednego słonecznika dla pana młodego, płaciłam 60 zł. (a raczej on płacił - zgodnie z tradycją:-)))

Kwiaciarnia "Beata" Gdynia Dąbrowa.
Byłam w mojej ulubionej kwiacarni koło ETC i przeżyłam szok ;)
Malutki bukiecik ślubny w cenie 180 PLN. Uważam że to przesada.
Do tej pory zamawiałam tam bukiety na różne okazje i byłam zadowolona zarówno z wykonania jaki i ceny. Niedawno za 2 przepiękne wiązanki na ślub zapłaciłam 100 PLN, nie rozumiem więc skąd taka różnica w bukiecie ślubnym.
W każdym razie będę musiała szukać innej kwiaciarni.

P.S. Czy któraś z Was słyszała o bukietach ślubnych z Okazu we Wrzeszczu?

A różnica - moim zdaniem - w przymiotniku "ślubny" niestety :-/
W Sopocie u Zdrojewskich za jakikolwiek bukiet ślubny - nawet najskromniejszy - rozmowa zaczyna się od 150zł, a zwykle są to sumy typu 200, a nawet 250zł.
Jasne - u nich są piękne bukiety, ale ja z mojego za 6 dych też byłam b.zadowolona.
(a potem i tak zapomniałam go zabrać po weselu z knajpy, więc tym bardziej cieszę się, że nie płaciłam za niego więcej;-)))
do góry