Widok

bukiet ślubny-cena

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
sluchajcie
jutro jade zamowic bukiet slubny. nie mam zielonego pojecia na jaka cene sie przygotowac. mozecie mi podac orientacyjne ceny?
pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A co śmieszniejsze, jak zapytałam pani w kwiaciarni ile zapłacę za bukiet z niewielkich bordowych róż (10 sztuk) , to odpowiedziała że 40 pln.
Ale jeśli byłaby to wiązanka ślubna (jedyny dodatek to biała , satynowa wstążka) to w granicach 200 pln.
Śmiechu warte!

bo wlasnie za samo slowo - bukiet SLUBNY niestety sie tez placi... :/ przykkre ale prawdziwe

no jest to troszke smieszne, ale tak niestety jest praweie wszedzie. Ja za bukiet z roz zaplace 150 zl.

moj bukiet z roz (z ogonem) kosztowal 100zl
moja kuzynka palcila teraz za bukiet 150zł

Dzwoniłam do "Okazu" we Wrzeszczu, wiązanka która mnie interesuje max 100 pln, więc jest różnica ...

no i mam. za bukiet ślubny plus minibukiet dla świadkowej, dla świadka i pana młodego w butonierkę zaplaciłam 150 zł.
bukiet mniej więcej będzie wyglądał tak: (zdjęcie po lewej). nastąpi pewna modyfikacja ale zarys jest właśnie taki

image
przepraszam za rozmiar zdjęcia :(
wystarczy nie mowic ze to ma byc bukiet slubny.... Po prostu chcesz taki i taki bukiet i tyle. Pyta sie czy na slub - odpowiadasz 'nie' i tyle. :) moja kolezanka tak zrobila i za ten sam bukiet co w innej kwiaciarni chcieli 215zl zaplacila 80....

moja mama nie jest dermatologiem;) a kwiatki zamawiamy w takiej malutkiej kwiaciarni niedaleko manhatanu we wrzeszczu ale to nie jest ta kwiaciarnia ktora znajduje sie za manhatanem ( kwiaciarnia alternatywna) a po tej samej stronie ulicy tuz za mc donaldem,to ta uliczka ktora jedzie sie w kierunku srebrzyska.a kwiaciarnia jadac od manhatanu w str. srebrzyska po lewej stronie.

acha jeszcze w ta cene ktora podawalam , czyli 430 zl (zapomnialam dodac) wchodza dwa bukiety dla rodzicow i kwiatki we wlosy.

polecam tą kwiciarne co jolga-robią tam śliczne bukiety-tez chce zamówić tam bukiet na ślub:))) ulica Partyzantów

Jolga, chyba mowisz o kwiaciarni Ewka na ul Batorego.

Tez tam mialam :) I chyba chodzi o moj polecany bukiet. Eustomy, gozdziki, roze i frezje.
Wzorowany na bukiecie kasiab.

Za swoj + dwa bukiety dla swiadkowych + dwie butonierki + strojenie auta z tiulem placilam 350 zl. W porownaniu z innymi kwiaciarniami - tanio.

(Tu jeszcze przed slubem, wiec głęboko oddycham z nerwów):
image

a mozesz zdradzic gdzie ta kwiaciarnia??
Wygladałaś przepięknie :)
I bukiet też śliczny :)
asinek - fajnie,ze wkleilas swoje zdjecie! slicznie wygladalas - a ten bukiecik jest cudowny!

Czy mówimy o kwiaciarni na przeciwko straży pożarnej ?
Jeżeli tak to też polecam wszystkim, Ewa poprostu kocha to co robi i każdy bukiet który wyjdzie spod jej ręki jest poprostu uroczy :) i napewno podbije serce :)) Kupuję kwiatki w owej kwiaciarni juz jakieś 10 lat i jeszcze nigdy się nie zawiodłam :)

Dziękuję ślicznie :)

Na tamtym zdjeciu nie bylo widac, ale bukiet byl przewiazany biala wstazka, bardzo mi sie to podobalo

image

ja płaciłam 80 zł a butonierki dostałam gratis:)
za bukiet, 2 butonierki, 2 kwiatki we włosy i kwiat dla swiadkowej + dekoraja samochodu 470 zl

do góry