Widok

bułgaria czy grecja??

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Czas wolny Temat dostępny też na forum:
chcemy gdzies pojechac na wakacje i zastanawiamy sie gdzie. myslimy nad grecja lub bulgaria. Jak ktos byl prosze o jakies info. Chcemy jechac z dziecmi (8 lat i 6 m-cy).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mogę polecić na wakacje z maluchem Korfu - byliśmy z 1,5 latką, ale były też mniejsze dzieci - wybraliśmy hotel rodzinny z dala od centrów miast z łagodną plażą - wakacje udane. W tym roku wybieramy się do Bułgarii, zobaczymy :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na pewno lepiej, wszystkie kolejne wakacje byly ALL, o ile taka opcja byla mozliwa. taniej wychodzi na 100% .
My byliśmy 3 lata temu , w czerwcu, w Złotych Piaskach z 1,5 latkiem i żałowaliśmy że pojechaliśmy tylko na tydzień :P :)
Wszystko zależy od oczekiwań, my nastawialiśmy się na wypoczynek i oderwanie od 'szarej rzeczywistości' i było super :))
Z małymi dziećmi chyba lepiej mieć all inclusive.
Tez mielismy hotel 4,5 *, u nas sami Niemcy i troszke Rosjan, z Polakow tylko my. Nasz hotel byl elegancki, animacje mial oczywiscie, ale wszystko po niemiecku, dzieci chodzily tylko na Mini Disco. Baseny 3 i zjezdzalnie jakies, ale ogolnie wsztko to bylo jakies takie marne. Baseny malutkie, ogrodek tez, jedzenie takie sobie.
My chodzilismy jesc obiady do restauracji i zdecydowanie zaden obiad 20zl nie kosztowal, 5 lat temu ... Nie bylo tam strach jesc i jedzenie w restauracjach bylo dobre, ale drogie.
Bylismy z Orbisem i to byl najbardziej przez nich polecany hotel w calej Bulgarii. I nie dziwie sie, ze biuro zbankrutowalo ;) . Skoro polecali taka miejscowosc i hotel dla Niemcow...
a ja się nie zgadzam. Byłam w zeszłym roku z 3latką na wakacjach w hotelu 4,5 gwiazdki, do plaży 5min. Jakoś halasów i imprez nie słyszałam.
Hotel typowy dla rodzin z dziećmi, dwa baseny i trzeci zakryty.
Ciepła woda, animatorzy. Cicho i przyjemnie. Dużo polaków i rosjan oraz rumunów.
Jedzenie ok, urozmaicone, po obiedzie lody codziennie. Byliśmy 2 tyg i zadnych problemów żołądkowych, w hotelu czysto, codziennie sprzątali. Mieliśmy all inclusive. Co do rozrywki to bez szalu,ale my pojechaliśmy wygrzać się na cieplej plaży i dobrze zjeść- no i było jedno i drugie.
Stołowania na mieście nie polecam, bo ceny jak w polsce czyli ok 20pln za obiad na jedną osobę, poza tym te knajpki nie zachęcają by wejść.

Pojechalismy z bulgarskiego biura od Nesebrau, Balcziku i Keliakry, a sami do Varny. Było super, ceny jak w Polsce.

Myślę, że to kwestia poziomu hotelu i oczekiwań.
Jeśli masz więcej kasy i chcesz większy wypas to polecam Hiszpanię.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ojej nie chcialam straszyc, serio. Dla nas to byl mega zawod, bo malo nie zaplacilismy, a takie wiesniactwo dostalismy w zamian. Jeszcze sie zalatwilismy i wzielismy HB, bo myslelismy ze bedzie tanio i obiady bedziemy jesc w roznych tawernach, bedzie ciekawiej. W sumie 2 tygodnie wyszly nam 9 tys. Przy czym synek byl bezplatnie (samolot, hotel), bo za miesiac konczyl 2 lata. Gorzej nie moglismy wydac kasy...

Bylismy na wycieczce w Warnie i delfinarium i tam wszystkie ceny byly 2x nizsze.

To bylo 5 lat temu, moze cos sie zmienilo na lepsze. Dobrze, ze bylismy w wiekszym towarzystwie, to mozna sie bylo z tego smiac i naszej naiwnosci.

Aha i Zlote Piaski to takze stolica klubow nocnych (pewnie tez o podobnej klasie), pelno jakis striptizow, pijanych Niemcow itp. Ale jesli hotel jest przy samym deptaku, niedaleko tego niby wesolego miasteczka, to pewnie da sie wytrzymac. Byle nie odchodzic z deptaka i uwazac w wodzie, bo tam jest naprawde kiepsko. My bylismy nieco dalej, ale nasze zejscie do morza bylo w miare normalne i nie bylo tylu skal. Za to szlismy zasikanym i nieco o****nym laskiem ;) . Bo nie chcialo nam sie naokolo popekanym betonem ze stadem tureckich podrob ;) . To taka druga w kolejnosci najlepsza ulica miasta, niby deptak ;) .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
White rabbit nie strasz mnie w piątek lecę do złotych piasków z mężem i pięcioletnią córką i już się boję po twoim opisie . Chyba trzeba było wybrać Grecję ale w tym roku była droższa.
W Zlotych Piaskach bylam 5 lat temu z 2 latkiem, koszmarne miejsce. Brzydko strasznie, ludzie nieprzyjemni, ceny z Kosmosu (w Warnie wszystko bylo 2x tansze), zero klasy. taka dziura z samymi hotelami, jedyne miejsce, ktore nie odrzuca to malutki fragment deptaku nad morzem. Za to w tym miejscu koszmarnie jest w morzu mnostwo skal, maz mial ogromne rany po kapieli tam. Wogole dno kamieniste bardzo i te skalki tez niezbyt bezpieczne.
Pogodowo faktycznie Bulgaria lepsza, pogoda byla w porzadku.
W Grecji ciezko wytrzymac w lipcu (w obu miejscach bylismy w lipcu), ale porownac sie nie da co do warunkow, urody miejsc, przyjemnosci przebywania na miejscu.
Jesli juz Bulgaria to inne miejsce, a nie ta komunistyczna pozostalosc. Sluze zdjeciami jak wyglada ten cud kurort ;) . Zrobionymi poza hotelem i glownym deptakiem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
a Kreta zamiast grecji bylam 2 lata temu w miejscowosci katos stalos blisko chani bardyo spokojne miejsce dla dzieci smolotem leciala z nami para z ok. 8 miesiecznym dzieckiem bugaria tansza napewno ale dopiero od niedawna sie polepszlo
starsza uwielbia latac, dla niej to wielka frajda. boje sie troszeczke jak mlodsza bedzie reagowac.
odradzam dojazd własny, nawet samolotem z 2dzieci się umordujecie i wy i dzieci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
hej ja polecam Bułgarię z takimi maluchami, choć byłam w obu miejscach. Polecam ją ze względu na to, że klimat jest bardziej zbliżony do Polskiego,a w Grecji masz inna wilgotność powietrza, także dla dzieci o wiele gorzej.

Jeśli chcesz wybrać fajne miejsce w Bułagrii to polecam Złote Piaski. Fajne miejsce, idealne dla dzieci, cisz spokój, ładna plaża blisko hotelu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Istnieją firmy które zajmują się tylko przewozami na wakacje , a pokoje lub hotel zamawiasz przez neta na Booking.com

Polecam tę ofertę jeżeli się zdecydujecie na własny dojazd
http://www.funclub.pl/oferty/transport-polska-grecja-polska_funclubpl-lato_1000649.html.

A tu zorganizowane pobyt
http://www.funclub.pl/oferty/hit-grecjawczasyaparthotel-muses__1000709.html Wydaje mi się ,że 500zł za tydzień pobytu jest
ok

Bułgaria za 900zł http://www.funclub.pl/oferty/bulgariawczasyhotel-kavkaz-hb_funclubpl-lato_1000621.html?label=404

Wydaje mi sie że dziecko do 2 lat jest gratis ,a dla starszej dostawka.
Możecie negocjować te ceny.
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa ,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
chcemy wykupic wycieczke w biurze bo z takim malym dzieckim jazda samochodem to byla by meczarnia. A samolotem 2h i jestesmy na miejscu.
Zdecydowałabym się na Bułgarię.....ale....
Grecja w tym roku jest zdecydowanie tańsza ,jednak może się okazać
że sytuacja społeczna może się przerodzić w następne protesty z powodu nieustabilizowanej sytuacji gospodarczej.
Bułgaria to stabilizacja ,sprawdzone miejsca, ale wzrost cen w tym roku.
Kraj ten wraca do łask.
Zależy też czy jedziecie sami ,czy z zorganizowanym touroperatorem
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa ,

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry