Widok

butelki NUK - polecacie?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
przyszedł czas na wymiane butelek... kiedyś używałam TT ale nie odpowiadaly mi smoczki i kształt butelki trudny do wymycia. teraz, od kilku miesiecy uzywamy Avent, ktory owszem ma fajny i praktyczny design ale wkurza mnie, ze czasem kilka razy trzeba zakrecac nakretke zeby nie przeciekaly!!! zastanawiam sie teraz na NUKiem, w sumie od narodzin uzywamy ich smoczkow uspokajaczy i jestem z nich mega zadowolona. czy butle sa rownie dobre?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja przy okazji butelek mam pytanie ile na początek butelek trzeba kupić dla maluszka?? i jakich? tylko tym malutkich? plastikowych czy szklanych?

A smoczki do butelek to jakie najlepsze , chodzi mi o kolki itp.,? I czy są jakieś smoczki które jak bym karmiła piersią nie zniechęcą/oduczą dziecka od ssania piersi?
?
ja od samego poczatku uzywalam plastikowych, bez biosfenolu. szklanych nie kupowalam i nie zamierzam, sa wg mnie ciezsze i niepraktyczne (maja waski otwor). ja na poczatku mialam tyle butelek ile karmien, czyli chyba 6 lub 8, tak zeby wlaczac sterylizator raz dziennie. skonczylam sterylizowac butelki jak maly mial pol roku i od tamtej pory mam 2 do mleka i 1 do wody/herbaty plus zamiennie niekapek. teraz tez zamierzam kupic 3 butelki.
Mysle ze na poczatek mozesz kupic jedna mała ze smoczkiem o najwolniejszym przepływie,jesli okaze sie ze nie mozesz karmic piersia lub ze musisz dokarmiac to sobie dokupisz wiecej.
Butelka Medle Calma jest tak zaprojektowana aby dziecko nie przestało ssać piersi jeśli dokarmiane jest butelką.
http://allegro.pl/medela-calma-butelka-smoczek-nowosc-i1453085108.html
w 100% mogę go polecić ;]
dziewczyny, pisze tak dla informacji - NIE MA ZADNYCH NOWYCH BUTELEK AVENT. te z kapslem - ktory NIBY ma zapobiegac przeciekaniu, jest stosowany w tych tanszych butelkach (z miekkiego plastiku, w kolorze mlecznym). Skusilam sie i kupilam i POZALOWALAM. nie dosc, ze z kapslem jeszcze wiecej roboty przy zakrecaniu to i tak czasem butle przeciekaja i trzeba milion razy zakrecac, zeby zakrecic tak, zeby woda nie ciurkala bokiem, pod kolnierzem. Masakra. Dawniej uzywalam zlotych Aventow, przeciekaly tak samo, ale przynajmiej byly zrobione z ladnego, wytrzymalego i przezroczystego plastiku. Dziwi mnie fakt, z w XXI wieku nie mozna stworzyc butelki, ktorej nie zapadalby sie smoczek, jak w TT lub ktora by nie przeciekala, jak Avent! kolejne wyrzucone pieniadze :( nie ma co, zamawiam NUKi, trudno, przynajmiej ich niekapek NIGDY nie przepuszczal wody pod kapslem.
ja rowniez uzywam nuka-tej z kubusiem puchatkiem i jestem zadowolona,smoczki sie nie zapadaja nie przecieka jest ok
ile głów tyle myśli

możecie polecać co tam macie, ja wiem swoje, tylko MAM BABY!
butelka jest śliczna i praktyczna, a smoczki mają miękki silikon i nawet najbardziej wymagające dzieci je akceptują, sama w to nie wierzyłam ale sprawdziło się u mojej bratanicy wcześniaczce, nawet lekarze byli zaskoczeni.
W mojej rodzinie tylko tych butli się używa, i nie tylko dlatego,że są śliczne - ale dletego, że najlepiej się sprawdzają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale Avent można zakręcać tak, że nic nie przecieka. Miałam kilka "wypadków" w pierwszych dniach, teraz od dwóch lat może ze dwa przecieki (w nocy, na półprzytomnie ;))

Nuka bym nie kupiła, bo ma wąskie szyjki, a Avent fajnie myje się w zmywarce.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry