Widok

bycie kasjerem

Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
dzisiaj będąc w pracy obsługiwałam stałą klientkę. była z córką. kiedy kasowałam jej zakupy w pewnym momencie córka zapytała czy może usiąść na krześle kasjera na kasie przede mną. matka odpowiedziała : " a siadaj, jak nie będziesz się uczyła to tak będziesz siedziała". Myślałam, że wstanę i jej coś zrobię ! chyba widziała moją minę, ponieważ zapuściła buraka i próbowała to odkręcić co w rezultacie skończyło się pytaniem do mnie - " bo ciężka to praca, prawda? ". ja jej na to z uśmiechem, " ależ skąd, nie jest ciężka" .
Jak można powiedzieć coś tak bezmyślnie ?! Czy ta kobieta ma choć odrobinę rozsądku ? Dlaczego paple co jej ślina na język przyniesie i nie pomyśli, że takimi słowami może kogoś po prostu zranić. otóż droga Pani, jeśli to czytasz wiedz, że odebrałaś mi chęć do pracy, którą naprawdę lubiłam. i wiedz kobieto, że żeby pracować na kasie potrzeba nie lada cierpliwości i odwagi, ten stres i brud z którym musimy się codziennie zmagać wymaga opanowania i uśmiechu. mam nadzieję, że jeszcze do mnie zawitasz, wtedy powiem Ci w oczy to czego nie powiedziałam dzisiaj.
Kasjer to też człowiek, bez nas sami byście się nie obsłużyli.
Jest mi przykro, bo choć skończyłam szkoły i nadal się uczę, czuję się jak jakiś wyrzutek, człowiek gorszy, niepotrzebny. DZIĘKUJĘ PANI ZA TE SŁOWA. TERAZ WIEM, ŻE LUDZIE W POLSCE TO CHAMY
popieram tę opinię 172 nie zgadzam się z tą opinią 13
no lepiej nie mogłeś tego ująć kolego ;-) bardzo trafna odpowiedź
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
człowieku masz po prostu przerost prostaty nad inteligencją i tyle Ci powiem bo nawet mi szkoda wyrażać opinije na twój temat bo pewnie i tak jej nie zrozumiesz, pozdrawiam
ty chyba w papę dawno nie dostałeś złośliwy c***u
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
"DZIĘKUJĘ PANI ZA TE SŁOWA. TERAZ WIEM, ŻE LUDZIE W POLSCE TO CHAMY"

Dziwisz sie dlaczego? Ta pani wpaja corce takie oto "wartosci zyciowe". Biedne dziecko tez bedzie w ten sposob ludzi traktowac. Tak to na naszych oczach rosnie nam kolejne pokolenie chamow. Nie ma nic gorszego niz pogarda innymi i ocena ich na podstawie zawodu czy wyksztalcenia. Widac jakiimi wartosciami ludzie sie kieruja. Masakra.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pozdrawiam twoja logikę, nie ma się najlepiej jak widac.
"Słuchaj stary - inteligent potrafi zagadać z każdym i nie powie mu wprost, że jest głupi bo na co i po co. Ty zaś jesteś głupkiem"

Czyli mówiąc mi wprost, że jestem głupkiem wykluczasz swoją inteligencje. Kolejny krok w strone ilorazu inteligencji małpy. Gratulacje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak jesteś dobry w swojej robocie to ludzie będą Cie cenić, obojętnie czy piszesz programy komputerowe czy zamiatasz ulice..Prace trzeba lubić i być z niej dumnym, jak jakiś burak potrafi Cie wyprowadzić z równowagi durnym komentarzem to znaczy ze się tej pracy wstydzisz a w taki sposób nie będziesz w niej dobry.Mamy w bloku Pania co sprząta, każdy kłania się jej, wita, babka jest dobra w tym co robi nie ściemnia nie obija,praktycznie nie widzę jej a widzę ze jest czysto,wcześniej były i takie które nakryłem jak pod drzwiami podsłuchiwały;) na klatkach bród ,ploty z koleżankami po 2 h, krew się gotowała bo płaci się z własnej kieszeni na jej pensje. Normalny człowiek szanuje dobra robotę, innymi nie warto się przejmować bo zawsze im będzie coś niepasowa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
no i co? mogla powiedzieć ale nie w obecności osoby, którą te słowa mogly zaboleć !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
8 h to nic, dla niego 12 !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
kolejny palant
"otóż droga Pani, jeśli to czytasz wiedz, że odebrałaś mi chęć do pracy, którą naprawdę lubiłam. " tak napisała kasjerka i to się liczy! Żeby swoją pracę lubić, niewżne jakie ma się wykształcenie i jaką pracę sie wykonuje. Co z tego, że ktoś jest po najlepszym uniwerku, przed nazwiskiem kilka skrótów, a dusi się w swojej pracy? Niektórzy lubią sprzątać, inni sadzić kwiatki, inni są lekarzami czy prawnikami z powolania i jest ok. Ale każdy zawód jest potrzebny. I nikt nie ma prawa osądzać, tego co ktoś lubi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
buhahhahaha - małpa która chodzi do teatru :) Słuchaj stary - inteligent potrafi zagadać z każdym i nie powie mu wprost, że jest głupi bo na co i po co. Ty zaś jesteś głupkiem z pokolenia na pokolenie i teraz grasz inteligenta - taka właśnie jest różnica mistrzu. Jedyne wytłumaczenie negatywnego zachowania jednej małpy wobec drugiej jest chęć wywyższenia się tej pierwszej przez obniżenie tej drugiej. Słowem - twoje wybijanie się ma więcej wspólnego z szambem i studzienką niż kulturą i ambicją. Pozdro matołku :*
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tak. Sporo się uczyłam i dzięki temu mam teraz chociażby sieć prywatnych przedszkoli. Ale widzę, że jesteś osobą o niskich lotach gdyż nie zrozumiałeś o czym tak na prawdę napisałam ... Jeżeli ktoś ma POTENCJAŁ i "głowę na karku" to po każdym kierunku może zajść daleko ... Kierunki humanistyczne mają to do siebie, że można na nich przesiedzieć 3 lata, bez problemu wszystko zaliczyć w ogóle nie ucząc się. Jednakże to wynika z czystej głupoty osób postępujących tak, gdyż w ogóle nie dbają w ten sposób o swój rozwój ... i później pracują np. na kasie i twierdzą, że nie ma innej pracy. Jak po studiach nie ma się żadnej wiedzy merytorycznej ani praktycznej, a kierunek wybrało się tylko dlatego, że były jeszcze wolne miejsca to rzeczywiście mają rację, iż po takich "studiach" nie ma pracy. W związku z tym wszystkim dążącym do celu i wiedzącym, co tak na prawdę w życiu chcą robić życzę powodzenia :) A osobom, które są na przypadkowych kierunkach proponuję po prostu z nich zrezygnować.
tak właśnie ten sam, a to Ty jesteś jednym z ponad 150 pół główków z których właśnie się śmieje do rozpuku? Tak to Ty! Brawo to kolejny krok twojego IQ w strone małpy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
:( ...............

Masz tupet dziewczyno,

że będąc kasjerką masz czelność mieć własne zdanie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Bo to, wbrew pozorom, bardzo ciezka praca, ktora malo kto chcial wykonywac. Pamietam, ze po powrocie z pracy chlopaki nie mieli sily chleba ukroic.
Akurat TP S.A. stosunkowo dobrze placila.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ale spokojnie, bez nerwów :)
Ja też to pisałem do" bezszelestnego" i przeczytałem temat od początku.
I nawet sprawdziłem jeszcze raz i mój post ustawił się tam gdzie trzeba.

Pozdrawiam
Marcel o co Tobie chodzi? moja "aluzja" jest do bezszelestnego Ninja,więc przeczytaj temat od początku zamiast wysnuwać głupie wnioski.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
z czego sie cieszysz debilko ze musialas wyslas 300 cv zeby sie do ciebie z akwizycji odezwali? przez takich jak ty mowi sie o nas spozniony narod
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Cooo ? leczymy frustracje gamoniu ?
No chyba, że jesteś kolejnym trolem i masz satysfakcję z tego jak ludzie się irytują to zapraszam do specjalisty od główki - może pomoże :)

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (337 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Kawa czy Herbata - rano (221 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry