Widok

bycie kasjerem

Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
dzisiaj będąc w pracy obsługiwałam stałą klientkę. była z córką. kiedy kasowałam jej zakupy w pewnym momencie córka zapytała czy może usiąść na krześle kasjera na kasie przede mną. matka odpowiedziała : " a siadaj, jak nie będziesz się uczyła to tak będziesz siedziała". Myślałam, że wstanę i jej coś zrobię ! chyba widziała moją minę, ponieważ zapuściła buraka i próbowała to odkręcić co w rezultacie skończyło się pytaniem do mnie - " bo ciężka to praca, prawda? ". ja jej na to z uśmiechem, " ależ skąd, nie jest ciężka" .
Jak można powiedzieć coś tak bezmyślnie ?! Czy ta kobieta ma choć odrobinę rozsądku ? Dlaczego paple co jej ślina na język przyniesie i nie pomyśli, że takimi słowami może kogoś po prostu zranić. otóż droga Pani, jeśli to czytasz wiedz, że odebrałaś mi chęć do pracy, którą naprawdę lubiłam. i wiedz kobieto, że żeby pracować na kasie potrzeba nie lada cierpliwości i odwagi, ten stres i brud z którym musimy się codziennie zmagać wymaga opanowania i uśmiechu. mam nadzieję, że jeszcze do mnie zawitasz, wtedy powiem Ci w oczy to czego nie powiedziałam dzisiaj.
Kasjer to też człowiek, bez nas sami byście się nie obsłużyli.
Jest mi przykro, bo choć skończyłam szkoły i nadal się uczę, czuję się jak jakiś wyrzutek, człowiek gorszy, niepotrzebny. DZIĘKUJĘ PANI ZA TE SŁOWA. TERAZ WIEM, ŻE LUDZIE W POLSCE TO CHAMY
popieram tę opinię 172 nie zgadzam się z tą opinią 13
debil z Ciebie stary:P mam nadzieję że życie odpłacci za Twoje gorzkie słowa:> robaku obleśny
popieram tę opinię 61 nie zgadzam się z tą opinią 4
Już dłuższy czas pracuję w handlu i dla mnie istnieją 2 zasady, które jak się wkurzam to przedstawiam klientom...
1) Klient ma zawsze rację
2) Nie zadzieraj z osobą, która podaje Ci jedzenie :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

kasjer prace zmienic moze a cham chamem pozostanie, kultury nie ucza w zadnej szkole

to trzeba wyssac z mlekiem matki...
popieram tę opinię 70 nie zgadzam się z tą opinią 1
na tyle stać "polaczka! ha, ha. Pełen prymityw. Paaa....
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 13
Nic tak nie boli jak prawda, wiadoma sprawa. Hipokryci, byście mnie utopili w łyżce wody, tacy z was porządni ludzie i wzorowi katolicy...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 25
w szczególności tych z kropką ...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
tutaj się z Tobą zgodze, studentki bardzo dobrze zarabiają, a jak sie juz naprawde postaraja to na dobę potrafią wyciagnac wiecej niz nie jeden vice-derektor wiekszych firm
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
TEZ PODOBNIE POWTARZAM DZIECKU:)
ALBO BĘDZIESZ KASJERKA W BIEDRONCE ALBO NAUCZYCIELKĄ..WIĘC UCZ SIĘ I BĄDŹ ZARADNA :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
nie wyzywaj mnie od katolików i sam oceń siebie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6

tylko w Polsce podchodzi sie z lekcewazeniem do

ludzi wykonujacych prace kasjerki, smieciarza, kominiarza itp. moi rodzice znali pania hrabine, ktora ze wzgledu na swoje pochodzenie, slynne arystokratyczne nazwisko nie mogal znalesc pracy ani wbiurze, ani jako nauczycoelka i pracowala jako sprzataczka a potem sprzedawczyni w sklepie- zawsze powtarzala to swojej rodzinie i moim rodzicom,z e zadna praca nie hanbi, a miec prace to naprawde cenny skarb. tego samego uczyli mnie rodzice a ja uczylem swoich synow a teraz my uvzymy tego nastepne pokolenie. Wielu ludzi po 2 wojnie swiatowej z tzw. terenow Pomorza o niemieckich nazwiskach tez nie moglu znalezc pracyzgodnie z wykzsatlecniem. Polacy komnisci zabraniali im pracowac w uzredac, w szkolach. jedynie parac tez jako sprzataczki, sprzedawcy byla osiagalna a byli to tez ludzie wyksztalceni, po studiach co rzadkoscia bylo wrsod Polakow. sam pracowalem z ludzmi i wiem jacy moga byc dokuczliwi klienci, o tzw. specjalnym zapaszku potu, wodki juz nie wpsomne. ta pani co tak opowiedziala do kasjerki widac jak wychowuje swoej dziecko, bez szacunku do innej pracy. jestem ciekaw czy bedac jednym zywicielem rodziny z tytulem magistra inie mogac znalezc pracy perzez rok -dwa lata to napewno z checia wzielaby prace kasjerki, a moze wolalaby lepiej platan prace prostytutki.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie wiem co ludzie mają do pedagogiki. Wcale nie jest to łatwy i przyjemny kierunek, biorąc pod uwagę wszechstronność zarówno merytoryczną, jak i praktyczną, jaką pedagog musi posiadać. Jeżeli ktoś skończył pedagogikę na Ateneum to rzeczywiście może mieć problem z pracą, ale jeżeli ktoś jest dobrze prosperującym absolwentem uczelni wyższej ( a nie szkoły dla zaświadczenia do ZUS) to znajdzie pracę. Podzielam także, że można znaleźć lepszą pracę niż na kasie. Ja jakoś znalazłam ... i wcale nie pomagał mi w tym tatuś, czy ktokolwiek z mojej rodziny. Do wszystkiego doszłam sama, ciężką pracą. Jakby nie patrzeć ... sporo się uczyłam :).
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

a roznica pomiedzy czlowiekiem kulturalnym a prostakiem

jest kochaniutki taka, ze ten pierwszy wie kiedy zamknac twarz i swoje widzimisie w danym temacie zostawic dla siebie, ten drugi natomiast pieprzy trzy po trzy przekonany o swojej racji, ten drugi przypadek to ty i obawiam sie ze z takim nastawieniem do zycia wysokich poziomow raczej nie osiagniesz, a jesli kiedykolwiek znajdziesz sie w tak zwanym "towarzystwie" to po uslyszeniu prawdy z twoich ust kulturalni ludzie beda mieli miny jakby ktos w ich obecnosci puscil glosnego baka...
takie barwne porownanie :D
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 1
Palancie jeden jak ja bym cie kasował to, jak by cie na noszach zabrali byś się cieszył.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 5
Brawo kolego!!! Trafna wypowiedź.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2
Banda z was zazdrośników i nierobów po prostu! Żal! A że praca jest to widać chociażby po portalu trojmiasto.pl w zakładce praca, każdy tam znajdzie coś dla siebie, no, oczywiście jeśli chce. W UP też jest sporo ogłoszeń, no ale trzeba mieć wykształcenie, więc, sorry! Mi pracy nikt nie załatwił, wysyłałam dużo CV, owszem i na rozmowie też byłam nie jednej, nie ze wszystkich firm się do mnie odezwano, ale z niektórych owszem i znalazłam coś co mi odpowiada. Naprawde, nie mówcie, że pracy nie ma bo sami siebie kompromitujecie! Ale wiem, są takie rodziny i pokolenia co uważają że wszystko im się należy, że powinni wszystko dostać, mieszanie, pracę i żyją od zasiłku do zasiłku. Trzeba brać odpowiedzialność za własne życie a nie wiecznie narzekać, że nic nie ma, a bo "ja nie mam tatusia gdzieś tam"! Srutututu za przeproszeniem! Ja nie mam w ogóle tatusia bo nie żyje od kiedy miałam 0,5 roku i co? Mam płakać że mi tatuś nie załatwi pracy? Nie! znalazłam sobie prace i DA SIĘ!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5
Rozumiem twój żal, ale skoro mówisz, że ta kobieta była zmieszana i próbowała to odkręcić, po prostu popełniła dużą gafę. Czasami tak się zdarza, że mówimy nie do końca to co chcielibyśmy powiedzieć.
Nie wiem czy jest sens mówienia jej w oczy co sobie pomyślałaś. Bo jeśli zrobiła to bezmyślnie i nie ma skruchy nie będzie jej miała rowniez po twoich wyrzutach. A jeśli to było po prostu przejęzyczenie, to mylić się jest ludzką rzeczą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Kim jesteś? Bo, że burak to już wszyscy wiemy. Ale jeszcze ktoś? Jeszcze jakiś przymiotnik czy rzeczownik? Szkoda słów na takich.... tutaj stwierdzam, że słów oddających takie bezmózgowie też brak.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
nastepna wróżka
Katolika przez monitor wyczuwa
no ale każda okazja jest dobra by Chrześcijan zaatakować
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8
tj sam nie rozumiesz tego słowa a się mądrzysz.

eh...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
użyłem < < > > i mi wcięło cytat. wklejam ponownie:

bynajmniej ‘wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z następującą partykułą nie)

Głos miał donośny, ale bynajmniej nie przykry.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

gdzie warto studiowac (9 odpowiedzi)

Osoby szukające uczelni z przyjaznym podejściem powinny zainteresować się Uczelnią...

Własna firma? (56 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was prowadzi własna firmę i pracuje jako Wirtualna asystentka? Z tego co słyszałam to...

Grajdołki (305 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry