Widok

bycie kasjerem

Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
dzisiaj będąc w pracy obsługiwałam stałą klientkę. była z córką. kiedy kasowałam jej zakupy w pewnym momencie córka zapytała czy może usiąść na krześle kasjera na kasie przede mną. matka odpowiedziała : " a siadaj, jak nie będziesz się uczyła to tak będziesz siedziała". Myślałam, że wstanę i jej coś zrobię ! chyba widziała moją minę, ponieważ zapuściła buraka i próbowała to odkręcić co w rezultacie skończyło się pytaniem do mnie - " bo ciężka to praca, prawda? ". ja jej na to z uśmiechem, " ależ skąd, nie jest ciężka" .
Jak można powiedzieć coś tak bezmyślnie ?! Czy ta kobieta ma choć odrobinę rozsądku ? Dlaczego paple co jej ślina na język przyniesie i nie pomyśli, że takimi słowami może kogoś po prostu zranić. otóż droga Pani, jeśli to czytasz wiedz, że odebrałaś mi chęć do pracy, którą naprawdę lubiłam. i wiedz kobieto, że żeby pracować na kasie potrzeba nie lada cierpliwości i odwagi, ten stres i brud z którym musimy się codziennie zmagać wymaga opanowania i uśmiechu. mam nadzieję, że jeszcze do mnie zawitasz, wtedy powiem Ci w oczy to czego nie powiedziałam dzisiaj.
Kasjer to też człowiek, bez nas sami byście się nie obsłużyli.
Jest mi przykro, bo choć skończyłam szkoły i nadal się uczę, czuję się jak jakiś wyrzutek, człowiek gorszy, niepotrzebny. DZIĘKUJĘ PANI ZA TE SŁOWA. TERAZ WIEM, ŻE LUDZIE W POLSCE TO CHAMY
popieram tę opinię 172 nie zgadzam się z tą opinią 13
Widać sam gnoju jesteś na wyższym stanowisku skoro się tak wypowiadasz i tym sposobem wypowiedzi widać u Ciebie brak szacunku dla innych...tak Ciebie to kręci hm?

Uważasz,że nie ma ludzi wykształconych siedzących na kasie? bez tej osoby z******byś się a nie zakupy robił...

Głowa mnie boli jak czytam takie wypowiedzi tak twoja,uważasz się za lepszego bo nie jesteś kasjerem? TO TEŻ PRACA A PRACA NIE HAŃBI!

Kto w ogóle Tobie powiedział,że niby ta osoba się nie uczy??!!! no kto??!!

Kierujesz się jakimiś pierdolonymi stereotypami,które są przekazywane z pokolenia na pokolenie...niech zgadnę od kogo to usłyszałeś.....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlaczego nie podałas baby na policję za naruszenie Twojej nietykalności?
Proste myślenie prostej baby.
Czasem niektórym nauka nie pomaga.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na to jest tylko jedna rada - śmiech! Nic ponad to! Nie przejmuje się prostackimi tekstami takich różnych niedowartościowanych klientów. To ich problem. A Ty zdobywasz bardzo cenne doświadczenie zawodowe i nie ma naprawdę znaczenia gdzie, ważne żeby robić to dobrze. Życzę uśmiechu i głowa do góry. A tak poza tym to uprzejmość jest cnotą królów. Bądź uprzejma pomimo wszystko - to jest do zrobienia. Zawsze uśmiech i uprzejmość - choćby Ci się sam scyzoryk w kieszeni otwierał na chamstwo klienteli. Pozdrawiam !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciekawe gdzie byś robił mądralo zakupy gdyby nie takie osoby jak kasjerki, ciekawe co byś robił ze śmieciami gdyby nie tacy ludzie, którzy opróżniają śmietniki??? Przykłady można mnożyć w nieskończoność. Zastanowiłeś się kiedyś nad tym? Każdy zawód jest potrzebny i każdemu należy się szacunek. Pomyśl nad tym następnym razem zanim otworzysz swoją niewyparzoną buźkę bezszelestny ninja...
Buraczku, ja te kasy znam już od dwóch lat, najpierw w Australii teraz w UK. I nie mam problemu z nimi...... To chyba ty go masz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polacy to chamy. W ciągu 12 h pracy dziennie naliczam jedną maksymalnie dwie osoby które powiedzą "dzień dobry". Gdy już na taką osobę trafiam wiem, że to sympatyczny klient i się nie mylę. 90% tych klientów to ... sprzedawcy lub kasjerzy czyli ludzie tacy jak ja. Reszta to ludzie których rodzice nie nauczyli że się mówi "dzień dobry", "do widzenia" czy "przepraszam".
To co powiedziała klientka świadczy o jej prostactwie. Powinna powiedzieć córce " jak nie będziesz się uczyć będziesz taka jak ja ".
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bycie Polakiem

Takie wyciągasz wnioski z tej całej historii że Polacy to chamy? Jeśli nawet ta cała opowiastka jest prawdziwa to taki wniosek mogła wyciągnąć tylko czytelniczka G_Wnianej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Polacy to chamy. W ciągu 12 h pracy dziennie naliczam jedną maksymalnie dwie osoby które powiedzą "dzień dobry". Gdy już na taką osobę trafiam wiem, że to sympatyczny klient i się nie mylę. 90% tych klientów to ... sprzedawcy lub kasjerzy czyli ludzie tacy jak ja. Reszta to ludzie których rodzice nie nauczyli że się mówi "dzień dobry", "do widzenia" czy "przepraszam".
dokładnie !!! nawet jesli ktos nie robi studiów i tak pracuje nie oznacza ze jest gorszy Każdy ma swoja role i tyle
~bezszelestny ninja - to ty jesteś tym z forum którego ojciec wykorzystywał?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
masakra po prostu takie zachowanie tej klientki !!! Beszczelność na maxa Mogła się zastanowić co mówi Teraz jest bardzo ciezko z praca i kazdy etat jest dobry tym bardziej jak sie uczysz Ja nigdy nie patrze na nikogo z gory nie wolno tak robic
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
i niestety tak jest - polacy 2 x mocniej wjeżdzają na innych niż sa ujeżdżani. Taki tępy i chamski naród. No ale cóż - został sam odpad genetyczny - inteligencje wybiła rosja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Klienci nie mają szacunku do kasjerów, nie zdając sobie sprawy, że często taki kasjer ma o wiele więcej oleju w głowie niż oni sami. Bardzo wielu studentów w ten sposób sobie dorabia i świadczy to o ich zaradności, bo potrafią pogodzić studia (często dzienne) z pracą na kasie. Przyjdzie "ważny klient" i bezmyślnie pieprzy głupoty, gardząc tymi którzy go obsługują.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bym cie chcial posadzic na kasie na 8 godzin i ciekawe co bys wtedy powiedzial .... bez komentarza
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Załóż, bo najlepiej o tym wiesz.
Typowy przedstawiciel generacji "nic".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślisz, że jesteś lepsza. Pamiętaj, że jak teraz uczysz chamstwa swoje dziecko, to na starość ono nie poda ci szklanki. Uczysz je właśnie chamstwa i braku szacunku do ludzi. Różnie ludziom układa się w życiu. Lepsze są kasjerki itp. niż ludzie z grubą kasą, ale bez serca do innych ludzi!Każdemu noga kiedyś podwinie się i kto im poda rękę, kiedy będą biedni? A, tak każdemu życie daje nauczkę!
"Czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci".
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Następny cham. Napisz coś więcej i pokaż kim jesteś, a potwierdzisz to. W internecie każdy może być lepszy niż jest w rzeczywistości. Szczególnie wyśmiewając i obrażając innych ludzi.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (220 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (330 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry