Widok

bycie kasjerem

Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
dzisiaj będąc w pracy obsługiwałam stałą klientkę. była z córką. kiedy kasowałam jej zakupy w pewnym momencie córka zapytała czy może usiąść na krześle kasjera na kasie przede mną. matka odpowiedziała : " a siadaj, jak nie będziesz się uczyła to tak będziesz siedziała". Myślałam, że wstanę i jej coś zrobię ! chyba widziała moją minę, ponieważ zapuściła buraka i próbowała to odkręcić co w rezultacie skończyło się pytaniem do mnie - " bo ciężka to praca, prawda? ". ja jej na to z uśmiechem, " ależ skąd, nie jest ciężka" .
Jak można powiedzieć coś tak bezmyślnie ?! Czy ta kobieta ma choć odrobinę rozsądku ? Dlaczego paple co jej ślina na język przyniesie i nie pomyśli, że takimi słowami może kogoś po prostu zranić. otóż droga Pani, jeśli to czytasz wiedz, że odebrałaś mi chęć do pracy, którą naprawdę lubiłam. i wiedz kobieto, że żeby pracować na kasie potrzeba nie lada cierpliwości i odwagi, ten stres i brud z którym musimy się codziennie zmagać wymaga opanowania i uśmiechu. mam nadzieję, że jeszcze do mnie zawitasz, wtedy powiem Ci w oczy to czego nie powiedziałam dzisiaj.
Kasjer to też człowiek, bez nas sami byście się nie obsłużyli.
Jest mi przykro, bo choć skończyłam szkoły i nadal się uczę, czuję się jak jakiś wyrzutek, człowiek gorszy, niepotrzebny. DZIĘKUJĘ PANI ZA TE SŁOWA. TERAZ WIEM, ŻE LUDZIE W POLSCE TO CHAMY
popieram tę opinię 172 nie zgadzam się z tą opinią 13
ja mam wyższe wykształcenie, a sprzątam biura i zostaje mi ok. 4000 zł na m-c po opłaceniu ZUSu i US. Przy moim wykształceniu-może zarobiłam by ok. 2000 zł. Wolę sprzatać.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
ta pani chyba jakaś stara musiała być... Ma poglądy jak moja babcia, czyli że jak się człowiek uczy to wszystko będzie ok i zrobi karierę na pewno. A rzeczywistość jest niestety zupełnie inna- obecnie o pracę po studiach jest ciężko, czasem pozostaje zatrudnienie w miejscach zupełnie nie związanych ze skonczonym kierunkiem (np w hipermarkecie).
A poza tym przecież wielu studentów czy uczniów dorabia sobie na kasie....
dziwna ta babka, jakaś niedzisiejsza;p
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki za takie przejęzyczenie
ŻADNA PRACA NIE HAŃBI :) ale niektórym w dupac.... się poprzewracało i za 1500 nie pójdą bo lepiej siedzieć w domu i pierd.... że nikt nic nie daje
To że ktoś pracuje na kasie nie znaczy że jest debilem bez szkoły,jak ktoś wyżej napisał nie mając pracy to wolała bym pracować na kasie jak na dup.. widać pani która to powiedziała poszła by zarabiać na dupie skoro na kasach same nieuki :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Albo pinda której wszystko podstawiali pod nos i wszystko miała w życiu ,przeważnie tez tacy takie teksty mówią .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Sporo się uczyłaś na pedagogice? No proszę Cię, nie załamuj mnie! Nie no spoko, jak komuś wystarcza pensja 1300 to znajdzie pracę, z tym, że chyba nie bardzo warto, bo i nie posiadając wykształcenia w tym kierunku można zarabiać lepiej... Wiem, wiem, powiesz pewnie że dla satysfakcji też można pracować, ale satysfakcja po pracy na kasie? (bo o tej pracy mowa) hmm...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Popieram, bycie kasjerem to nie lada wyczyn ,sama to robie i czasami mam ochote cos powiedziec do klienta ale sie powstrzymuje.Pewnie zdarza sie wam rzucanie karta platnicza przez pana-pania w gajerze bo to elita i sobie moze tak robic,lub rozmawiac przez telefon w czasie kiedy powinien placic .ludzie nie zdaja sobie sprawy jaka to jest praca i o ktorej kasjer konczy prace ,nie kiedy zamykaja sklep o pol godziny pozniej czasami bo trzeba sie jescze rozliczyc ale kogo to obchodzi ze my tez mamy rodziny.........
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zachowanie tej klientki było nie na miejscu, należy szanować wszystkich ludzi, bo każdy człowiek i zawód jest potrzebny. Klientka ta pokazała swojemu dziecku jak poniżyć drugiego człowieka, chyba sama ma kompleksy, być może żeby nie mąż to sama byłaby sprzedawcą. W Polsce jest bardzo dużo ludzi którzy z wyższym wykształceniem, oraz doświadczeniem zawodowym, wykonują zawód sprzedawcy, ponieważ nie ma etatów na konkretnych stanowiskach, lub nie ma się znajomych, którzy zaprotegują. Skończone studia nie są też wyznacznikiem wiedzy człowieka, a inteligencje emocjonalna kształtuje się od chwili urodzenia, także klientka ta powinna mieć wyczucie i pomyśleć zanim cokolwiek powiedziała, że może zranić drugą osobę!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
baran !!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jak nie będziesz się uczyła to pójdziesz na studia humanistyczne i potem będziesz pracować w IPN albo zostaniesz politykiem!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
tak to się tylko "humanista" umie czepiać ;p
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
SZACUNKU UCZA W SZKOLE NASI "BIEDNI" NAUCZYCIELE
oczywiscie baba zrobila jeden blad.mianowicie powinna powiedziec to samo dziecku tylko trochę ciszej,zebys nie uslyszała.ja mam syna i zawsze mu pokazuje tych smiesznych ochroniazy w tesco i innych marketach.i zawsze mowie to samo,ucz sie synu jak nie chcesz pracowac za ochlapy tak jak ci panowie.kasjer to tez czlowiek to oczywiste,nalezy mu sie szacunek jak kazdemu innemu uczciwemu czlowiekowi.ale nie ma co sie oszukiwac,na kasie i w ochronie marketow pracuja same gamonie,niezaradni zyciowo ludzie ktorych nikt inny nie chce do pracy przyjac.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
Prowokacja jakiegoś niedouczonego chama. Sam pewnie od 6:00 do 22:00 odśnieża chodniki lub kosi przydrożne rowy, dlatego jest taki zgorzkniały...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polaki Czereśniaki... Wies spiewa i tanczy.. a w swoim Porsche sluchaja Disco Polo :)

chamstwo i tyle

DROGIE PANIE KASJERKI;)

nie przejmujcie się takimi ludźmi. Takie zachowanie świadczy o ich chamstwie.
Nie ma sensu z nimi dyskutować bo i tak wiedzą swoje.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
wiesz czego Ci życzę... żeby Cię wywalili z pracy w której pracujesz obecnie i żebyś musiała sobie poszukać nowej. Zobaczyłabyś wówczas, jak "łatwo" taką pracę znaleźć mimo posiadania dyplomu.
A życzę Ci tego po to, żebyś nie opowiadała synkowi głupot.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ktos musi takze odsniezac chodniki i kosic trawe. ZADNA praca nie chanbi (no moze polityk i nauczyciel). Szanowac powinno sie kazda prace, ktora jest potrzebna. Nie powinno sie oceniac czlowieka po tym jaka prace wykonuje. Czasami prawnik, lekarz lub ksiadz jest wiekszym burakiem niz pani ktora sprzata.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

masakra

tez jestem kasjerka, czytajac te jestem zaskoczona, ze ludzie moga byc tacy beznadziejni, najgorsi sa klienci, którzy maja kase, i sie z tym obnasza i robia afery za to ze siatka kosztuje 10groszy

ja nie wstydze sie swojej pracy i prawda jest taka ze rzeczywiscie bez nas nie dali byscie rady zrobic zakopow, jestescie tak wygodni i leniwi ze nawet bedac stalymi klientami wciaz sie pytacie co gdzie lezy mimo ze kupujecie to codziennie, oczywiscie nie tyczy sie to wszystkich klientow bo na szczescie sa tez tacy ktorzy potrafia nas szanowac, moze po prostu trzeba was zaczac inaczej traktowac? jak Kuba Bogu tak Bog Kubie?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

szanuj człowieka, któremu praca pozostawia brud za paznokciami

Ja pracuję umysłowo, a konkretnie naukowo, ale szanuję ludzi, którzy pracują fizycznie. Moi dziadkowie byli rolnikami i wiem, że fizyczna praca jest potrzebna i dobra.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie obrażaj proszę ludzi którzy ciężko pracują aby nam się żyło lepiej. Prawda jest taka, że im Kto wykonuje gorszą pracę tym bardziej pożyteczną dla nas.

I tutaj nie zawsze rodzaj pracy idzie z wykształceniem, czasami zmuszają człowieka okoliczności i o tym warto pamiętać.

Warto być Człowiekiem przez duże C.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (220 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (330 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry