Widok

bycie kasjerem

Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
dzisiaj będąc w pracy obsługiwałam stałą klientkę. była z córką. kiedy kasowałam jej zakupy w pewnym momencie córka zapytała czy może usiąść na krześle kasjera na kasie przede mną. matka odpowiedziała : " a siadaj, jak nie będziesz się uczyła to tak będziesz siedziała". Myślałam, że wstanę i jej coś zrobię ! chyba widziała moją minę, ponieważ zapuściła buraka i próbowała to odkręcić co w rezultacie skończyło się pytaniem do mnie - " bo ciężka to praca, prawda? ". ja jej na to z uśmiechem, " ależ skąd, nie jest ciężka" .
Jak można powiedzieć coś tak bezmyślnie ?! Czy ta kobieta ma choć odrobinę rozsądku ? Dlaczego paple co jej ślina na język przyniesie i nie pomyśli, że takimi słowami może kogoś po prostu zranić. otóż droga Pani, jeśli to czytasz wiedz, że odebrałaś mi chęć do pracy, którą naprawdę lubiłam. i wiedz kobieto, że żeby pracować na kasie potrzeba nie lada cierpliwości i odwagi, ten stres i brud z którym musimy się codziennie zmagać wymaga opanowania i uśmiechu. mam nadzieję, że jeszcze do mnie zawitasz, wtedy powiem Ci w oczy to czego nie powiedziałam dzisiaj.
Kasjer to też człowiek, bez nas sami byście się nie obsłużyli.
Jest mi przykro, bo choć skończyłam szkoły i nadal się uczę, czuję się jak jakiś wyrzutek, człowiek gorszy, niepotrzebny. DZIĘKUJĘ PANI ZA TE SŁOWA. TERAZ WIEM, ŻE LUDZIE W POLSCE TO CHAMY
popieram tę opinię 172 nie zgadzam się z tą opinią 13
To co powiedziała klientka świadczy o jej prostactwie. Powinna powiedzieć córce " jak nie będziesz się uczyć będziesz taka jak ja ".
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polacy to chamy. W ciągu 12 h pracy dziennie naliczam jedną maksymalnie dwie osoby które powiedzą "dzień dobry". Gdy już na taką osobę trafiam wiem, że to sympatyczny klient i się nie mylę. 90% tych klientów to ... sprzedawcy lub kasjerzy czyli ludzie tacy jak ja. Reszta to ludzie których rodzice nie nauczyli że się mówi "dzień dobry", "do widzenia" czy "przepraszam".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Buraczku, ja te kasy znam już od dwóch lat, najpierw w Australii teraz w UK. I nie mam problemu z nimi...... To chyba ty go masz.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ciekawe gdzie byś robił mądralo zakupy gdyby nie takie osoby jak kasjerki, ciekawe co byś robił ze śmieciami gdyby nie tacy ludzie, którzy opróżniają śmietniki??? Przykłady można mnożyć w nieskończoność. Zastanowiłeś się kiedyś nad tym? Każdy zawód jest potrzebny i każdemu należy się szacunek. Pomyśl nad tym następnym razem zanim otworzysz swoją niewyparzoną buźkę bezszelestny ninja...
Na to jest tylko jedna rada - śmiech! Nic ponad to! Nie przejmuje się prostackimi tekstami takich różnych niedowartościowanych klientów. To ich problem. A Ty zdobywasz bardzo cenne doświadczenie zawodowe i nie ma naprawdę znaczenia gdzie, ważne żeby robić to dobrze. Życzę uśmiechu i głowa do góry. A tak poza tym to uprzejmość jest cnotą królów. Bądź uprzejma pomimo wszystko - to jest do zrobienia. Zawsze uśmiech i uprzejmość - choćby Ci się sam scyzoryk w kieszeni otwierał na chamstwo klienteli. Pozdrawiam !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proste myślenie prostej baby.
Czasem niektórym nauka nie pomaga.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlaczego nie podałas baby na policję za naruszenie Twojej nietykalności?
Widać sam gnoju jesteś na wyższym stanowisku skoro się tak wypowiadasz i tym sposobem wypowiedzi widać u Ciebie brak szacunku dla innych...tak Ciebie to kręci hm?

Uważasz,że nie ma ludzi wykształconych siedzących na kasie? bez tej osoby z******byś się a nie zakupy robił...

Głowa mnie boli jak czytam takie wypowiedzi tak twoja,uważasz się za lepszego bo nie jesteś kasjerem? TO TEŻ PRACA A PRACA NIE HAŃBI!

Kto w ogóle Tobie powiedział,że niby ta osoba się nie uczy??!!! no kto??!!

Kierujesz się jakimiś pierdolonymi stereotypami,które są przekazywane z pokolenia na pokolenie...niech zgadnę od kogo to usłyszałeś.....
Cooo ? leczymy frustracje gamoniu ?
No chyba, że jesteś kolejnym trolem i masz satysfakcję z tego jak ludzie się irytują to zapraszam do specjalisty od główki - może pomoże :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
z czego sie cieszysz debilko ze musialas wyslas 300 cv zeby sie do ciebie z akwizycji odezwali? przez takich jak ty mowi sie o nas spozniony narod
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Marcel o co Tobie chodzi? moja "aluzja" jest do bezszelestnego Ninja,więc przeczytaj temat od początku zamiast wysnuwać głupie wnioski.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ale spokojnie, bez nerwów :)
Ja też to pisałem do" bezszelestnego" i przeczytałem temat od początku.
I nawet sprawdziłem jeszcze raz i mój post ustawił się tam gdzie trzeba.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bo to, wbrew pozorom, bardzo ciezka praca, ktora malo kto chcial wykonywac. Pamietam, ze po powrocie z pracy chlopaki nie mieli sily chleba ukroic.
Akurat TP S.A. stosunkowo dobrze placila.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz tupet dziewczyno,

że będąc kasjerką masz czelność mieć własne zdanie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
:( ...............
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
tak właśnie ten sam, a to Ty jesteś jednym z ponad 150 pół główków z których właśnie się śmieje do rozpuku? Tak to Ty! Brawo to kolejny krok twojego IQ w strone małpy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tak. Sporo się uczyłam i dzięki temu mam teraz chociażby sieć prywatnych przedszkoli. Ale widzę, że jesteś osobą o niskich lotach gdyż nie zrozumiałeś o czym tak na prawdę napisałam ... Jeżeli ktoś ma POTENCJAŁ i "głowę na karku" to po każdym kierunku może zajść daleko ... Kierunki humanistyczne mają to do siebie, że można na nich przesiedzieć 3 lata, bez problemu wszystko zaliczyć w ogóle nie ucząc się. Jednakże to wynika z czystej głupoty osób postępujących tak, gdyż w ogóle nie dbają w ten sposób o swój rozwój ... i później pracują np. na kasie i twierdzą, że nie ma innej pracy. Jak po studiach nie ma się żadnej wiedzy merytorycznej ani praktycznej, a kierunek wybrało się tylko dlatego, że były jeszcze wolne miejsca to rzeczywiście mają rację, iż po takich "studiach" nie ma pracy. W związku z tym wszystkim dążącym do celu i wiedzącym, co tak na prawdę w życiu chcą robić życzę powodzenia :) A osobom, które są na przypadkowych kierunkach proponuję po prostu z nich zrezygnować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
buhahhahaha - małpa która chodzi do teatru :) Słuchaj stary - inteligent potrafi zagadać z każdym i nie powie mu wprost, że jest głupi bo na co i po co. Ty zaś jesteś głupkiem z pokolenia na pokolenie i teraz grasz inteligenta - taka właśnie jest różnica mistrzu. Jedyne wytłumaczenie negatywnego zachowania jednej małpy wobec drugiej jest chęć wywyższenia się tej pierwszej przez obniżenie tej drugiej. Słowem - twoje wybijanie się ma więcej wspólnego z szambem i studzienką niż kulturą i ambicją. Pozdro matołku :*
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
"otóż droga Pani, jeśli to czytasz wiedz, że odebrałaś mi chęć do pracy, którą naprawdę lubiłam. " tak napisała kasjerka i to się liczy! Żeby swoją pracę lubić, niewżne jakie ma się wykształcenie i jaką pracę sie wykonuje. Co z tego, że ktoś jest po najlepszym uniwerku, przed nazwiskiem kilka skrótów, a dusi się w swojej pracy? Niektórzy lubią sprzątać, inni sadzić kwiatki, inni są lekarzami czy prawnikami z powolania i jest ok. Ale każdy zawód jest potrzebny. I nikt nie ma prawa osądzać, tego co ktoś lubi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
kolejny palant
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (220 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (332 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry