Widok

bycie kasjerem

Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
dzisiaj będąc w pracy obsługiwałam stałą klientkę. była z córką. kiedy kasowałam jej zakupy w pewnym momencie córka zapytała czy może usiąść na krześle kasjera na kasie przede mną. matka odpowiedziała : " a siadaj, jak nie będziesz się uczyła to tak będziesz siedziała". Myślałam, że wstanę i jej coś zrobię ! chyba widziała moją minę, ponieważ zapuściła buraka i próbowała to odkręcić co w rezultacie skończyło się pytaniem do mnie - " bo ciężka to praca, prawda? ". ja jej na to z uśmiechem, " ależ skąd, nie jest ciężka" .
Jak można powiedzieć coś tak bezmyślnie ?! Czy ta kobieta ma choć odrobinę rozsądku ? Dlaczego paple co jej ślina na język przyniesie i nie pomyśli, że takimi słowami może kogoś po prostu zranić. otóż droga Pani, jeśli to czytasz wiedz, że odebrałaś mi chęć do pracy, którą naprawdę lubiłam. i wiedz kobieto, że żeby pracować na kasie potrzeba nie lada cierpliwości i odwagi, ten stres i brud z którym musimy się codziennie zmagać wymaga opanowania i uśmiechu. mam nadzieję, że jeszcze do mnie zawitasz, wtedy powiem Ci w oczy to czego nie powiedziałam dzisiaj.
Kasjer to też człowiek, bez nas sami byście się nie obsłużyli.
Jest mi przykro, bo choć skończyłam szkoły i nadal się uczę, czuję się jak jakiś wyrzutek, człowiek gorszy, niepotrzebny. DZIĘKUJĘ PANI ZA TE SŁOWA. TERAZ WIEM, ŻE LUDZIE W POLSCE TO CHAMY
popieram tę opinię 172 nie zgadzam się z tą opinią 13
TEZ PODOBNIE POWTARZAM DZIECKU:)
ALBO BĘDZIESZ KASJERKA W BIEDRONCE ALBO NAUCZYCIELKĄ..WIĘC UCZ SIĘ I BĄDŹ ZARADNA :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
tutaj się z Tobą zgodze, studentki bardzo dobrze zarabiają, a jak sie juz naprawde postaraja to na dobę potrafią wyciagnac wiecej niz nie jeden vice-derektor wiekszych firm
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3
w szczególności tych z kropką ...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nic tak nie boli jak prawda, wiadoma sprawa. Hipokryci, byście mnie utopili w łyżce wody, tacy z was porządni ludzie i wzorowi katolicy...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 25
na tyle stać "polaczka! ha, ha. Pełen prymityw. Paaa....
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 13

kasjer prace zmienic moze a cham chamem pozostanie, kultury nie ucza w zadnej szkole

to trzeba wyssac z mlekiem matki...
popieram tę opinię 70 nie zgadzam się z tą opinią 1
Już dłuższy czas pracuję w handlu i dla mnie istnieją 2 zasady, które jak się wkurzam to przedstawiam klientom...
1) Klient ma zawsze rację
2) Nie zadzieraj z osobą, która podaje Ci jedzenie :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
debil z Ciebie stary:P mam nadzieję że życie odpłacci za Twoje gorzkie słowa:> robaku obleśny
popieram tę opinię 61 nie zgadzam się z tą opinią 4
Aleś Ty prosty...aż słoma z butów wystaje!!!!
popieram tę opinię 62 nie zgadzam się z tą opinią 7
Masz rację. Nie twierdzę, że studiowanie jest złe. Twierdzę, że ludzie źle do tego podchodzą. Trzeba zmienić mentalność ludzi, którzy w dobie powszechnego szkolnictwa wyższego, twierdzą, że zdobycie wyższego wykształcenia jest kluczem do bram kariery - a to nie prawda, szczególnie gdy człowiek wybierze jeden z wielu z-dupy-wziętych-kierunków.

Polski system szkolnictwa jest oparty na złych fundamentach - zabija w ludziach osobowość, kreatywność i przede wszystkim zainteresowania do czegokolwiek. Próbujemy nauczyć wszystko o wszystkim, zamiast wykształcić zainteresowania w konkretnych dziedzinach.

Szkoły wyższe masowo przyjmują ludzi, ponieważ wiąże się to z określonymi profitami, gdzie stawka jest liczona "za głowę", a nie za osiągi. I w ten sposób młodzi ludzie idą "studiować", by przedłużyć sobie o te parę lat dzieciństwo.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Uszy do góry! Ja pracuję w szpitalu i wiem jak potrafi rozdrażnić pacjent w moim przypadku. Anic bardziej nie wkurza jak zapytanie z usmiechem na twarzy: "widzę, że jest Pani zdenerwowana, czy mogę jakoś pomóc?" Furiat chce się wyżyć na kimś i co? Odbiera to wszelkie argumenty.
Ja chylę czoła przed kasjerkami zwłaszcza w hipermarketach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jezu....
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4
sprawdź lepiej w słowniku znaczenie słowa "bynajmniej" analfabeto.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
TAK OKROPNIE NIEWDZIĘCZNA PRACA. NIEWARZNE CZY TO SUPERMARKET BO PRACUJĄC W EURORTVAGD OBERWAŁAM OD KLIENTKI WORKAMI DO ODKURZACZA BO KASA CHWILOWO NIECHYTAŁA CEN CÓŻ BYWA BRAK WYCHOWANIA I SZACUNKU !
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ta jasne, każdy kasjer ma mgr przed nazwiskiem... Jest część takich ludzi, tylko są to absolwenci tak mierni, że nie dostali innej pracy albo kierunków typu "wydział gier i zabaw". Trzeba trochę pomyśleć przed rozpoczęciem minimum 5-cio letniej nauki. Zwłaszcza, że studia wybieramy będąc już świadomym konsekwencji swoich wyborów. Oczywiście najłatwiej mieć pretensje do calego świata, typowe.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
6 zł/h w połowie lat 90.?? Za kopanie rowów?? No to źle bynajmniej nie mieli...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0
W polaczkowie większość klientów jest za głupia aby dać sobię radę z tak zaawansowaną technologią .
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4
Co ty chcesz od zawodówek? Jak skończyć taką to masz większe widoki na przyszłość nie po uniwerku. Kiedyś księgowej wystarczyła zawodówka albo liceum profilowane teraz uczą się 5 lat teorii a nie wiedzą jak pita wypełnić.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
Aż dziwne, że umiesz pisć będąc kasjerką! Masz racje kasjer to zawód bez którego społeczeństwo nie mogło by funkcjonowac. Trzeba było się uczyć! Też zawsze mówię dziecku, żeby się uczyło. Inaczej skończy w biedronce lub przy łopacie! Klient nasz pan, pamietaj o tym! Następnym razem jak jej odpyskujesz to polecisz z roboty, takie życie!
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 174
sobiesiakowa? tatuś w totalizatorze już pracę załatwił?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (220 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (332 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry