Widok

bycie kasjerem

Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
dzisiaj będąc w pracy obsługiwałam stałą klientkę. była z córką. kiedy kasowałam jej zakupy w pewnym momencie córka zapytała czy może usiąść na krześle kasjera na kasie przede mną. matka odpowiedziała : " a siadaj, jak nie będziesz się uczyła to tak będziesz siedziała". Myślałam, że wstanę i jej coś zrobię ! chyba widziała moją minę, ponieważ zapuściła buraka i próbowała to odkręcić co w rezultacie skończyło się pytaniem do mnie - " bo ciężka to praca, prawda? ". ja jej na to z uśmiechem, " ależ skąd, nie jest ciężka" .
Jak można powiedzieć coś tak bezmyślnie ?! Czy ta kobieta ma choć odrobinę rozsądku ? Dlaczego paple co jej ślina na język przyniesie i nie pomyśli, że takimi słowami może kogoś po prostu zranić. otóż droga Pani, jeśli to czytasz wiedz, że odebrałaś mi chęć do pracy, którą naprawdę lubiłam. i wiedz kobieto, że żeby pracować na kasie potrzeba nie lada cierpliwości i odwagi, ten stres i brud z którym musimy się codziennie zmagać wymaga opanowania i uśmiechu. mam nadzieję, że jeszcze do mnie zawitasz, wtedy powiem Ci w oczy to czego nie powiedziałam dzisiaj.
Kasjer to też człowiek, bez nas sami byście się nie obsłużyli.
Jest mi przykro, bo choć skończyłam szkoły i nadal się uczę, czuję się jak jakiś wyrzutek, człowiek gorszy, niepotrzebny. DZIĘKUJĘ PANI ZA TE SŁOWA. TERAZ WIEM, ŻE LUDZIE W POLSCE TO CHAMY
popieram tę opinię 172 nie zgadzam się z tą opinią 13
8 h to nic, dla niego 12 !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no i co? mogla powiedzieć ale nie w obecności osoby, którą te słowa mogly zaboleć !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak jesteś dobry w swojej robocie to ludzie będą Cie cenić, obojętnie czy piszesz programy komputerowe czy zamiatasz ulice..Prace trzeba lubić i być z niej dumnym, jak jakiś burak potrafi Cie wyprowadzić z równowagi durnym komentarzem to znaczy ze się tej pracy wstydzisz a w taki sposób nie będziesz w niej dobry.Mamy w bloku Pania co sprząta, każdy kłania się jej, wita, babka jest dobra w tym co robi nie ściemnia nie obija,praktycznie nie widzę jej a widzę ze jest czysto,wcześniej były i takie które nakryłem jak pod drzwiami podsłuchiwały;) na klatkach bród ,ploty z koleżankami po 2 h, krew się gotowała bo płaci się z własnej kieszeni na jej pensje. Normalny człowiek szanuje dobra robotę, innymi nie warto się przejmować bo zawsze im będzie coś niepasowa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pozdrawiam twoja logikę, nie ma się najlepiej jak widac.
"Słuchaj stary - inteligent potrafi zagadać z każdym i nie powie mu wprost, że jest głupi bo na co i po co. Ty zaś jesteś głupkiem"

Czyli mówiąc mi wprost, że jestem głupkiem wykluczasz swoją inteligencje. Kolejny krok w strone ilorazu inteligencji małpy. Gratulacje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
"DZIĘKUJĘ PANI ZA TE SŁOWA. TERAZ WIEM, ŻE LUDZIE W POLSCE TO CHAMY"

Dziwisz sie dlaczego? Ta pani wpaja corce takie oto "wartosci zyciowe". Biedne dziecko tez bedzie w ten sposob ludzi traktowac. Tak to na naszych oczach rosnie nam kolejne pokolenie chamow. Nie ma nic gorszego niz pogarda innymi i ocena ich na podstawie zawodu czy wyksztalcenia. Widac jakiimi wartosciami ludzie sie kieruja. Masakra.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
ty chyba w papę dawno nie dostałeś złośliwy c***u
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
człowieku masz po prostu przerost prostaty nad inteligencją i tyle Ci powiem bo nawet mi szkoda wyrażać opinije na twój temat bo pewnie i tak jej nie zrozumiesz, pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
no lepiej nie mogłeś tego ująć kolego ;-) bardzo trafna odpowiedź
"Lekcje wyczucia i dobrego wychowania pobiera się w domu. Szkoda ze dziecko trafiło na tak kiepskiego nauczyciela".

Wyleciałabyś?
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Widać, że praca nauczycieli Ciebie omijała z daleka - niedouku!

Najpierw zajrzyj do słownika, potem zabieraj się za wypowiedzi publiczne.
Żałosna jesteś.
Ja jestem nauczycielem i za 20 godzin (18 etatu i 2 karciane) mam z dodatkami 2500 :) i nie narzekam. Nie wiem - czy to mało, czy to dużo. Mi wystarczy.
Skończyłam dobre studia, które dały mi fachową wiedzę. Mam dużo możliwości - pracowałam zarówno w przedszkolach, jak i w SP.
Wiem, jak wychowywać dziecko, by zaliczyć minimum porażek (nie da się bez :) ).
Myślę, że najważniejsze, by nasza praca była jednocześnie pasją.
Wtedy musi dawać satysfakcję.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
fachowa wiedza... heh nauczanie początkowe czy przedszkolne... tez mi fachowa wiedza. Ten komentarz to okrzyk kompleksów które masz kobieto. Taka prawda. Ile to ty nie zarabiasz i jakich studiów nie skończyłaś. Dziwić się że dzieci potem za rodzicami kategoryzują ludzi na podstawie wykształcenia.
"chańbi...."
Ty bezszelestny ninja, szkoda ze posiadasz dzieci, taki kretyn nie powinien sie rozmnażać, brak wychowania nie doceniać czyjejś pracy , gdyby nie takie osoby jak ty o ile byłoby wspaniale pracować z klientami, to nie ten czas gdy klient był nasz pan chyba nie byłeś nigdy za granicą kraju i nic nie wiesz o systemie obsługi klienta. a co do ptej pani to trzymam kciuki za jej postawę do takich debili , wyobraz sobie ,ze coraz wiecej osób pracujacych na kasie ma wyzsze wykształcenie a ty co masz zawodówkę ?Zobacz ile sie utrzymuje studentów z takiej pracy i docenia .Moze na starosć dziecko da ci szkołe życia na jaki zasłużysz.
To rzeczywiście syf na tych klatkach musiał być, że aż bród wybudowali.
Wszak oto odczuwam poniekąd obawę,
Że zaraz zwariuję albo też niebawem.
u nas pewnie by ludzie przeklejali metki z tanich towarów na drogie
jakby ich puścić do skanowania samodzielnego zakupów w kasie .
Dopóki mentalność Polaków się nie zmieni nie będzie zbyt wielu samoobsługowych kas, w auchan jest chyba jedna taka kasa i jest bacznie obserwowana przez ochronę
kretynko ,brak Ci matczynej miłości co nie ? powinnaś jeszcze zapłakać nie raz w życiu za to jak traktujesz ludzi , pamiętaj, że Bóg jest sprawiedliwy .
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wyrazy szacunku dla pracujących w tym sklepie a szczególnie dla ślicznej dziewczyny w okularach i jasnych włosach:-)
... a niby o co Ty się wkurzasz ? ,,, że na kasie pracujesz ?

kuuurde ! Praca wybitnie niewdzięczna. Nie dość, że nuda, brak rozwoju, głośno to jeszcze dostajesz za to marne grosze.

... i bardzo dobrze, że matka powiedziała tak córce. Ktoś kto nie chciał się uczyć za młodu to niech teraz ma do siebie pretensje.

Jakbyś siedziała w wygodnym fotelu, w cichym i miłym pokoju przy biurku np w banku - to też oburzyłabyś się jak ktoś powiedziałby takie słowa ?

Nie sądzę. .... także tzreba było się uczyć bo nie wiedzę, że jesteś inżynierem pracującym w hipermarkecie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Rocks inteligencie zarabiający miliony: większość osób na kasie to dorabiający studenci, teraz w większości zatrudnia się studentów bo się opłaca. To samo tyczy się osób niepełnosprawnych. Zanim napiszesz przyjrzyj się tematowi zamiast głupoty wypisywać.

Inne tematy z forum Hydepark

Kawa czy Herbata - rano (220 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Grajdołki (332 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry