Widok

bycie kasjerem

Ujeścisko Temat dostępny też na forum:
dzisiaj będąc w pracy obsługiwałam stałą klientkę. była z córką. kiedy kasowałam jej zakupy w pewnym momencie córka zapytała czy może usiąść na krześle kasjera na kasie przede mną. matka odpowiedziała : " a siadaj, jak nie będziesz się uczyła to tak będziesz siedziała". Myślałam, że wstanę i jej coś zrobię ! chyba widziała moją minę, ponieważ zapuściła buraka i próbowała to odkręcić co w rezultacie skończyło się pytaniem do mnie - " bo ciężka to praca, prawda? ". ja jej na to z uśmiechem, " ależ skąd, nie jest ciężka" .
Jak można powiedzieć coś tak bezmyślnie ?! Czy ta kobieta ma choć odrobinę rozsądku ? Dlaczego paple co jej ślina na język przyniesie i nie pomyśli, że takimi słowami może kogoś po prostu zranić. otóż droga Pani, jeśli to czytasz wiedz, że odebrałaś mi chęć do pracy, którą naprawdę lubiłam. i wiedz kobieto, że żeby pracować na kasie potrzeba nie lada cierpliwości i odwagi, ten stres i brud z którym musimy się codziennie zmagać wymaga opanowania i uśmiechu. mam nadzieję, że jeszcze do mnie zawitasz, wtedy powiem Ci w oczy to czego nie powiedziałam dzisiaj.
Kasjer to też człowiek, bez nas sami byście się nie obsłużyli.
Jest mi przykro, bo choć skończyłam szkoły i nadal się uczę, czuję się jak jakiś wyrzutek, człowiek gorszy, niepotrzebny. DZIĘKUJĘ PANI ZA TE SŁOWA. TERAZ WIEM, ŻE LUDZIE W POLSCE TO CHAMY
popieram tę opinię 172 nie zgadzam się z tą opinią 13
u nas nie ma jasnowłosej w okularach :))))) chyba że chodzi o M :) ale jasna to ona nie jest :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
czy wiesz,że 70% facetów ma problemy z kolorami ?
może i chodzi o "M", jak będę dzisiaj w sklepie to przyjrzę się dokładniej:-)
miłej pracy życzę:-)
dziękuję :)
Oczywiście, że studentów ... równiez osoby z wykształceniem średnim i zawodowym.

Po co ktoś, kto ukończył np studia techniczne miałby pracować w hipermarkecie ?

Dla kasy ? Prestiżu ? Samorealizacji czy może dla sławy ?

Jeżeli praca jest marna, nieciekawa - a co za tym idzie wynagrodzenie niskie to oczywiste jest, że nikt o wysokim wykształceniu jej nie podejmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Rocks, nie zgodzę się z Tobą, niestety, gdyż wiem, że na stanowisko sprzedawcy w sklepie odzieżowym aplikacje składają osoby po stiudiach, z wyższym wykształceniem. Są chętne i gotowe do podjęcia tej pracy.

taki przykład :-)
niestety
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
takich przykładów jest mnóstwo bo pracy nie ma. Byle kto jest w stanie skończyć studia to się namnożyło magistrów za 2000 zl / semestr. Jestem po studiach. Pracuję jako sprzedawca bo tylko tak pracować mogę. Jestem na rencie, mam bardzo poważne problemy zdrowotne przez które mam BARDZO duże ograniczenia jeśli chodzi o zatrudnienie. Może Th siedzisz na garnuszku rodziców i odkładasz grosz do grosza ale nie kazdy tak ma, niektórzy od najmłodszych lat mają ciężko i choć żyją na swoim od wczesnych lat sa chorzy lub pracują za marne grosze bo tak się w życiu układu. Nie każdy ma idealne życie. Już widzę jak zaczniesz się bronić ale to ty w życiu nie osiągnąłeś albo jak to ciężką pracą do czegoś doszedłeś. Jak już przyjdziesz do sklepu i spojrzysz na sprzedawcę zastanów się kilka razy bo ten człowiek może cię przeskoczyć 10 razy tylko jestem zmuszony do tego by robić co robi. Niektórzy to po prostu lubią-swoją drogą.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Coś mi się zdaje że chyba żyjecie w innym kraju .....
Dlaczego mówicie że kasjerzy w marketach to tylko studenci ...
Sami do tego doprowadziliście ....
Studenci w końcu mają ulgę . Zusu się nie płaci zatrudniając żaczka ....
Pani się tym nie przejmuje .... Pani Kasjerko .....
Ja sądzę że każdy powinien robić to co lubi .
Bez znaczenia na skończoną szkołę .
Taka praca jak Pani to dobry początek do kariery ....
Większość klientów tych marketów to po prostu tępaki którzy mają kasę , nic więcej .... O muzgu nie wspomnę .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (332 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Kawa czy Herbata - rano (220 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry