Widok

~ cdn ... KARCZMA Kczewo

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:

.. cd. wątku

"karczma w Kczewie - na ile osob + opinie nowe asienka 45 10-05-2006 14:08 "

oczywiście wkleiłam za duzo zdjęć i ciężko się otwiera :):):)
więc tworzę nowy

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie wiem. Zdjęć sali jako takiej chyba nie mam. Wyślę Ci poprostu kilka naszych fotek ze ślubu i wesela. Tak jakbyś chciała sobie obejrzeć.
Może nie chcesz?
no baa

pewnie że pomogę :)))
co to za pytanie

a ze zdjęciami sali ... to się nie spieszy :)

Nie takie serce do końca. Trochę mniej "ściśniete" balony były między sobą.
Ale nie było złe. Wyślę Ci parę fotek jak już się zmobilizuję. Mamy juz prawie wszystkie zebrane na płycie teraz czas na wybór które wywołać do albumów. Może jutro coś Ci wyślę.
A jeszcze bym miała proźbę Dorotko. Chciałabym potem, niekoniecznie teraz, wystawić zdjęcie sukni do sprzedaży tu na trójmiescie, czy mogłabyś mi pomóc? Resztę napiszę ci na maila jak już będę gotowa, tzn. jak suknia będzie przygotowana.
OK? Pomożesz?
Gosia takie miałaś ????
image

dobra dobra ... to była tylko lista - zbiór który posiadam :):)

a taka ciekawostka , dzwoniłam przed chwilą do naszego fotovideo
(bo ich stronka nie działa)
rok 2007 caluteńki zajęty i przyjmuja tylko na 2008 .... szok normalnie !!

A kto mi wysyłał piosenki na maila?
Dziękuję, widzisz pomogłaś mi.
ja Ci pomogłam ??? :):):):):) w czym ? :):):):):)

jakoś sobie nie przypominam , hihihhi :)))

Dorotko, naprawdę nie ma za co dziękować.
Pomagam jak umiem, piszę widzisz generalnie o wszystkim co przeżyłam, a nóż może coś się przyda. Ty tez przecież mi pomogłaś i pomagasz innym...
Gosiu , wlaśnie się zastanawiam jak my Ci za to wszystko , za tą całą nieocenioną pomoc mamy dziękować ???

wogóle nie pomyślałam o ZAiKS ....

skopiowałam sobie z pewnej stronki w necie:
Szanowny Użytkowniku chronionych utworów!

Zgodnie z Ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych, każdy przejaw działalności twórczej o indywidualnym charakterze, zwany utworem, jest chroniony prawem. Wykorzystanie utworu wymaga zgody autora bądź reprezentującej go organizacji zarządzania prawami autorskimi. Stowarzyszenie nasze reprezentuje prawa autorów utworów słownych, muzycznych, słowno-muzycznych, (w tym w utworach audiowizualnych, takich jak film, teledysk), utworów choreograficznych, dramatycznych, dramatyczno-muzycznych, muzyczno-choreograficznych. Zgoda na wykorzystanie tych utworów przybiera formę umowy licencyjnej. Miejsce, w którym się znalazłeś jest wejściem wyspecjalizowanym. Seria okien pomoże Ci określić sposób wykorzystania utworów, wypełnić odpowiedni wniosek o zawarcie umowy licencyjnej oraz skontaktować się z właściwą jednostką organizacyjną ZAiKS-u w celu podpisania umowy lub uzyskania informacji i pomocy.
(...)
!!!!!!! Po wydrukowaniu i wypełnieniu wniosku należy dostarczyć go za pośrednictwem poczty lub osobiście na adres dyrekcji okręgowej Stowarzyszenia Autorów ZAiKS terytorialnie właściwej dla siedziby Państwa firmy. Pracownicy dyrekcji okręgowej pomogą rozstrzygnąć ewentualne wątpliwości związane z wypełnieniem wniosku.

dalej

Dokładnie z płatnościa jest tak:(tak było u nas)
Podajesz liczbę osób na weselu we wtorek wieczorem przed sobotą lub w środę. Nie zapomnij już podając ile będzie w tym dzieci do lat 10 czyli 50% płatności.
Po weselu płaci się w poniedziałek za podaną liczbę gości.
My płaciliśmy również za pokoje, bo mieliśmy wynajęte dla nas i gości oraz za poprawiny. I właścicielka urególowała nie wiem dokładnie gdzie płatność ZAIX (lub ZAIKS) za nasz zespół bo oczywiście nie raczył tego uiścić za odtwarzanie utworów na weselu, więc to kosztowało 70 zł, a mogłoby 5000zł gdyby wpadła kontrola na wesele.
Płaciliśmy gotówką. Nic nie wiem o przelewie.
Gosiu , mój Lesiu prosił Ciebie zapytać - jak z rozliczeniem płatności za wesele ? wiem , że płaci się w poniedziałek / wtorek , ale chciał wiedzieć czy nie kazali sobie za "coś" dopłacić ? jak to jest ?

podajecie liczbę osób np.110
Pani F. z Karczmy oblicza to :: na przykład 110 osób * 120 zł = 13.200 zł
+ poprawiny to :: na przykład 1.500 zł
w sumie tj 14.700 zł
i te przykładowe 14.700 płacicie , tak ?

i jeszcze jedno pytanko , banalne :)) .... gotówką czy przelewem ?
hehe

ah , nic nie mów ... po pierwsze nie wiedziałam jaką suknię chce.... potem jak juz upatrzyłam (w necie) , to nie wiedziałam czy szyć czy wypożyczyć ... jak już wiedziałam , że pożyczę , to te które miałam upatrzone , te które mi się podobały kompletnie nie pasowały do mnie i do mojej figury... poza tym chcę białą ... białych jest w salonach tyle co kot napłakał , bo moda na ecri , ale znalazłam za drugim podejściem tzn. na pierwszej przymiarce byłam w Beauty na Grunwaldzkiej, a potem na Szerokiej i tam też wypatrzyłam, przymierzyłam i "się zakochałam" .... no :)))

Penelopa z Beauty ... ale nie patrz na zdjęcie ... na zdjęciu kompletnie nic nie widać ... jest w październikowym wątku :))

Pomarańczko to jaka w końcu ta sukienka?
Wiem dziękuję za zdjęcie oglądałam. Fajne, nietypowe.
Akurat przed NASZĄ SOBOTĄ.
Parę gości z taty strony nie przyjechało, a ci co byli nie tańczyli.
O i tak. O odwołaniu wesela nie było mowy. I tak to było.
Już nic nie mogliśmy zrobić...
Boże ... nigdy nie wiesz co cie czeka.... straszne
ale nie mamy na to absolutnie żadnego wpływu ;(

wysłałam Ci meila - zdjęcie ławki na plaży w Jastrzębiej

To fajnie, że macie zespół na poprawiny, my nie chcieliśmy celowo, myśleliśmy że przy płytkach będą tańczyć i się bawić. No cóż...
Jest jeszcze jedna rzecz o której nie pisałam, bardzo przykra.
Mieliśmy jescze pogrzeb w bliskiej rodzinie u taty.
W piątek przed sobotą
hej :))

no i dobrze, że nie wiesz :))
zapytałam o te mankamenty , ale i tak wiedziałam , że NIC nie napiszesz :))

super :))))

a kwiaty ... i tak by zwiędły ... normalka :)

z mojego / naszego rodzinnego doświadczenie (z innych wesel) wiem , że u nas goście na poprawinach bawią się jeszcze lepiej niż na weselu , nie ma już eleganckich sukien i krawatów , dlatego goście po prostu szaleją na parkiecie :)
więc mamy zespół też na poprwiny :)

Pomarańczko.
Tak wszystko się udało. Pewnie są jakieś mankamenty.
To że mój bukiet ślubny stał tylko do wtorku, potem poszedł do kosza bo śmierdział.
Na poprawinach było dużo gości, ale siedzieli za stołami, zespołu już nie było, była muza z płyt, ale goście nie chcieli się bawić, może jakby był dj to by się ruszyli...
Może coś jescze czego nie widziałam ja ale goście, ale nikt nic nie mówi wszyscy dzwonią, dziękują, zachwalają...
Więc nie wiem...
Witam.
Jak zawiesi się jakiś tiul na duże okno za parą młodą to nic kompletnie nie widać. Od żadnych gości nie słyszałam złego słowa, nic na temat ubojni.
Ciężko mi powiedzieć coś na temat brzydkich zapachów, bo nic nie czułam.
Było pięknie i gościom bardzo podobało się na tarasie, do zachodu słońca większość podczas przerew przebywała właśnie tam. Gdyby śmierdziało napewno tam by nie stali. Każda sala ma swoje wady i zalety... Może ta ubojnia jest jedyną wadą, ale dla kogoś kto zwraca na to szczególną uwagę. Poza tym okolica jest piekna i wszystko jest na plus.

Ja polecam.

DZiękuję za życzenia
do góry