Widok

chcę nagłośnić temat POMOCY dla mojej ciężko chorej koleżanki BEATY- młodej mamy

Dziewczyny, założyłam ten wątek bo wiem, że jest tu duzo wrażliwych osób i liczę, że dołączycie do akcji. Chcialabym pomóc mojej koleżance z pracy. Pracujemy razem juz ponad 4 lata. Od dwóch lat ciężko choruje na rzadki rodzaj nowotwora złośliwego plus ma problemy ze szpikiem i kwalifikuje się do przeszczepu.Więcej informacji na temat Beaty, jej choroby oraz Fundacji jaką założyliśmy znajdziecie na naszej stronie www. Poniżej link: http://www.malinowyogrod.pl/zostan-mamo.php

Jest młodą mamą, ma tylko 32 lata i chcielibysmy, aby cieszyła się swoją rodziną i życiem jak najdłużej. Ponieważ Jej stan się pogarsza chcemy zacząć mocno działac i zebrać dużo pieniedzy, aby sfinansować jej leczenie w stanach. Planujemy cykl imprez i koncertów z których całkowity dochód zostanie przeznaczony na ten cel.

Pierwszy koncert już 3 maja 2011o godz. 17.00 na terenie restauracji Malinowy Ogród na Osowej. Wystąpi Paweł Ejzenberg ( laureat programu Mam talent) wraz ze swoim zespołem K.O.M.P.

Oprócz koncertu będzie poczęstunek drobny poczęstunek, aukcja wielu wartościowych przedmiotów między innymi obrazy, różnego rodzaju zaproszenia, darowizny naszych gości... Akcję wspiera Agnieszka Chylińska, która przekaże na aukcję płyty z autografem.
Jest tez wiele innych honorowych patronów akcji, którym bardzo dziękujemy, ale o tym więcej niebawem na naszej stronie.

Beata jest mieszkanką Trójmiasta, myślę, że niektóre z was znają Ją ze szkoły, pracy, może jest Wąsza sąsiadką.
dziękuję, że to przeczytałyście i zapraszam do pomocy.
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A zapracowana:))) i to bardzo. Komunie, komunie plus inne atrakcje.

Tak czy inaczej na chwilę obecną nie potrafię nic konkretnego napisać. Jakoś się nie mogę do Beci dodzwonić.

Obiecuję napisać cos więcej niebawem... pozdrawiam i cieszę się, że o nas nie zapomniałyscie:) paaaaaaaaaa
image

oj na pewno zapracowana :)
image
Monika pewnie jeszcze miała komunie w ten week:)
image
hopkaaaa!!!!!!
Monika czy wiadomo juz kiedy bedzie taka kolejna akcja?
image
bedzie 1 czerwca... ale zawsze mozna zrobić w połowie czerwca festyn rodzinny po raz drugi:) każda okazja jest dobra, zeby coś zorganizować... pogadam o tym z Beatą po pracowitym komunijnym weekendzie:)
Dokładnie w tym watku rozmawiamy zupełnie o czymś innym, duzo ważniejszym ...
image
Monica, czy Dzień Dziecka będzie 01.06, bo akurat wyjeżdżamy :(

Co do Ani, to można sobie podyskutować czemu nie, ale niech założy swój wątek, bo tu chyba nie miejsce na to :)
image
no i jeszcze dwa słowa do Ani...
Są miejsca, w których nie ma dzieci,
Są miejsca, które je tolerują,
Są też miejsca, które rozumieja, że dzieci są częścią społeczeństwa i ich rodzice tez maja czasem ochotę zjeść "na mieście".

Jeśli w lokalu jest jedna sala i brak zabawek lub opiekunki to mogą się nudzić i marudzić. Jeśli jednak sal jest kilka plus mozliwośc wyścia na trawę, jesli jest kącik w którym mogą się pobawić to chyba nie powinien to być powód do krytyki rodziców.
Zawsze mozna sobie usiąść w sali najbardziej oddalonej od kącika przeznaczonego dla dzieci.
Pewnie zaraz pożałuję, że wdaję się w ta dyskusję haha ale co tam.
A dzień dziecka też będziemy organziowali. Nie wiem tylko w jaki sposób powiążemy go z akcją dla Beaty.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
cześć dziewczyny,

jeśli chodzi o kasiorke to Beata mowiła, że jest około 10 000 zł Jeszcze poczekamy pare dni z ostatecznym podsumowaniem bo ma wpłynąć kilka przelewów. Jestesmy bardzo zadowoleni z wyniku. Przy tak trudnym terminie jakim był wyjazdowy weekend majowy to naprawdę sukces. No plus fakt, że zorganziowałyśmy to w mniej niż 2 tygodnie. Ale zależało nam na czasie.
Akcji będzie jeszcze sporo. Na pewno będę na bieżąco informowała.
pozdrawiam
image

Dziewczyny, nie dajcie się prowokować do dyskusji o niczym ;)
image
Ania poczekamy aż Ty będziesz mieć dzieci , wtedy powiesz nam co myślisz... a jeżeli teraz masz dzieci to współczuję i nie wiem , czy bardziej Tobie , czy im.

Chcieliśmy się wybrać na koncert , ale weekend majowy mieliśmy już zaplanowany. Niecierpliwie czekam na kolejne takie akcje!!!
Dori30 - moja wypowiedż nie jest głupia ;-)
Forum jest po to, żeby każdy mógł się wypowiedzieć !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Żałuję że mnie tam nie było! Przeczytałam o akcji w dzień kiedy była organizowana, jednak nie dałam rady :-( Z tego co czytam będzie więcej? Chętnie się wybiorę!
Pani Beatce życzę duzo zdrowia, oby wszystko się ułożyło! Trzymam bardzo mocno za Panią kciuki! Będzie dobrze! z takimi przyjaciółmi TO SKARB !
Jestem wzruszona i pełna podziwu, pełen szacunek :-)
Głupia jest Twoja wypowiedz. Brak słów ... Czekamy z niecierpliwością na wieści ile zebraliście pieniążków. Mogę Ci powiedzieć za ile poszedł kurs z kucharzem bo ktoś ode mnie to wylicytował 300 zł To było pierwsze licytowane i uważamy, że mogło pójśc zdecydowanie za więcej, przynajmniej my byliśmy przygotowani walczyć dalej :)
image
Z dzieciakmi się nie chodzi po restauracjach, bo dzieciaki przeszkadzają innym ludziom przy stolikach. To jest mega wk******ce, człowiek chce odpocząć, a tu bachorki drą ryje ! Z dzieciakami jedzie się gdzieś w plener , na świeże powietrze, a nie po knajpach ! Śmiechu warte :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Tak to ja ;D My w ogole nie zostalismy na poczestunku i aukcji...nie chcielismy przeciagac struny u Tomka. Tak swietnie sie sprawowal,ze chcialam zakonczyc impreze dopoki byl w doskonalym nastroju ;D Moze spotkamy sie na kolejnej akcji dla Beaty. Moze bedzie jakas impreza z okazji Dnia Dziecka :D
Kasia, jeżeli ty jesteś szatynką/brunetką w krótkich włosach to chyba Cię kojarzę :)

Monika, ile pieniędzy udało się uzbierać, o ile można zapytać?
No i za ile poszedł ten kurs z kucharzem?:) Chcieliśmy zostać do końca, ale telefon z domu nam trochę pokrzyżował plany.
image
Rozumiem, Tropicane kojarze :)
A żeby nie uprawiać tu pseudoreklamy to na temat restauracji pisała już tu nie będę:)

Do zobaczenia przy okazji:)
koniecznie napiszcie ile udało się zebrać pieniążków, ile jeszcze potrzeba i kiedy nastepy koncert. Moze i nam uda sie przyjechac :-)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Aliexpress-ktos zamawiał? (20 odpowiedzi)

Jak w temacie widze kilka fajowych rzeczy ale mam obawy.. nie do jakosci a do tego czy dotra...

ogrzewanie gazowe - jakie koszty (24 odpowiedzi)

Jesli ktoś ma ogrzewanie gazowe w domu, chciałam podpytać o koszty w sezonie zimowym - tak w...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...

do góry