Widok

choroba tarczycy a ciąża

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jestem mamą rocznego szkraba, teraz myslimy o drugim dziecku i tu jestem pełan niepokoju. Niedawno robiłam badania tarczycy, te podstawowe wyszły ok. ale przy specjalismtycznych tj. przeciwciałach przeciwjądrowych i przeciwtarczycowych pojawiły się nieprawidłowości, oba są bardzo zawyżóne, czytałam w necie na ten temat i okazuje się ze podwyższone przeciwciałą są przyczyną poronień i poważnych chorób genetycznych jeśli uda się ciąze donosić. Nasze pierwsze dziecko urodziło się z wadą genetyczną, ale nikt nie wiązał tego z moją tarczycą!!! (podobno ta wada czasem się pojawia, ale często kolejne dzieci rodzą się zdrowe - tak mowił genetyk u którego byliśmy, ale wtedy nikt nawt nie wspominał o badaniach tarczycy, wykonałam je na własną reke bo inne rzeczy w moim organizmie mnie niepokoiły). po przeczytaniu info w necie boję się kolejnej ciąży (a już podjelismy starania) o co wogole chodzi w tych przeciwciałach orietnujecie sie? Wizyte u endokrynologa mam za miesiąc (prywatnie bo na państwowego nie ma co w tym roku liczyć) czy ktoś się spotkał z takimi nieprawidłowościami?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właściwie leczona horoba Hashimoto (czyli to, co wychodzi z badań aTPO i a TG) nie zagraża ciąży.

Nie chodzi też o wady GENETYCZNE.

Wejdź na forum hashimoto na gazecie.pl

Jest tam mnóstwo mam zdrowych bobasów i spokojnych ciężarówek - z Hashi właśnie.

Nie martw się. Idź do dobrego lekarza, poczytaj forum i rodź zdrowego maluszka :)
Dzieki, zaraz odwiedze to forum, o takiej chorobie jeszcze nie słyszałam

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

do góry