Widok

chrzciny w sobotę- pytanie do was

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam, dziewczyny czy księża bez problemu dają chrzest w sobotę czy to zależy od kościoła czy koniecznie musi być niedziela? podzielcie sie doświadczeniami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

A wiesz jaka jest różnica między chrztem a komunią? Chrzest możesz zrobić nawet w tygodniu, co za różnica. Do komunii są długie przygotowania i zazwyczaj odbywa się to zawsze grupowo. Widziałeś kiedyś chrzest w kościele gdzie chrzcili powiedzmy 50-100-200 dzieci na raz? Pewnie nie, a na komunii tyle bywa.

Poza tym wiele parafii robi komunię w sobotę, to teraz coś normalnego jak ślub w piątek :)
A komunie też tak robisz??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jakby ktoś chciał wiedzieć to na Oruni Dolnej bez problemu można załatwić chrzciny kiedy sie chce - może być i sobota :)
W Jasieniu jest fajny proboszcz, załatwisz z nim wszystko, tylko nie dzwon, nie pisz, a idź i pogadaj, powiedz ze Wam zależy Wam na dzień taki i taki godz taka i taka i spytaj ile by to kosztowało... Ja tak załatwiłam i miałam kiedy chciałam, no o godz później, bo było akurat ślub o tej co chciałam. Na Jasieniu jest też- Dom weselny ZŁOTA RÓŻA, jedzenie przepyszne podają i mają elegancką salę.
Wszędzie, zależy jak zagadasz i ile zapłacisz...
ja tam akurat myślę raczej o obiedzie :/ ale z minimalną liczbą osób - i tak w restauracji :/

ale nie chcę mszy... chcę krótko, zwięźle i na temat ;)

nie wiecie przypadkiem jak jest z chrzcinami w kościele w Jasieniu???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja chce robic chrzciny w sobote w kosciele na Wawelskiej na Oruni,podobno sa ale napisalam do nich czy napewno i chce bez mszy,bo mój nerwus nie da rady.CZekam na odpowiedz.Nie ukrywam tez ze chce robic w sobote popoludniu zeby kazdy byl po obiedzie bo chce robic tylko ciasto i kawa
podbijam :)

czy gdzieś bliżej Przymorza można ochrzcić dziecko w sobotę i bez mszy????????
Bobola obłuże
a możesz napisać w jakim kościele to było?
My mielismy chrzciny w piatek 1 maja:) na 17.30, wszystko bylo do dogadania.Ale u mnie w parafii jest cennik i taka uroczystosc jest drozsza niz w niedziele podczas mszy.bylo uroczyscie i tylko dla nas. Niestety mankament byl taki, ze gdy zamawialam chrzest ksiadz wyznaczyl godzine, zapominajac, ze od maja zaczyna sie nabozenstwo majowe i wychodzilismy z kosciola w pospiechu, bo zaczynalo sie juz nabozenstwo:)
uppppp
czy ktoś jeszcze może wyrazić swoja opinie?
bardzo mi sie podoba co napisałaś:)
dla mnie nie sa na odwal, powiedzialabym ze wrecz przeciwnie, ksiadz powiedzial krotkie kazanie gdzie caly czas mowil o naszej Liwii, zwracal sie do nas do rodzicow i czulismy ze to jest chrzest wlasnie taki tylko dla naszego dziecka i uwaga ksiedza byla skupiona tylko na naszym dziecku. Nam sie bardzo podobalo
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
właśnie mnie zastanawia czy te wersje bez mszy są tak tez uroczyste bo nie chce by to było tylko na odwal i nie chciałam nikogo tym stwierdzeniem urazić po prostu czekam na wasze opinie forumki
calineczka ale rob jak ci pasuje co z tego ze ktos napisze ci ze chrzcil w niedziele czy w sobote...ja chrzcilam w sobote bo tak nam akurat pasowalo organizacyjnie a ze bylo krotko to wcale nie znaczy ze mniej uroczyscie. Bylo bardzo kameralnie i jak dla mnie super.;)
calineczka-kosciól poza \trójmiastem
moze ktos jeszcze sie wypowie:)
My w sumie będziemy mieli w niedzielę ale gdyby nie pewne sprawy to ja wolałabym bez mszy w sobotę

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (47 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (140 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry