Widok

chrzciny w sobotę- pytanie do was

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam, dziewczyny czy księża bez problemu dają chrzest w sobotę czy to zależy od kościoła czy koniecznie musi być niedziela? podzielcie sie doświadczeniami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiem, ze u nas daja bez problemu. Wystarczy pogadac ;)
a możesz napisać jaki to kościół?
Nas ksiadz zapytał czy wolimy w sobote czy w niedziele podczas mszy - wybraliśmy sobote.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
właśnie tak patrze ale msze są tak późno bo tylko na 18 w soboty czy to nie za późno na chrzest?
18 troszkę późno jak dla mnie
U nas w baninie w ogóle jest fajnie, bo nie mają konkretnych niedziel czy sobót jak to bywa w innych kościołach. Nas się pytali czy chcemy w sobotę czy niedzielę.
w Matemblewie chrzty są w soboty - w 2 i 4 każdego miesiąca o godzinie 12.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ta 2 i 4 sobota jest ścisła? nie wiesz czy jest możliwość w pierwszą sobotę miesiąca?
jeśli chodzi o matemblewo to.ścisła raczej, my chrzciliśmy na Morenie w sobote o 12. w małej kaplicy.Tylko sam chrzest
a możesz dać namiary na ten kościół? i nie było problemu z sobotą a to była wasza parafia czy nie? u nas rodzina z daleka przyjedzie i dlatego mi zależy na sobocie. aha i ile wczesnej byłaś załatwiac formalności?
upppppp
prosze o namiary na ten kościół na morenie
dziękuję i mam nadzieję że nie będzie problemu bo to nie nasza parafia:)
oj calineczka dopiero teraz zerknelam w watek
Nie bylo problemu ale jest to nasza parafia, ale mysle ze dogadasz sie z proboszczem
u nas poprostu w gre wchodzila tylko sobota
no u nas będzie rodzina z daleka więc mam nadzieje że nie będzie problemu a dużo wcześniej załatwiałaś formalności?
u nas byla taka sama sytuacja i zalatwialam jakos 1,5 tyg przed chrztem. ze swojej parafii bedziesz musiala miec zgode na chrzest dziecka w innej i to wszystko. No i akt urodzenia dziecka
ok bardzo dziękuje za informację bardzo mi pomogłaś:)
calineczka od razu idz z takim zaswiadczeniem to szybko zalatwisz wszystko
Nas ksiadz zapytal kiedy chcemy chrzcić, i zaproponowal niedziele - Nam pasowalo jak najbardziej. Byla chrzczona bardzo uroczycie, podczas mszy - ale nie na koncu (jak sie dowiedzialam od Matki Chrzestnej ze zawsze byla na chrzcinach gdzie na koncu mszy) tylko w trakcie calej mszy bylo coś, wiadomo a to blogoslawienstwo, a to polanie glowki itp, potem jakies wyjscie na srodek z rodzicami i blogoslawienstwo..
Chrzczona byla o 11.45

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry