Widok
chrzest w czerwcu
Czy ktoś planuje chrzest na czerwiec, albo chrzcił swoje dziecko w tym miesiącu? Ja sobie tak wymyśliłam, natomiast zastanawiam się, w co ubrać dziecko. Myślałam o dwóch warstwach (body plus coś na wierzch - pewnie sukienka), czapeczka raczej lekka, ale czymś ją jeszcze trzeba by owinąć - myślałam o jakimś szalu, chuście... W kościele raczej zimno, no nie?
zależy od kościoła, znam takie które już od maja są bardzo ciepłe więc musisz wcześniej się przejść do kościoła i sama ocenić. Ale jakiś cienki sweterek zawsze może się przydać. Myśmy teraz chrzcili, mała miała 6 miesięcy i sukienkę i rajstopki i otulałam ją kocykiem, ale w tym wieku to dziecko zaczyna być ruchliwe więc raczej nie zmarźnie Twoja córka.
Możesz jej przecież ubrać rajstopki i sweterek, w kościele, a potem ściągnąć jeśli będzie upał. Takie moje zdanie. Pozdrawiam
Możesz jej przecież ubrać rajstopki i sweterek, w kościele, a potem ściągnąć jeśli będzie upał. Takie moje zdanie. Pozdrawiam
My chrzciliśmy dwa lata temu w dzień ojca dokładnie:) Mała (wówczas 6miesięczniak)miała sukienkę bez rękawków na to sweterkowe bolerko i opaskę, cieniutkie rajstopki i buciki. Wystarczyło, żadnych innych rzeczy nie mieliśmy, dziecko ani nie zmarzło ani się nie przegrzało. Dodam, że chrzest odbył się w Matemblewie.