Widok

chrzest w czerwcu

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy ktoś planuje chrzest na czerwiec, albo chrzcił swoje dziecko w tym miesiącu? Ja sobie tak wymyśliłam, natomiast zastanawiam się, w co ubrać dziecko. Myślałam o dwóch warstwach (body plus coś na wierzch - pewnie sukienka), czapeczka raczej lekka, ale czymś ją jeszcze trzeba by owinąć - myślałam o jakimś szalu, chuście... W kościele raczej zimno, no nie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
zależy od kościoła, znam takie które już od maja są bardzo ciepłe więc musisz wcześniej się przejść do kościoła i sama ocenić. Ale jakiś cienki sweterek zawsze może się przydać. Myśmy teraz chrzcili, mała miała 6 miesięcy i sukienkę i rajstopki i otulałam ją kocykiem, ale w tym wieku to dziecko zaczyna być ruchliwe więc raczej nie zmarźnie Twoja córka.
Możesz jej przecież ubrać rajstopki i sweterek, w kościele, a potem ściągnąć jeśli będzie upał. Takie moje zdanie. Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My chrzciliśmy dwa lata temu w dzień ojca dokładnie:) Mała (wówczas 6miesięczniak)miała sukienkę bez rękawków na to sweterkowe bolerko i opaskę, cieniutkie rajstopki i buciki. Wystarczyło, żadnych innych rzeczy nie mieliśmy, dziecko ani nie zmarzło ani się nie przegrzało. Dodam, że chrzest odbył się w Matemblewie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my chrzcilismy we wrzesniu,mala miala body z krotkim rajstopy,sukienke i bolerko oraz plaszczyk-ale potem sciagnelismy bo jednak za cieplo bylo,a w restauracji to nawet rajstopy jej zdjelam :) nie ma co przesadzac z warstwami,zawsze mozna na wszelki wypadek przykryc kocykiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki dziewczyny. Moja będzie miała ok. 9 miesięcy, sądzę, że będzie raczej siedziała i się rozglądała, nie chciałabym jej przegrzać ani wyziębić... Czyli body, druga warstwa i coś do ew. okrycia powinno wystarczyć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

catering w przedszkolu (66 odpowiedzi)

Kochani , Proszę Was o opinię dotyczącą jakości cateringu w przedszkolach Waszych dzieci. Moja...

do góry