Widok

chrzestna w ciązy ....

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam,czy to prawda ze mamą chrzestna nie powinna być kobieta w ciąży?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to zależy tylko od ciebie i tegow co wierzysz;)) był już taki wątek.
raczej jakiś zabobon :)
a w ciazy wieszalas pranie??? przeciez nie wolno bo dziecko pepowina sie obwinie!!!!!
a jak czarny kot idzie to zmieniasz droge?
a piorun to oczywiscie kara Boska
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zostałam chrzestna jak byłam w 6 miesiącu ciąży. Nie wierze w takie głupoty i przesądy.
Tu jest wątek w którym dziewczyny też wspominają o chrzestnej w ciąży :)
http://forum.trojmiasto.pl/malzenstwo-a-rodzice-chrzestni-t197970,1,160.html
Wg mnie to bzdury,nie powinno się też podobno nosić łańcuszków bo się dziecko zawinie pępowiną,ja cały czas noszę 2,jak jesz kwaśne ma być chłopiec-całą ciążę jadłam mandarynki kilogramami i mam córeczkę.Nie wierzę w tego typu teorię.
ja byłam chrzestną będac w ciąży i wszystkie dzieci dobrze się mają;)
a to dobre :D
pierwsze słyszę :D

jak dobrze ze macie takie zdanie, ufff:) bo juz myslaam, ze ze mna cos nie tak;) Dziewczyna miala byc chrzestna mojej Kornelki i zaszla miedzy czasie w ciaze i odmowila, mowiac dlaczego bo to zle dla dzieci i takie tam... ja nie skomentowalam ale nie wierzylam wl;asnym uszom!!!!!!!!!!!! A do tego byla zla ze niepoczekalam az ona urodzi:/ by ochrzcic wlasne dzecko... tylko ze moje dziecko mialo by wtedy ponad rok...

Ufff czyli mysle normalnie:D
kasiaczek
no i bardzo dobrze, że odmówiła
obowiązkiem chrzestnej jest dopilnować, wspomóc rodziców w rozwoju wiary (katolickiej) u dziecka
a ona wierzy w zabobon, nie wierzy w Boga

moze to ostro napisane, ale jedno z drugim się gryzie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja tez sie dziwie... jesli ktos chrzci dziecko / chce byc rodzicem chrzestnym, to takie zabobony nie powinny miec znaczenia, a jesli maja... to jak maja wychowac dziecko w wierze katolickiej?
ot wlasnie:( ja poprostu powiedzialam, jej zenie zyjemy z XVIII w. i ze to bzdury, ale niech zrobi jak uwaza, a myslala ze ja poczekam az ona urodzi i wtedy ja ochrzcze Mala... :/

Dla mnie to wogole nie do pomyslenia..
to niezle bzdury jakby chrzestna chciala byc to by nie mialo dla niej znaczenia czy w ciąży czy nie. Ja znam przypadek gdzie dziewczyna byla w ciąży ale to wpadka bez ślubu więc w tym mogłby byc problem ale ksiądz nie robił im problemow i powiedzial, że jak ona się zgadza i rodzice chcą to nie widzi żadnych przeszkód.
Ja byłam w 1 miesiacu ciąży jak zostałam chrzestną, oczywiście dopiero później się o tym dowiedziałam ;) Ale już coś podejrzewałam, że mogę być. No ale przez myśl mi nie przeszło żeby odmawiać.

Ale też słyszałam o tym przesądzie, że niby nie chrzcisz tamtego dziecka tylko swoje i albo jednemu albo drugiemu się coś stanie, bo się jakieś tam moce mieszają i Duch Święty nie wie, na które dziecko zejść (?!) Bzdura! Duch Święty nie jest taki głupi ;)
ja tez bylam w ciazy jako chrzestna i wszystko ok do tej pory:)
cieżko w to uwierzyć, ale moja dobra koleżanka czekała z ochrzczeniem swojego dziecka, aż jej siostra (ktora miala być matka chrzesna) urodzi swojego dzidziusia. dziecko mialo ponad rok jak bylo chrzszczone. a dodam do tego, ze sa baaaardzo wierzacy.
no własnie chciałam wiedziec jakie jest wasze zdanie,bo własnie dzies usłyszałam tekst ze chrzestna nie powinna byc w ciazy...i zastanawiałam sie o co chodzi:)
dzieki za odp
Chrzestna matka mojej córki była w 3 m-cu ciąży jak odbywały się chrzciny i jak do dzisiaj jest o.k. a dziewczyny mają po 25 lat. :-)
adziula... sorki, ale jesli ktos wierzy w takie zabobony, to za bardzo wierzacy nie jest...albo kompletnie nie rozumie naszej wiary...
W ciąży absolutnie, ale za to musi być opalona po solarium
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
no to teraz dla mnie jasne, dlaczego nie może być w ciąży
bo jednak to nie halo chodzić na solarium w ciąży...
uff... bo myślałam, że ot jakieś zabobony, a chodzi tylko o to, by chrzestana była "zadbana" ;P

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki fotelik samochodowy polecacie? (99 odpowiedzi)

Witam. Chodzi mi o taki fotelik dla rocznego dziecka. Chcialabym aby posluzyl nam jak najdlużej....

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry