Widok

ciąza a nadwaga?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam duza nadwage ok 30 kg :( czy to nie będzie w jakiś sposób zagrażało dziecku?

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi lekarz powiedzial ze 3 szklanki/filizanki koffeiny dziennie.. Tz kawa, cola, herbata. Pamietaj ze zwlykla herbata ma tyle samo kofeiny jak kawa i wcale nie jest zdrowsza.
Ziolowe herbatki to jak najbardziej.

Mnie dopiero mdlosci wziely w 11 tygodniu, wiec sie nie ciesz za szybko :-)

a ja wcale mdłości nie miałam !! :)
No ale na wszelkie mdłości polecane jest picie mięty
A zamist herbaty mozna pić herbatki owocowe, np. z sagi

a mnie tak naprawde od poczatku ciazy wcale nie chce sie kawy ani herbaty, no, moze raz czy dwa w tygodniu. moze to sila sugestii..... natomiast na cole mam wielka ochote - ale poniewaz jestem uczulona na "sztuczydla" staram siejej wogole nie pic

na mdlosci podobno swietny jest imbir - nie probowalam bo za pozno sie o tym dowiedzialam - taki swiezo starty i zalany wrzatkiem
ja pilam tylko miete przez pierwsze dwa miesiace, nic innego mi nie wchodzilo

cola - uuuu ja jej nie piję już kilka lat - nie dość ze nie zdrowa to jeszce bomba kaloryczna :) no a w ciązy i tak się sporo przybiera na wadze. Dobrze ze jej tez nei pijesz :)

ja jestem uzależniona od pepsi, jak już będę w ciąży, to ciężko mi będzie ją odstawić :))))))
odstawisz - dla dobra i zdrowia dziecka nie takie rzeczy się robi.....
babki w szpitalach leża po poł roku i mogą, wiec zobaczysz - takie cos nie bedzie problemem - wystarczy ze pomyslisz ze ten mały człowieczek, który tam sobie w brzuszku rośnie, nie ma wpływu na to, czy bedzie rósł zdrowo czy nie, a co z tym związane - jak będzie wyglądało jego całe życie, a tylko jest uzalezniony od ciebie to napewno wybierzesz to, co dla niego bedzie najlepsze.....

dasz rade, swiadomosc ze mozesz zaszkodzic dzidzi jest tak silna ze nawet pewnie nie bedziesz sie specjalnie meczyc ;)

TAK SOBIE ZAŻARTOWAŁAM (choć z tym uzaleznieniem to prawda hihih), OCZYWIŚCIE, ŻE DAM RADĘ, jak już będę w ciąży to będę robiła wszystko jak należy:)
a powiem więcej - nie wskazane jest wogóle picie napojów gazowanych ora ztych słodzonych słodzikami :) Ja jż się nauczyłam ze kazdy sok sprawdzam czy ma słodzik czy też nie :) 9 m-cy mozna przetrzymać :)A potem znów robić ze swoim organizmem co ci sie spodoba :) - hihi - no chyba ze bedziesz karmić piersią, to troszkę wiecej niż 9 m-cy to potrwa .... :)

tak naprawde to wydaje mi sie ze sposob zywienia w ciazy warto jest pozniej utrzymac - duzo owocow, warzyw, wody, nieslodzonych lub rozcienczonych sokow, nabialu, malo soli, ostrych potraw, kofeiny..... samo zdrowie :)))
a przez 9 m-cy mozna sie przyzwyczaic :)

do góry