Widok

ciąża bez mdłości

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam, jestem w 5tc martwi mnie to ze nie mam wymiotów, a ten objaw to kluczowy dla kobiet w ciąży, owszem miewam nudności, chce mi się wymiotować, ale fizycznie nie wymiotuje. czy to tak może być? to moja 1 ciąża i boje się ze może coś być nie tak.
Mam natomiast inne objawy: brak miesiączki (ostatnia 19.11), bolesność piersi(są twarde i bolą), wzmożony apetyt, zmiany nastroju (głownie jestem zła i krzyczę lub płaczę). aha dodam jeszcze ze robiłam hcg (wynik 133)
Bardzo proszę o odpowiedz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja nie miałam nudności nawet przez 5 minut ;) Tylko na wołowinę patrzeć nie mogłam :)
Ja podobnie jak petra, w pierwszej ciąży brak nudnosci i wymiotow, mamy synka :) teraz jestem w 16 tc, ciąża przebiega identycznie i już wiemy, że będzie drugi synek :)
mnie zaczęło mulić dużo później a trzymało do ok 20 tc masakra. Często nie wymiotowałam ale uczucie nudności ciągnęło się przez cały dzień.
5 tc to wcześnie, ciesz się no i wszystko przed tobą;)
Ja przez całą ciążę nie miałam żadnych typowych objawów ciąży.
Tylko raz w ok 4 miesiącu, jeden dzień cały czas miałam wrażenie że zwymiotuje, ale tego nie zrobiłam. A tak całą ciążę zupełnie nic.
dwóch chłopaków :-)
Ja również całą ciążę przeszłam bez mdłości i wymiotów. Jedynie na samym początku robiło mi się niedobrze, gdy się przeforsowałam (np. za szybko szłam).
Ja przez całą ciążę nie doświadczyłam nawet pół mdłości nie wspominając o wymiotach,zachciewajek smakowych ani wrażliwości na zapachy też nie miałam,jedynie na pocz.ciąży lekki mięsowstręt.
"wymioty to objaw kluczowy dla ciąży" :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Petra, a jakiej plci sa twoje dzieciatka? Ja sie czuje podobnie w obu ciazach tzn. mdlosci, samopoczucie i zachcianki. Zastanawia mnie, czy podobne samopoczucie w kolejniej ciazy ma cos wspolnego z plcia
ja w obu ciążach nie miałam ani wymiotów ani mdłości, żadnej wrażliwości na zapachy,zachcianek ciążowych,zgagi, puchnięcia nóg i innych atrakcji ... czułam się absolutnie zwyczajnie (gdyby nie te nadprogramowe kg :-) dzieci zdrowe i normalne,także nie stresuj się,tylko się ciesz :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mi się zaczęły mdłości w połowie 6 tygodnia. Przyjaciółka nie miała mdłości wcale i baaardzo jej zazdrościłam :P ciesz się, że nie masz... ja się czułam wiecznie jak po 3 dniowej imprezie :P i tak do końca pierwszego trymestru ... :)
W czasie ciąży nie musisz wymiotowa wiele kobiet ma po prostu mdłości, nudności - nasilone u dziewczyn, które maja bardzo duże stężenie gonady kosmówkowej, która wzmaga wymioty.
Poza tym wymioty mogą pojawi si e od 8/9 tyg.
Również nie miałam wymiotów i jestem cała szczęsliwa:D:)
ciesz sie i marudz :-) tez nie mialam wymiotow :-)
U mnie mdłości zaczęły się trochę później (ok 8-10tc? w każdym razie byłam już na L4, czyli po 8tc) i tylko gdy wstawałam za wcześnie... ;) Syn nie lubił wczesnego wstawania ;) jak zaczynałam dzień o 8, to spokój :) jak musiałam wstać przed 7 lub trochę po(bo np. jechałam na badania) - to ostro mną szarpało ;) z tym, że należę do ludzi nie wymiotujących, więc było szarpanie, skórcze żołądka, silny odruch wymiotny i plucie śliną.

Za to wcześniej miałam uczucie jakby coś zalegało mi na żołądku albo jakbym miała żołądek zawiązany w supeł. Do tego mega wyostrzony węch(przeszkadzał mi różne zapachy), ogromna senność (codziennie ok 13-14 musiałam chociaż na 30min przymknąć oczy, nawet bez spania - w pracy szłam na zaplecze posiedzieć z zamkniętymi oczami), żyły na piersiach i wtedy dopiero dowiedziałam się co to znaczy ból piersi, bo nigdy przed okresem mnie nie bolały(tak jak kilka moich koleżanek).
W 4-6tc dodatkowo pobolewał mnie brzuch jak przed okresem i co chwilę biegałam do toalety, bo wydawało mi się, że właśnie dostałam przecieki. Betę sprawdziłam w 6tc ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Magdalena - nic tylko pozazdroscic ;)

mnie mdlilo od ok 7 tc do ok i teraz tez czasem, wymiotowac to wymiotowalam z 4-5 razy.

Nie martw sie niczym, bo wszytsko jest ok :)
ze tak powiem to, że ktos ma uczuce, ze go mdli, nie znaczy, że wymiotuje.
przecież mdłości to synonim nudności.
miałam lekkie uczucie mdłości rano przez pierwsze 2 miesiące.
ogolnie byłam megaśpiąca- nawet 14 h potrafiłam przespac, ok 8-12 tyg byłam poddenerwowana. spokojnie:)
U mnie mdlosci w obu ciazach zaczely sie od 7 tygodnia:( do ok. 14-15 tyg

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry