Widok

ciekawy artykuł nt. pieluszek

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
http://wiecejtlenu.pl/2009/03/06/pieluchowy-problem-–-material-kontra-jednorazowki/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ilokam znasz te pieluszki?
Akurat tych nie mam, ja nie jestem zwolenniczką kieszonkowych.Ja mam 13 pieluszek i mi wystarcza, ale piorę codziennie.Czasami jak nie piorę codziennie, stosuje małe ręczniki z ikea za 1,4 i na nie kładę np wkład bambusowy ( aby przy skórze dziecka był materiał antybakteryjny, a taki jest właśnie bambus i do tego jest bardzo chłonny.Na to otulacz.Tez super mi się sprawdza i wychodzi taniutko
zadzwon do Pani z ekobaby i zapytaj, ona mi na poczatku duzo pomogla i z nia kompletowalam pieluchy lub do Pani z pieluszkarni, tez jest bardzo sympatyczna i doradza.telefony sa na stronach.
dzieki zastanowie sie nad tymi pieluszkami .. zobacze tesz co powie mój mąż..
patrzyłam na nie wygladaja na bardzo zgrabne,polarek w srodku działają jak bg v3.cena atrakcyjna.zadzwon do pani Ani z ekobaby zamów jedną, zobacz czy Ci podpasuje. Zaproponuj by wysłał Ci pocztą nie bedziesz płaciła 16 zł za przesyłkę, mozna sie z nia dogadac.Jak bedą oki daj znać.Moze sama kupie
Ja mam 18 kieszonek, piorę co 3 dni, za każdym razem zmieniam wkładkę i otulacz, ale wystarczy (przy braku kupki) otulacz zmieniać co 2 przewinięcie.

Dobre opinie słyszałam o Wonderoos, są trochę tańsze niż BG, aczkolwiek niewiele :/

Wiem, że dziewczyny stosują jeszcze rozwiązanie: otulacz + tetra z klamerkami. Ponoć się sprawdza. Zajrzyj tu:
http://www.chusty.info/forum/viewtopic.php?f=17&t=7617

ale dzidzia dopiero w drodze - bedzie pewnie w ciagu miesiaca.. a do tego czasu pewnie wyprzedaz sie skończy wiec nie zdąże przetestowac..
a to rozwiazanie otulacz + tetra z klamerkami nawet ciekawe - tylko nie wiem czy mi wytrwałosci starczy hihi
Danag, to forum o pieluchach wielorazowych prowadzi włascicielka Ekobaby, Ania - foremka "annamamaalexa". Poczytaj sobie co piszą dziewczyny, zadzwoń do Ani - Ilokam ma rację, nam też sporo wyjaśniła, jak nie wiedzieliśmy jeszcze o co chodzi.
Poza tym w pozostałych sklepach internetowych ceny pieluszek bywają niższe niż w Pieluszkarni czy Ekobaby.
Jeśli maleństwa jeszcze nie ma na świecie, to jak najbardziej polecam Ci pieluszki wielorazowe.( dużo zaoszczędzisz). Dla noworodka warto pomyslec o formowanych np.flanelowych, bo bedziesz ich bardzo często i dużo zmieniać, a one bardzo szybko wysychają i dla noworodka warto pomyśleć o wkładzie sucha pielucha.Do flanelkowych otulacz, ja szczerze polecam wełniany, jest drogi, ale warty swojej ceny.Również bawełnine szybko wysychają.Dla maluszka zajnwestuj w takie które szybko schną, czasem trzeba zmieniac je co godzinę.Potem możesz zainwestować, w bardziej chłonne.

A gdzie w warszawie mogę je kupić?
aaaa który rodzaj pieluszek bo podajecie wiele nazw i jaki rozmiar dla półrocznego dziecka
W Warszawie możesz kupić produkty Imse Vimse. Pieluszkarnia sprzedaje je w sklepach,których adresy znajdziesz tu:

http://www.pieluszkarnia.pl/index.php?i4,gdzie-kupic

Wg mojej wiedzy inne marki pieluszek dostępne są tylko w necie.

Co do rodzaju pieluszek - każda mama ma jakieś swoje typy. Ja polecę Ci kieszonki Bum Genius V3 (jest jeszcze droższa wersja Organic) - ta sama pieluszka służy dziecku od noworodka do nocnika, regulujesz wielkość napami.
Ilokam poleci Ci zupełnie inny system - pieluszki formowane Imse Vimse (tutaj dobiera się wielkość pieluszki do wagi dziecka, trzeba co jakiś czas zakupić nowy zestaw). Mi one akurat nie leżą, tak jak Ilokam nie pasują kieszonki :)
Trzeba po prostu dobrać coś pod siebie. Spróbuj różnych pieluszek różnych firm. Na pewno zakupy możesz zrobić w Pieluszkarni (www.pieluszkarnia.pl) i w Ekobaby (www.ekobaby.pl) - sklepy są sprawdzone, są to uczciwi sprzedawcy.
Na allegro, ktoś sprzedaje tanio zestaw 4 pieluszek z wkładami, moze warto sie zastanowic

http://hoga.allegro.pl/item587659112_mothercare_pieluszki_wielorazowe_4_szt_7_wklad.html
Dziekuje bardzo za odpowiedz :)
Podbijam bo strasznie ciekawy artykul.
Tara Marta urodziła sie 06/09/2010 o godz 10:17 ważąc 3,9 kg i mierząc 53 cm
fakt, ciekawy, ale niestety mało osób się przejmuje, tym, co jest w nim napisane :( generalnie podejście jest takie, że jak coś jest dopuszczone na rynek to jest ok. A np. na pieluszkach jednorazowych nie ma informacji z czego są zrobione...
No i wygoda...
Zapraszam w następny weekend na plażę w Brzeźnie.
Będzie zorganizowany piknik ekologiczny dla mieszkańców Trójmiasta.
Jednym z wystawców będą moje koleżanki z pieluchami wielo i chustami.
Będą pogadanki oraz będzie możliwość zobaczenia pieluch różnych firm na żywo.
Zapraszam
A dokładnie kiedy i gdzie?
"rz" - to długa historia

12-13 czerwiec w okolicach mola w Brzeźnie.
Jak będę wiedziała coś więcej napisze :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry