Widok

ciekawy artykul nt szczepieniu przeciw grypie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
ja siebie i dziecko szczepilam tylko raz

i sprawa istotna - bo pewnie wywiaze sie dyskusja - chodzi wylacznie o szczepionke na grype czyli chorobe ktora nie jest az tak grozna
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zapomnialam wkleic link

http://www.edziecko.pl/zdrowie_dziecka/1,79373,1396646.html
nikt nie szczepil i nie bedzie szzcepic dzieciaczka? chcialabym poznac opinie rowniez innych mam
ani my ani nasz syn nie szczepimy się na grypę i tez tak naprawdę na nią nie chorujemy. Ja coś grypowego miałam chyba 1 raz w życiu , mąż też a nasz 6-latek jeszcze nigdy mimo , że chodził do przedszkola.
Kiedyś w mojej pracy dla chętnych były szczepienia p/grypie - WSZYSCY którzy się zaszczepili w przeciągu tygodnia byli chorzy :-(( reszta nie szczepiona wcale i grypy przez cały sezon zimowy nie mieli . Od tamtej pory nikt w firmie nie chce się szczepić ...
szczepiłam rok temu i siebie i dziecko. grypy co prawda nie mieliśmy ale przeziębienia i owszem. w tym roku daruję sobie /nam/ szczepienie
Nigdy nie szczepiłam ani siebie ani dziecka na grypę.Mam takie samo zdanie na ten temat jak dr Jacek Czelej z wymienionego artykułu.
ja nie byłam nigdy szczepiona i nie zamierzam szczepic mai. nie dalam sie tez zwariowac swinskiej grypie, chociaz mieszkam w uk i tu byly darmowe szczepienia. prawie mi je wciskali, ale sie nie zgodzilam :)
ja takim szczepionkom mowie NIE :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (72 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Dobry ortodonta (36 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (134 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry