Widok

ciepło się zrobiło to motory i quady ćwoków bojańskich ruszyły

będę tępić gnojarstwo
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6
a masz jakis sposob?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Będe wspierł ciebie duchowo, też mnie to wnerwia jak takie ćwoki gnają kiepskimi drogami, wzniecając tumany kurzu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Co to znaczy "duchowo"?. Nalezy także fizycznie/merytorycznie. Dzwoń na policję
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
sobie możesz tępić... swoje nerwy.

młodzi ludzie szaleją, tak już jest i nie poradzisz nic.
I lepiej żeby sobie pojeździli niż mieli ćpać czy chlać.

A ty młody nigdy nie byłeś?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
Kierowcy motocykli i quadów mają takie samo prawo do korzystania z drogi jak Ty. Nie wiem jak zamierzasz "tępić" to "gnojarstwo", ale jeśli faktycznie chcesz im utrudniać jazdę, to czyni Ciebie gorszym gnojem od nich.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 7
Jestem "gnojem" i "ćwokiem", i co mi zrobisz?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
do tego z lasu
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dla Ciebie jeszcze erotomanem. Z takiego samego lasu "bi" jak Ty jestem. Z lasu zwanego "bojanem".
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hałasowanie quadami i motorami mogę z ręką na sercu nazwać buractwiem i gnojarstwem.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 6
dzisiaj taki peda na niebieskim dziadostwie pędził po drogach mając innych mieszkańców w doopie. To że inni tymi drogami jeżdżą do pracy i wożą dzieci do szkół ma w rowie, rozjedzie zakurzy bo ma frajdę. Kiedyś ktoś się wnerwi i załatwi ten problem małocywilizowanymi środkami. Jak widać powiedzenie z kabaretu "chamstwu należy się przeciwstawiać chamstwem i godnościom osobistom" dalej aktualne
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jestem motobikerem od prawie trzydziestu lat i nie podoba mi się styl jazdy panów na quadach i crossach. Kolesie z Gdyni pakują swoje maszyny na wózki i przyjeżdżają do Bojana dać upust emocjom, kurząc, hałasując i stwarzając zagrożenie (kilka lat temu jeden z nich śmiertelnie potrącił dziecko). Motory są dla ludzi mądrych. Głupcy powinni przesiąść się na rowery. Popieram
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Popieram, motory są dla ludzi mądrych ale niestety często jest tak że ludzie bezmyślnie kupują takie maszyny swoim dzieciom tak jak Pan Motowidło kupił jakiś czas temu swojemu synowi następnie On miał bardzo poważny wypadek w którym zresztą stworzył sytuację zagrażająca życiu nie tylko samego siebie ale też dzieciaków wychodzących ze szkoły, po dość długiej rehabilitacji znowu szanowni rodzice pozwalają mu jeździć i stwarzać zagrożenie dla innych.
Pytanie tylko kto powinien zostać ukarany? Dziecko czy nieodpowiedzialny rodzic?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Rodzic, zdecydowanie. Kara finansowa, żadna inna nie jest skuteczna.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
rodzic który kupuje dziecku motor powinien kupić również trumnę, to nie jest fikcja to jest prawda. Tylko rodzice bez wyobraźni myślący ze ich dzieciak jest inny kupią motor.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
szkoda ze tak dużo gadacie o motorach i quadach a nie o zasuwających starch golfach, audi i innych guanach które zasuwają tak że aż strach wyjśc z dzieckiem na rower.
Ale od dziś wszystkie zasuwające wsiuny uwaga na spacer kamień w dłoń, a kosa do kieszeni jak kamień nie da rady to kosa da. Wszystko w obronie własnej oczywiście. Jak grzecnie prosisz to frajer jesteś, może poprostu te rąbane patałachy muszą się bać.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tepicie bo zazdroscicie tych motorow i quadow. Pewnie was nie stac albo stara wam nie pozwala bo jestescie przydupasami.A ja jezdzilem i bede jezdzil i mam was gdzies.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 8
bo pewnie starej już nie ma. co będzie z d*pkiem mieszkać pod jednym dachem.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
bys sie zdziwil, za moja to jeszcze sie oglodaja. bo twoja juz do swiezynek nie nalezy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Abc wciągnij słomę do butów bo ci w niej głupkowato.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
nie wiem chłopie czym jeżdzisz, ale jestem pewien że jest to przedłużenie twojego małego
ciebie nie stac na auto to kupiłeś kosiarkę na czterech kołach
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
po 1 skoro ujawniasz moje nazwisko sam się przedstaw bo guano wiesz na moj temat a się wypowiadasz. jestes zapewne jakims z****nym wiesniakiem który nie ma co ze sobą zrobić i tyko rozsiewa plotki a na dodatek siedzi na forum i anonimowo komus d*pe obrabia. co do wypadku to mialem go w wakacje więc ciekawe jak stwarzalem zagrożenie dla dzieci wracających ze szkoly. i jeszcze 1 wsiunie odnosnie pozwoleń i zakazow nie jestes ty. masz coś do mnie to przyjdz powiedziec mi to w twarz skoro tak mnie dobrze znasz wiesz na pewno gdzie mnie znaleźć. pozdrawiam dawid ;)
człowieku ,syn pana motowidło ma 22 lata .i co do pozwalania maja tu rodzice...a tak naprawde skad ty takie rzeczy wiesz moze sie ujawnisz i otwarcie pogadasz...pewnie jestes zazdrosnym sąsiadem co?
a co to ma do rzeczy? Istotą jest rozjeżdżanie lasów i płoszenie zwierząt. Na to nie ma zgody. I NIE BĘDZIE
koles przestan siac farmazony ktore sa nie prawda bo to moze zle sie skonczyc dla ciebie.ten wypadek byl 5 lat temu w wakacje a ten pan nie kupil synowi motor tylko dla siebie i to co sie stalo bylo prawde mowiac wielka glupota tego kolesia a nie wina rodzicow.jesli nie znasz prawdziwych faktow to lepiej nie wypowiadaj sie!
Na rowerach jezdza duzo madrzejsi od Ciebie!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A co masz do rowerów baranie? Dlaczego niby ktoś, kto uzywa siły własnych mięsni, nie smrodzi, nie halasuje ma byc niby tym głupim? To chyba tobie brak oleju w glowie. Brykaj sobie dalej na motorku fajfusie, moze twoja nerka mi sie przyda.
Wystarczy zadzwonić na policję. MUSZĄ przyjechać. Poza tym od marca doi września tam gdzie są lęgi nie wolno hałasować. I tyle. Należy też napisać skargę do lasów państwowych - nadleśnictwa w Wejherowie z powiadomieniem Regionalnej dyrekcji w Gdańsku
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
myslalem ze w bojanie mieszkaja inteligentni ludzie ale po poziomie tej rozmowy moje ostatnie nadzieje zanikaja...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
I ty uważasz się za inteligentną osobę? Gratulacje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Ludzie reagujcie na te prymitywne rozrywki tłuków na motorach i quadach - dzwońcie do gminy, na policję i do nadleśnictwa
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
I to ma sens. Na ostatnim zebraniu nasz nowy komendant mówił coś o specjalnej komórce w policji (w drogówce), zajmującej się tego typu sprawami. Trzeba dzwonić bezpośrdnio do Wejherowa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
To chyba większy problem
http://expresskaszubski.pl/aktualnosci/2012/03/quady-rozjezdzaja-zukowo-burmistrz-zapowiada-dzialania
Chcecie dzwonić do odpowiednich służb. I na jakie przepisy się powołacie? Co im powiecie, że drogami nie powinny jeździć motocykle i quady?
Nie. Zgłosimy poruszanie sie z nadmierną prędkością, zakłócanie spokoju i porządku. Przy okazji gości z wydechami bez homologacji każemy sprawdzić i takie tam. Zrobią pare kontroli, kogoś złapią, ukarzą to może pomoże.
Pokaż mi policmajster-pseudo jaki przepis zezwala na taka prędkość z jaką jeżdżą. Po naszych drogach. Trochę wyobraźni.
Piszcie na adres gminy, lasów i policji (w Szemudzie i Wejherowie) taki mniej więcej tekst:

"Proszę o pilną interwencję ws rozjeżdżania lasów pomiędzy Bojanem - Karczemkami a Dobrzewinem przez motocykle i quady.
Szczególne nasilenie hałasu ma miejsce w dni wolne od pracy (soboty i niedziele) gdy ludzie odpoczywają po pracy.

Tu mają swoje siedliska żurawie, bociany i wiele innych ptaków. Obecnie przylatują na legi.
Zgodnie z prawem podczas przygotowań i samych lęgów jest zakaz niepokojenia ptactwa a więc i jeżdżenia na quadach i motocyklach.
Ponadto uprawianie crossów na wiejskich i leśnych drogach niszczy te drogi i stanowi zagrożenie dla innych użytkowników.
Proszę o podjęcie stosownych kroków by nie dopuścić do zachowań niezgodnych z prawem.
Należy powiesić tablice, powiesić tablice, systematycznie kontrolować teren i rozpocząć akcję uświadamiającą.
Sprawa jest o tyle godna ubolewania, że niszczących przyrodę oszołomów dość łatwo namierzyć przy rzeczywistych działaniach.

Z poważaniem
dziś kretyni rozjeżdżają Bojano.
To działa :):):) - telefon na policję w Wejherowie :):):). Przyjechali od razu :):):):)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ludzie wypisujcie oprócz dzwonienia, na forum w jakie dni i godziny jeżdżą ci popaprańcy. To da info, gdzie powinni na nich czekać policjanci i inne służby do tego powołane. Każdemu się wydaje, że taka wiedza jest ale to nie tak. Piszcie może warto założyć odrębny temat dopóki ich nie wykurzymy z Bojana.Dbajmy o nasze miejsce nie tylko zamieszkania ale przede wszystkim wypoczynku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Poruszają się wszystkimi drogami w stronę Dobrzewina Przyciąga ich ten niby tor crossowy. Warto się temu przyjżeć
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zgłaszajcie na policję i piszcie do lasów państwowych i gminy. . Namiary podałam. Pozdrawiam wszystkich oburzonych bezkarnością niszczących lasy, zwierzęta i spokój matołów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
A może po prostu będziemy podawać nr rej. samochodów i opis auta jak pół wiochy będzie wiedziało ze jeden z drugim są debilami za kółkiem i już nie są anonimowi to coś debile oprzytomnieją.

Mój pierwszy typ to kierowca z pizzerii bazylia.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Od dziś nie zamawiam u nich nic a nic
typ z pizzeri zapitala bo chce dowieźć ciepłą. Oczywiście żartowałem. Większość tych kosiarek jest bez nr. rejestracyjnych.
ale jest ze 3 kierowców jezdzących nazmiane jednym autem!!! ale kazdy zapiernicza
chodziło o pizzerie!!
przestaną zapierniczać jak przestaną ludziska zamawiać pasze
Mój typ to pani w Fiacie Ducato Furgon. Grzeje ile fabryka dała po Na Dambniku.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
moze twoja kosiarka jest bez numerow baranie
a co chciałbyś zjeść cos dobrego ,ale ciebie nie stac co .I smarujesz na forum co ci ślina na jezyk przyniesie...
o tak ten z pizzeri to tragedia ciekawe czy dzieciaki chociaz prawko maja
A w niedziele rano tzn.okolo 9-10 na dambnikiem jechały tez quady chyba z 6-8 sztuk tyle kurzu było że ledwo ich było widac! Strach z podworka wyjzdzac na ta droge.nie mowiac o cofaniu..
Trzeba było zadzwonić na policję do Wejherowa. Przyjeżdżają sprawdziłam. Napisz też skargę do lasów i gminy. Muszą zareagować. Powyżej podałam gdzie i co napisać.
no widzisz cywilizowani ludzie wiedza ze towar trzeba dowiezc na czas,a z toba jest widocznie problem.....i gól ci skacze dziadu jeden...
powinieneś gamoniu podpisać się debil albo dureń czy dekiel. albo pizz..a. przez duże D
wiesniaki krowy doic a nie ludzia za plecami d*pe obrabiacie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Spokojnie... ;D (ja)
masz rację my doimy krowy a ty bierzesz do dzioba
ha hi hi ..................ale cię debilu ,durniu,deklu czy pizz..o ruszyło co?ha ha ha......powidzonka....baranie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
napisze krotko wy pier dalac z tego forum i brac sie do roboty i pilnowac swoje dzieci
Piszesz krótko bo, więcej wykrzesać nie możesz z tego pustego pojemnika na którym beret nosisz.

LUDZIE OGARNIJCIE SIĘ

Jedna sprawą jest zbyt szybka jazda a drugą rozjeżdżanie lasów przez motory i quady. To przede wszystkim należy tępić. Pisać do gminy, lasów państwowych i dzwonić na policję.
jakoś nikt nie pisze :(
Nie ma reguły na idiotę. Czarny pasat nr. rej na W. typowy idiota, tuman za kierownicą jeździ z taką prędkością, że kurz po pięciu minutach opada. Ma w doopie to, że przy drodze mieszkają ludzie. Droga od anteny do Bojana
zatrzymać taką kurkę wyciągnąć kluczyki i w pole w*********** nie szuka pała jedna!!!
na quadach fajnie się jezdzi
Teraz jak zadzwoni się po policję to zaraz przyjeżdżają więc skoro nie rozumiesz że prawo zabrania a ty masz ochotę płoszyć ptactwo i leśną zwierzynę to są na ciebie paragrafy
Można jezdzić po drogach publicznych tam gdzie nie ma duzego ruchu

tylko trzeba znaleść odpowiednie miejsca
UWAGA ! nowi debile za kierownicą nr 1. to pacjent w starym srebrnym kanciatym seacie toledo GWE zasuwa ul. hebla jak porąb a nr.2 to czarne vento z opisaną tylną szybą to chyba ktoś z rodziny tego od seat bo tak samo zasuwa i tak samo beret zryty. Genetyczne uszkodzony debil.

Pozdro dla wszystkich takich debili!
Znam ten bol. Jezdze duzo na rowerze po mogloby sie wydawac bezpiecznych bocznych drogach. Jak taki mlot bez mozgu mnie wyprzedzi calym pedem to tylko chmura kurzu mi zostaje do podziwiania. Wspolczuje tym , ktorzy przy tych drogach mieszkaja.

nie mozna jeździć

oprócz ludzi sa ptaki i zwierzęta
tylko że my ludzie i nasze zwierzęta domowe jesteśmy zarąbiście narażeni na działania taki debili. zachowanie takie głąba za kółkiem wyzwala u mnie takie pokłady złej energii że jestem w stanie rozszarpać takiego durnia a to już jest krok od tragedii i tak naprawde to wszystko w obronie własnej!!!

to rozszarp

albo zadzwoń na policję do Wejherowa. Przyjeżdżają
nie wiem na która policje dzwonicie... ostatnio pod moim domem dzieci mialy bardzo ciekawa zabawe ale troszke niebezpieczna, dzieci ok 10-12 lat mialy skuter i ciagnely za soba wozek z dwojgiem dzieci po kilku metrach zaliczyli nieciekawie wygladajaca krakse. Zadzwonilem na policje (997) dodzwonilem sie do sopotu przekierowali mnie na leszczynki nastepnie na karwiny pozniej do wejherowa i wtedy dostalem nr do policji w szemudzie ktorzy oczywiscie nie przyjechali. Polska policja jest taka nieudolna ze nastepnym razem pojde takim dzieciom wpier***** a nastepnie zdemoluje im ten odkurzacz
a ten z toledo to ktorys gawke z ubojni...
Ja dzwonię do Wejherowa, że jeżdżą motorami. Tylko na początku oporował jakiś policjancik ale gdy spytałam o nazwisko i stopień to zaraz przyjechali. Teraz szybko przyjeżdżają.
Jak nie chce się Szemudowi wysłać patrolu na interwencję albo nie przyjadą pomimo przyjęcia interwencji. To pytajcie przy zgłoszeniu telefonicznym o nazwisko, stopień i piszcie do Komendanta Wojewódzkiego na drugi raz na piar.. cie przyjadą.
Święta prawda :) Wypróbowana. Skutecznie :)
Ciekawe rzeczy piszecie, ja dwa dni temu rozmawiałam z naszym dzielnicowym z Szemuda to mi powiedział, że jak jest motorek zarejestrowany a ty masz uprawnienia to możesz sobie jeżdzić i żużlować, tylko nie w lesie, a po drogach jak np. P. Hebla jak najbardziej. Dzwonić na policje sobie możecie oni dają tylko pouczenie bo nie podstaw prawnych do żadnego mandatu. Motorem to siebie zabijesz a nie przykładowo 5 osób. Zawiść zżera ludzi
ty k...a debilka jesteś i tyle. Co ma zazdrość do robienia sobie i innym krzywdy. Za zabranie czyjegoś życia mandatu debilko nie dają. Ale jak trafisz do pudła i cię dojadą za zabicie np: dziecka to p...o zrozumiesz że jest za późno i już tak mordą nie będziesz.

Wszystkie te debile są mądre i chojraki jak im zwraca się uwagę to słychać "spitalaj" ale jak jest tragedia to kozak stoi i ryczy.

Je...a w d*pę patologia!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Na ul. Pawła Hebla jest ograniczenie do 30 km/h ( patrz znak drogowy )- to tyle jesli chodzi o podstawę prawną. Drogi prostopadle do niej np. Rumiankowa, Ziolowa, Mietowa itd. są drogami równorzędnymi.

Inne tematy z forum Bojano

Nowy Sołtys (76 odpowiedzi)

Czytam i nie wierzę. Nowy Sołtys to zrobił nowy Sołtys tamto wsparł. Można można. A stary sołtys....

Zajęcia dla dzieci (4 odpowiedzi)

Dzień dobry. Czy ktoś z Państwa orientuje się, ma wiedzę na temat zajęć dla dzieci nie...

Biuro Rachunkowe - gdzie w okolicy? (41 odpowiedzi)

Jest gdzieś w okolicy Koleczkowo, Bojano jakieś działające biuro rachunkowe? Verso z Bojana chyba...

do góry