Widok
dzisiaj taki peda na niebieskim dziadostwie pędził po drogach mając innych mieszkańców w doopie. To że inni tymi drogami jeżdżą do pracy i wożą dzieci do szkół ma w rowie, rozjedzie zakurzy bo ma frajdę. Kiedyś ktoś się wnerwi i załatwi ten problem małocywilizowanymi środkami. Jak widać powiedzenie z kabaretu "chamstwu należy się przeciwstawiać chamstwem i godnościom osobistom" dalej aktualne
Jestem motobikerem od prawie trzydziestu lat i nie podoba mi się styl jazdy panów na quadach i crossach. Kolesie z Gdyni pakują swoje maszyny na wózki i przyjeżdżają do Bojana dać upust emocjom, kurząc, hałasując i stwarzając zagrożenie (kilka lat temu jeden z nich śmiertelnie potrącił dziecko). Motory są dla ludzi mądrych. Głupcy powinni przesiąść się na rowery. Popieram
Popieram, motory są dla ludzi mądrych ale niestety często jest tak że ludzie bezmyślnie kupują takie maszyny swoim dzieciom tak jak Pan Motowidło kupił jakiś czas temu swojemu synowi następnie On miał bardzo poważny wypadek w którym zresztą stworzył sytuację zagrażająca życiu nie tylko samego siebie ale też dzieciaków wychodzących ze szkoły, po dość długiej rehabilitacji znowu szanowni rodzice pozwalają mu jeździć i stwarzać zagrożenie dla innych.
Pytanie tylko kto powinien zostać ukarany? Dziecko czy nieodpowiedzialny rodzic?
Pytanie tylko kto powinien zostać ukarany? Dziecko czy nieodpowiedzialny rodzic?
szkoda ze tak dużo gadacie o motorach i quadach a nie o zasuwających starch golfach, audi i innych guanach które zasuwają tak że aż strach wyjśc z dzieckiem na rower.
Ale od dziś wszystkie zasuwające wsiuny uwaga na spacer kamień w dłoń, a kosa do kieszeni jak kamień nie da rady to kosa da. Wszystko w obronie własnej oczywiście. Jak grzecnie prosisz to frajer jesteś, może poprostu te rąbane patałachy muszą się bać.
Pozdrawiam
Ale od dziś wszystkie zasuwające wsiuny uwaga na spacer kamień w dłoń, a kosa do kieszeni jak kamień nie da rady to kosa da. Wszystko w obronie własnej oczywiście. Jak grzecnie prosisz to frajer jesteś, może poprostu te rąbane patałachy muszą się bać.
Pozdrawiam
po 1 skoro ujawniasz moje nazwisko sam się przedstaw bo guano wiesz na moj temat a się wypowiadasz. jestes zapewne jakims z****nym wiesniakiem który nie ma co ze sobą zrobić i tyko rozsiewa plotki a na dodatek siedzi na forum i anonimowo komus d*pe obrabia. co do wypadku to mialem go w wakacje więc ciekawe jak stwarzalem zagrożenie dla dzieci wracających ze szkoly. i jeszcze 1 wsiunie odnosnie pozwoleń i zakazow nie jestes ty. masz coś do mnie to przyjdz powiedziec mi to w twarz skoro tak mnie dobrze znasz wiesz na pewno gdzie mnie znaleźć. pozdrawiam dawid ;)
koles przestan siac farmazony ktore sa nie prawda bo to moze zle sie skonczyc dla ciebie.ten wypadek byl 5 lat temu w wakacje a ten pan nie kupil synowi motor tylko dla siebie i to co sie stalo bylo prawde mowiac wielka glupota tego kolesia a nie wina rodzicow.jesli nie znasz prawdziwych faktow to lepiej nie wypowiadaj sie!
Piszcie na adres gminy, lasów i policji (w Szemudzie i Wejherowie) taki mniej więcej tekst:
"Proszę o pilną interwencję ws rozjeżdżania lasów pomiędzy Bojanem - Karczemkami a Dobrzewinem przez motocykle i quady.
Szczególne nasilenie hałasu ma miejsce w dni wolne od pracy (soboty i niedziele) gdy ludzie odpoczywają po pracy.
Tu mają swoje siedliska żurawie, bociany i wiele innych ptaków. Obecnie przylatują na legi.
Zgodnie z prawem podczas przygotowań i samych lęgów jest zakaz niepokojenia ptactwa a więc i jeżdżenia na quadach i motocyklach.
Ponadto uprawianie crossów na wiejskich i leśnych drogach niszczy te drogi i stanowi zagrożenie dla innych użytkowników.
Proszę o podjęcie stosownych kroków by nie dopuścić do zachowań niezgodnych z prawem.
Należy powiesić tablice, powiesić tablice, systematycznie kontrolować teren i rozpocząć akcję uświadamiającą.
Sprawa jest o tyle godna ubolewania, że niszczących przyrodę oszołomów dość łatwo namierzyć przy rzeczywistych działaniach.
Z poważaniem
"Proszę o pilną interwencję ws rozjeżdżania lasów pomiędzy Bojanem - Karczemkami a Dobrzewinem przez motocykle i quady.
Szczególne nasilenie hałasu ma miejsce w dni wolne od pracy (soboty i niedziele) gdy ludzie odpoczywają po pracy.
Tu mają swoje siedliska żurawie, bociany i wiele innych ptaków. Obecnie przylatują na legi.
Zgodnie z prawem podczas przygotowań i samych lęgów jest zakaz niepokojenia ptactwa a więc i jeżdżenia na quadach i motocyklach.
Ponadto uprawianie crossów na wiejskich i leśnych drogach niszczy te drogi i stanowi zagrożenie dla innych użytkowników.
Proszę o podjęcie stosownych kroków by nie dopuścić do zachowań niezgodnych z prawem.
Należy powiesić tablice, powiesić tablice, systematycznie kontrolować teren i rozpocząć akcję uświadamiającą.
Sprawa jest o tyle godna ubolewania, że niszczących przyrodę oszołomów dość łatwo namierzyć przy rzeczywistych działaniach.
Z poważaniem
Ludzie wypisujcie oprócz dzwonienia, na forum w jakie dni i godziny jeżdżą ci popaprańcy. To da info, gdzie powinni na nich czekać policjanci i inne służby do tego powołane. Każdemu się wydaje, że taka wiedza jest ale to nie tak. Piszcie może warto założyć odrębny temat dopóki ich nie wykurzymy z Bojana.Dbajmy o nasze miejsce nie tylko zamieszkania ale przede wszystkim wypoczynku.
UWAGA ! nowi debile za kierownicą nr 1. to pacjent w starym srebrnym kanciatym seacie toledo GWE zasuwa ul. hebla jak porąb a nr.2 to czarne vento z opisaną tylną szybą to chyba ktoś z rodziny tego od seat bo tak samo zasuwa i tak samo beret zryty. Genetyczne uszkodzony debil.
Pozdro dla wszystkich takich debili!
Pozdro dla wszystkich takich debili!
nie wiem na która policje dzwonicie... ostatnio pod moim domem dzieci mialy bardzo ciekawa zabawe ale troszke niebezpieczna, dzieci ok 10-12 lat mialy skuter i ciagnely za soba wozek z dwojgiem dzieci po kilku metrach zaliczyli nieciekawie wygladajaca krakse. Zadzwonilem na policje (997) dodzwonilem sie do sopotu przekierowali mnie na leszczynki nastepnie na karwiny pozniej do wejherowa i wtedy dostalem nr do policji w szemudzie ktorzy oczywiscie nie przyjechali. Polska policja jest taka nieudolna ze nastepnym razem pojde takim dzieciom wpier***** a nastepnie zdemoluje im ten odkurzacz
Ciekawe rzeczy piszecie, ja dwa dni temu rozmawiałam z naszym dzielnicowym z Szemuda to mi powiedział, że jak jest motorek zarejestrowany a ty masz uprawnienia to możesz sobie jeżdzić i żużlować, tylko nie w lesie, a po drogach jak np. P. Hebla jak najbardziej. Dzwonić na policje sobie możecie oni dają tylko pouczenie bo nie podstaw prawnych do żadnego mandatu. Motorem to siebie zabijesz a nie przykładowo 5 osób. Zawiść zżera ludzi
ty k...a debilka jesteś i tyle. Co ma zazdrość do robienia sobie i innym krzywdy. Za zabranie czyjegoś życia mandatu debilko nie dają. Ale jak trafisz do pudła i cię dojadą za zabicie np: dziecka to p...o zrozumiesz że jest za późno i już tak mordą nie będziesz.
Wszystkie te debile są mądre i chojraki jak im zwraca się uwagę to słychać "spitalaj" ale jak jest tragedia to kozak stoi i ryczy.
Je...a w d*pę patologia!
Wszystkie te debile są mądre i chojraki jak im zwraca się uwagę to słychać "spitalaj" ale jak jest tragedia to kozak stoi i ryczy.
Je...a w d*pę patologia!