Widok

citroen Xsara picasso - Opinie

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
zamierzam kupić, ale nie wiem ile pali, czy sie dobrze nim jeździ, jakie są ceny ewentualnych części i czy są to samochody awaryjne, czy tez nie. Orientujecie się?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
popatrz sobie tutaj

http://www.autocentrum.pl/oceny/citroen/xsara/
image
Ja mam takie autko. Mieszkam w Berlinie, ale bardzo czesto jezdze do Gdanska, bo studiuje zaocznie i potrzebowalismy auta ktore malo pali i jest duze, bo mamy malego synka a wiadomo ile rzeczy sie ze soba zabiera. Wczesniej mielismy bmw, ale duzo palilo. Wiele osob odradzalo nam citroena, bo to francuz i nie wyglada jakos lansiarsko, ale znalezlismy okazje i sie jednak zdecydowalismy. Jak do tej pory nie mielismy zadnej awarii. Malo pali, jest naprawde bardzo pakowny. Spelnia wszystkie potrzebne funkcje dla rodzin z malymi dziecmi. Jest przestronny w srodku. Moze nie wyglada jak jakies luksusowe auto, ale jest bardzo praktyczne i w niemieckich testach awaryjnosci wypada bardzo dobrze, tzn. jest bardzo malo awaryjny;) Ja mam diesla i w trasie nam pali. W trasie pali nam 5 litrow a na autostradzie 6.
ja mam juz 6 rok, mieszkam w londynie i moj pali duzo , ale benzyna 1.8, w sumie nieawaryjny, ale to samochod weekendowy raczej...wlasnie dzis z przegladu wrocilam i tylko klima byla do ladowania, przestronny i rodzinny...u nas nieawaryjny, choc pewne rzeczy musialam wymienic, jak np tlumik, bo wiem, ze ma problemy z tym, od 2 lat juz nie....a jaki rocznik, bo ja mam z 2001, wiec juz prawie ma 10 lat...
image

image
zmieszczą się z tyłu 3 foteliki? :)
ja mam od paru lat i bardzo sobie chwalę to auto. Jeżdżę dość często do rodziców na południe polski i zawsze full bagaży :) jeździłam różnymi autami i to mi najbardziej pasuje :)
moim zdaniem spokojnie z tylu zmieszczą się 3 foteliki.
Anka a który rocznik masz?
ma isofix?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
z tylu sie zmieszca 3 fotelika, choc na srodek sadzalabym najstarsze dziecko, albo mamusia na tyl, a najstarsze z przodu kolo kierowcy. - tylko nie zjedz mnieza bezpieczenstow na dziecko itp ;-/, bagaznik megapakowny wg mnie, choc ja juz czekam na wymiane, po 10 latach sie sypie i za duzo rzeczy do wymiany, a ja malo jezdze generalnie, bo fura typowo weekendowa.
na środku pewnie będzie Ola, bo z tego co czytałam to one mają schowki w podłodze za fotelem kierowcy i pasażera, ale nie wiem czy każdy? a fotelik Oli ma nogę podpierającą i musi stać na twardym podłożu :)
ja mam 2002 r, schowki faktycznie są, isofix też jest :)
pakowany jest mega...
ja teraz rozglądam się za c4 pisasso

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (81 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

otylosc (30 odpowiedzi)

Dziewczyny pomozcie.... juz nie mam sily na siebie patrzec.moje bmi jest na poziomie 45,2 i zadne...

do góry