Widok

co do jedzenia dla 11 miesiecznego dziecka

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny co dajecie swoim okolo 11 meisiecznym maluchom do jedzenia, znudzily mi sie i malej pewnie tez juz kaszki na sniadanie kolacje, moze macie jakies inne propozycje?, jakies obiadki fajne ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
11 miesieczne dziecko moim zdaniem powinno juz jesc w sumie wszystkono moze oprocz smazonego kotleta.A na sniadanie np.kanapka z wedlina chuda,twarozkiem itd.
ja mojemu synkowi też już podawałam normalne jedzenie w tym wieku :) jadł to co my z mężem oprócz "ciężkich" rzeczy
Miśka oprócz kaszek i czasem obiadków ze słoiczka też je to co my. Z tym że mniej albo w ogóle przyprawiam, i jak np dla nas smażę kotlety to dla niej kawałek mięska gotuję. Albo piekę wszsytko (mięso, rybę, ziemniaki), dla niej obok z mniejszą ilością przypraw, oprócz tego ziemniaki, surówka, tak jak nasze zazwyczaj. Na śniadanko jajko, jajecznica ze szczypiorkiem, kanapka z serem żółtym, pomidor, ogórek, twarożek z rzodkiewką albo kaszka.

Często np na podwieczorek albo drugie śniadanie robię małej płatki owsiane, jęczmienne albo ryżowe (gotuję na wodzie) i do tego owoce jakie akurat mam, rodzynki, trochę jogurtu naturalnego.
imageimage
Moj synek tez ma 11 mies i na sniadanie i kolacje dostaje kaszki wlasnie. Tez zastanawiam sie co moze innego ale nie dawalam mu jeszcze surowych warzyw... owocki tak ale i tak bardziej smakuja mu ugotowane. Obiadki gotuje sama glównie zupki rosołkowe. Jesli chodzi o kanapki i wedliny to mysle ze ma jeszcze na to czas...
nie wiem czy moja mala da rade zjesc kanapki, bo dopiero teraz wyszly jej 2 zabki, jeszcze nawet niecalkiem, to przeciez nei pogryzie takich kanapek?, a twarozek jaki dajacie taki normalny twarog ze smietana?
moja corka ma 10 miesiecy skonczone kanapki je od dobrego miesiaca,a lekarz niemial nic przeciwko obiadki sama od poczatku jej gotuje ,raz dalam jrj słoiczek z obiadkie to tego wcale iechciała jesc,takze mozna dziecku wiele rzeczy podawac ,jodurcik,serki,ja do kaszki łyzke dzemu porzeczkowego podawałam
moja córcia właśnie skończyła rok i też zaczełam urozmaicac jej jadłospis, kaszki do których dodawałam świeże owoce lub dżemy własnej produkcji trochę się znudziły. Daje jej na śniadanko krojony wędzony filet z kurczaczka, gotowaną lub pieczoną szyneczkę, paróweczki, kanapki z serkiem żółtym (smaruję grubiej masełkiem i kroję w drobną kosteczkę mała sama sobie do buzki wkłąda z talerzyka), pokrojone jajko na twardo lub jajeczniczka na masełku. Muszę spróbować podać jej twarożek. Na deserki daję jogurty i kisiel.
A kanapkę spokojnie da radę zjeść
imageimage
Normalny twaróg, z tym że nie używam śmietany tylko jogurtu naturalnego.
imageimage
moja córcia za kilka dni będzie miała 11 miesięcy, rano i wieczorem wypija kaszę a resztę posiłków je normalnych, w zasadzie je wszystko, unikając smażonego i jakiś ciężkich potraw
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

do góry